Books Review Shoptip

2 Inspirerende boeken die je jezelf cadeau wilt geven

30 november 2021
2 inspirerende boeken die je jezelf cadeau wilt geven
Op Janske.nl schrijf ik regelmatig reviews over de leukste kinderboeken. In de afgelopen periode heb ik veel aan mijzelf gewerkt en ben ik zelf ook weer gaan lezen. Het liefst lees ik boeken die mij inspireren en die lekker en makkelijk lezen. Boeken waar ik zelf ook echt blij van word, inspirerende boeken die je jezelf graag cadeau geeft. Vandaag deel ik twee van mijn nieuwe favoriete inspirerende boeken met je. De perfecte cadeau tip voor jezelf tijdens de Feestdagen!

Ontspanning in deze bizarre tijd

We leven in bizarre tijden. De wereld om ons heen is een zooitje en zelf proberen we het allemaal zo goed mogelijk te doen. Alle ballen hoog houden en dan het liefst ook nog blijven lachen. Het valt echt niet allemaal mee en ja, het is zwaar. Juist in deze bizarre tijden is het zo belangrijk om goed voor onszelf te zorgen. Af en toe even een oplaadmomentje voor jezelf inplannen kan al zoveel schelen. Luister je favoriete muziek, neem een warm bad of lees een inspirerend boek. Deze twee boeken zijn daarom echte cadeautjes die jij jezelf gunt. Een perfect cadeau voor de Feestdagen… gewoon helemaal voor jezelf. Gewoon omdat je dat verdiend!

Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven – Catelijne Elzes

‘Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven’ van Catelijne Elzes staat vol met lichte tips voor een betekeninsvol leven. Kleine stapjes maken is ook goed genoeg. Journalist en schrijver Catelijne Elzes deel praktische oefeningen en tips van deskundigen, maar ook ervaringsverhalen. Allemaal om jou te helpen hoe je op een eenvoudige manier meer zin krijgt in het leven. ‘Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven’ is mooi vormgegeven en staat vol met vrolijke illustraties van Froukje de Nijs.

We hebben allemaal weleens een “prutdag”, zoals Catelijne ze noemt. Dat is heel normaal. Maar hoe maak je van zo’n prutdag nou een dag waarin je je goed voelt, waarin je wilt creëren en waarvoor je uit je bed wilt gaan in de ochtend? Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven én krijg je superveel inspiratie om er echt iets moois van te maken.

2 inspirerende boeken die je jezelf cadeau wilt geven

Leef meer, denk minder – Pia Callesen

Ben jij ook zo iemand die continu aan het denken – lees piekeren – is? Nooit eens even rust, maar continu eindeloos analyseren en dubben over keuzes? Join the club, haha! In het boek ‘Leef meer, denk minder’ van Pia Callesen legt ze uit hoe jij controle kunt krijgen over je gedachten en gepieker. Zodat je je weer goed voelt. Ze legt uit hoe metacognitieve therapie (MCT) precies werkt en hoe je dit zelf kunt toepassen.

‘ Leef meer, denk minder’ is een boek wat voor velen van ons veel herkenning zal geven en daarbij een handige tool om toe te passen in ons eigen leven. Het is geen boek wat je afhelpt van een heftige depressie, maar kan je wel helpen als je net als velen wat meer wilt leven en minder wilt denken. Want dat willen we allemaal, toch?

2 inspirerende boeken die je jezelf cadeau wilt geven

Beide boeken zijn uitgegeven door Kosmos Uitgevers en je shopt ze hier:

Geef jij jezelf weleens een inspirerend boek cadeau?

2 inspirerende boeken die je jezelf cadeau wilt geven

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like