Persoonlijk

OMG, ik heb een kinderwinkel gekocht!

28 oktober 2021
OMG, ik heb een kinderwinkel gekocht!
Ja, je leest het goed. Vanaf 1 november ben ik de nieuwe eigenaar (samen met mijn lief) van de coolste kinderwinkel van Eindhoven, Ik word ondernemer van mijn eigen kinderwinkel met tweedehands en nieuwe kinderkleding, speelgoed, kinderfeestjes en nog veel meer dingen waar je blij van wordt. Een langgekoesterde droom die eindelijk uitkomt. Ik kan het zelf nog steeds niet geloven, ondanks dat de afgelopen weken in het teken stonden van alle voorbereidingen voor dit grote avontuur. Er komt stiekem best wel wat bij kijken, wanneer je een winkel van 150m2 overneemt.

The New Business Women Academy

Het begon allemaal vorig jaar juli. Ik besloot te stoppen bij mijn vorige werkgever na bijna 11 jaar. Het was tijd voor een nieuw avontuur. Een pittige, maar goede keuze voor mij. Ik besloot dat het tijd was om mijn eigen dromen te volgen en uit te zoeken waar ik écht blij van word. Ik volgde de intensieve, maar mega inspirerende The New Business Academy gedurende 3 maanden. Nooit eerder leerde ik zoveel over mijzelf, zelfliefde, Gremlins en business women. Ik kreeg een andere kijk op mijn leven en wist dat ik er achter zou gaan komen wat mijn ultieme droom was.

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)
mijn moodboard wat ik maakte tijdens TNBW Academy

Mijn grootste droom

Al snel wist ik dat mijn allergrootste droom, het runnen van een eigen kinderwinkel was. Toch voelde dat nog als een stapje te ver. De Gremlins in mijn hoofd stelden mij kritische vragen zoals ‘Kun jij dat wel?’ en ‘Heb je dan nog wel tijd voor je gezin?’ Ik had zoveel twijfels over hoe mijn winkel er dan uit zou komen te zien. Telkens wanneer ik mijn winkel visualiseerde, zag ik Kidskartel voor mij. Maar er bestond natuurlijk al een Kidskartel. Een kopie daarvan maken was uiteraard geen optie. Ik sloot de academy daarom af vol enthousiasme, maar ook met nog veel twijfels en vragen.

Werken bij Kidskartel

Ondanks dat ik nog niet wist waar mijn avontuur heen zou gaan, ik wist dat ik erop mocht vertrouwen dat ik er vanzelf achter zou komen. Los laten en vertrouwen hebben, dat zei mijn gevoel. Toch wilde ik niet helemaal stil blijven zitten en besloot in gesprek te gaan met de eigenaresse van Kidskartel. Een open en eerlijk gesprek volgde en ze was zo lief om mij een kijkje te geven achter de schermen van het runnen van je eigen kinderwinkel. Uiteindelijk beviel dat voor ons beiden zo goed, dat ik de afgelopen 6 maanden bij Kidskartel mocht komen werken. Vanaf dag één stond ik alleen in de winkel en kon ik goed ervaren hoe het was om je “eigen” kinderwinkel te runnen. Dat voelde goed! Iedere werkdag ging ik met plezier naar mijn werk en ik heb mij nooit hoeven vervelen. Dit was écht wat ik wil!

kidskartel

Ik, een ondernemer?

In de afgelopen maanden heb ik met veel plezier bij Kidskartel mogen werken en mogen ervaren hoe het voelt om een kinderwinkel te runnen. Toen kwam aan het eind van de zomer de vraag werd gesteld of ik misschien Kidskartel wilde overnemen. Na veel goede gesprekken met mijn lief een paar vriendinnen, wist ik het zeker. Dit was mijn kans om mijn droom waar te maken. Het laatste puzzelstukje wat ik nog nodig had om mijn avontuur compleet te maken. Een ultieme kans, die ik met beide handen wilde aangrijpen!

Superteam

De afgelopen weken bestonden daarom vooral uit gesprekken met de eigenaars en de huurder, maar ook met het inschrijven bij het KVK , alle zaken regelen en heel veel bestellingen plaatsen. Voor de eerste keer met vriendlief naar de Macro en Ikea om koekjes te kopen voor bij de koffie. Oneindig testen van de lekkerste koffiecups. Deze taak mocht vriendlief op zich nemen, hij staat al 4 weken strak van de cafeïne, haha. Natuurlijk zal ik straks fysiek de winkel gaan runnen, maar nu hij mij kan helpen met de voorbereidingen, merk ik pas hoe goed wij als team bij elkaar passen. Zo fijn!

Kidskartel is zoveel meer dan alleen en kinderwinkel

Maandag start mijn nieuwe avontuur dan echt, dan is Kidskartel écht van mij. Ik heb zoveel mooie plannen voor deze unieke winkel. Kidskartel is namelijk zoveel meer dan “zomaar” een kinderwinkel. Kidskartel is een ontmoetingsplek, waar je samen met je kids heerlijk kunt shoppen. Een winkel waar kids niet meer mee naar huis willen omdat ze zo fijn kunnen spelen. Een plek waar je het allerleukste kinderfeestje kunt vieren samen met al je vriendjes en vriendinnetjes. Een plek waar je met je vriendinnen unieke tweedehands pareltjes kunt shoppen en al jouw te kleine kinderkleding kunt verkopen. Waar de papa’s de haren van hun dochters leren vlechten en waar de koffie voor je klaarstaat. Een winkel waar de tijd even stil staat en je echt even samen kunt genieten.

We gaan er samen iets moois van maken en hopen natuurlijk zoveel mogelijk lieve trouwe en nieuwe klanten te mogen verwelkomen in onze coole kinderwinkel.

Volg je Kidskartel ook?

Wil je mijn avonturen ook bij Kidskartel blijven volgen? Dat zou ik natuurlijk helemaal te gek vinden! Vergeet dan niet om Kidskartel ook te volgen via Kidskartel Facebook & Kidskartel Instagram.

Handige info

Kidskartel – Edisonstraat 150 – 5621 HT Eindhoven

+31 40 843 8634 – info@kidskartel.nl Kidskartel.nl

Openingstijden: Wo t/m vr 10u tot 17u & Za 13u tot 17u

Wat vind jij van mijn nieuwe avontuur?

OMG, ik heb een kinderwinkel gekocht!
Spread the love

You Might Also Like

 • Guusje 28 oktober 2021 at 21:35

  Super leuk! Wat een uitdaging en stoer dat jullie dit doen! Veel succes en geniet ook vooral van deze nieuwe start xx

  • Janske 28 oktober 2021 at 21:37

   Jaaaaa supertof en mega spannend 😍 dankjewel 😘🎉

 • Yolanda 29 oktober 2021 at 08:10

  Geweldig!! Heel veel succes met je nieuwe avontuur!

  • Janske 29 oktober 2021 at 08:56

   Dankjewel 🎉💜🌈

 • Marian B 29 oktober 2021 at 16:17

  Wat een geweldig nieuws! Echt heel erg leuk! Heel veel succes en plezier, dat gaat vast goedkomen!

  • Janske 29 oktober 2021 at 16:38

   Te gek he Marian! Ik heb er zoveel zin in ❤🤩

 • G.T. 30 oktober 2021 at 08:22

  Wat gaaf! Soms heeft het gewoon zo moeten zijn … Succes!
  Als het wat dichterbij zou zijn zou ik zeker eens bij je langskomen! (Kun je daar in de buurt een beetje parkeren?)

  • Janske 30 oktober 2021 at 10:12

   Jaaaa, dat denk ik ook. Je kunt gratis parkeren in onze straat, zelfs recht voor de deur 🎉

 • Daenelia 30 oktober 2021 at 11:59

  Super!!! Helaas kan ik geen klant bij je worden: geen kids… maar ik ben wel erg klein dus misschien kan ik me zelf wurmen in kleding voor 12+? Of heb je ook iets in maat chihuahua? 😀
  Heel veel succes en vooral: heel veel plezier! Dit gaat ‘m worden!!

  • Janske 31 oktober 2021 at 15:12

   hihi, we gaan t/m maat 170 voor de kids en hebben ook een paar rekken met damesmaten 😉 Niets voor hondjes helaas 😉 Dankjewel! Ik ga er voorrrrr!

 • Will 11 november 2021 at 23:50

  Zie het nu op facebook.
  Geweldig Janske , veel succes met je kinderwinkel.
  Jammer dat ik niet in de buurt woon, anders kwam ik zeker langs!

  • Janske 11 november 2021 at 23:51

   Dankjewel lieve Will! Wie weet ben je een keertje in de buurt. Je bent van harte welkom ❤