Review Shopping Shoptip Uittip

Shoppen en illusies in Mosae Forum in Maastricht (uittip!)

18 oktober 2021
Shoppen en illusies in Mosae Forum in Maastricht (uittip!)
Zoek je nog een bijzondere uittip met het hele gezin voor de herfstvakantie? Heb je zin om te shoppen én een uniek kidsproof museum te bezoeken? Dan is deze dag vol fun en illusies een toffe uittip! Eet de lekkerste taartjes bij Mickey Brown’s, shop je nieuwe winteroutfit in één van de vele shops en waan je in een wereld vol illusies in het museum van illusies. Een heerlijk kidsproof dagje uit in Mosae Forum in Maastricht!

Mosae Forum shopping & fun

Mosae Forum is een sfeervol multifunctioneel winkelgebied met bijzondere architectuur in hartje Maastricht. Mosae Forum bestaat sinds 2007 grotendeels uit het winkelcentrum met horeca, winkels en een versmarkt in het souterrain, maar ook uit de grote ondergrondse parkeergarage met 1.150 parkeerplaatsen, luxe appartementen en stadswoningen, het stadskantoor van de gemeente Maastricht en een gezondheidscluster.

Een perfecte plek om een bezoek aan de stad te starten, is door te parkeren onderin de ruime parkeergarage. In het winkelgebied kun je mooie ruime winkels zoals Sissy Boy, H&M, Open32 en Esprit vinden. Tevens kun je er onderin ook een grote Jumbo en Aziatische supermarkt vinden voor al je boodschappen die je aan het eind van de middag, op de terugweg nog even vlug kunt shoppen.

Mickey Brown’s

Omdat we tijdens lunchtijd aankwamen bij het Mosae Forum, besloten we meteen een bezoekje te brengen aan Mickey Brown’s. Zodra we alle heerlijke lekkernijen in de vitrine zagen liggen, begon het watertanden al. Hmmmmm wat veel lekkers lag daar onze naam te roepen! Mickey Brown’s mag je niet missen…want ohhhh wat is die Oreo Cheesecake om te smullen!

“Bij Mickey Brown’s kun je terecht voor food that makes you feel good. Oftewel: snel, gezond en lekker eten. De flutes, sandwiches, wraps, soups en smoothies worden iedere dag, met veel liefde, in de eigen keuken gemaakt. Net als thuis. Ambachtelijk, heerlijk en vers, met een enorme passie voor pure smaak. Bij Mickey Brown’s wordt gewerkt met eigen recepten in combinatie met de beste kwaliteit aan verse lokale ingrediënten. “

Museum van Illusies

Na het shoppen was het tijd voor een bezoekje aan het Museum van illusies, wat je kunt vinden op het grote buitenplein. Het was lekker rustig en bij de ingang werden we vriendelijk verwelkomd door de vrolijke medewerkster van het museum. Zij gaf ons wat tips en uitleg, waarna we er zelf op uit konden gaan om het museum te ontdekken.

Kidsproof museum

“Het eerste Museum of Illusions in de Benelux vind je in Mosae Forum Maastricht. In dit interactieve museum maken bezoekers van alle leeftijden kennis met de wereld van optische illusies. Dit museum is de plek waar je alles leert over visie, perceptie, het menselijke brein en wetenschap. Je ervaart hier dat wat onze hersenen via de zintuigen interpreteren, lang niet altijd de werkelijkheid hoeft te zijn. Een ideaal uitje voor alle leeftijden – van kinderen tot volwassenen.”

Fotogeniek museum

Het museum zelf is kleinschalig, maar er is van alles te ontdekken en beleven. Zonder teveel te verklappen, kun je het beste onze foto’s bekijken om te zien welke illusies je er onder andere kunt bewonderen en ervaren. Neem zelf ook zeker een goede camera mee én trek je leukste (net nieuw geshopte?!) outfit aan. Er zijn zoveel toffe illusies die je de leukste foto’s opleveren zoals je kunt zien.

Wat vinden wij van het Mosae Forum?

Wij hebben een heerlijke middag gehad bij Mosae Forum. De taartjes bij Mickey Brown’s zijn ‘fingerlicking good’ en de winkels mooi en ruim opgezet. Ook genoten we van een leuke vintage rommelmarkt op de Grote Markt renden we achter de duiven aan op het plein die we nog even meepikten. De kids genoten vooral van het Museum van Illusies. Ondanks dat het kleiner was dan we hadden verwacht, genoten zij er van om alle illusies op hun eigen manier uit te proberen. Vooral de tunnel met lichtjes en spiegelkoker waren favoriet.

Het museum is kidsproof en kids mogen ook (bijna) overal zelf aankomen. Dat maakt het natuurlijk extra leuk (en fijn!). Het combineren van een middag samen shoppen en het bezoeken van het museum is een supercombi. Het parkeren in de garage onderin de kelder is ook super fijn. Binnen een paar minuten zaten we alweer op de snelweg richting Eindhoven.

Wij vinden een dagje fun en illusies een heerlijke uittip en toffe combi voor het hele gezin, dus als jij binnenkort ook gaat, have fun!

Handige info

Shoppen en illusies in Mosae Forum in Maastricht (uittip!)

Mosae Forum – Mosae Forum 163, 6211 DT Maastricht

Openingstijden

maandag 13:00 – 18:00 uur
dinsdag 09:30 – 18:00 uur
woensdag 09:30 – 18:00 uur
donderdag 09:30 – 21:00 uur
vrijdag 09:30 – 19:00 uur
zaterdag 09:30 – 19:00 uur
zondag 12:00 – 17:00 uur

Info over parkeren, pinnen en bereikbaarheid kun je hier vinden.

Museum van Illusies – Mosae Forum 12-15, 6211 DS Maastricht – +31 (0)43 205 7184

Openingstijden

Dagelijks van 10-18 uur * Maandag en dinsdag: open tijdens schoolvakanties en op feestdagen, anders op afspraak voor groepsbezoeken.

Tickets

Volwassenen: 16,50 euro
Kinderen van 5-15 jaar: 13,50 euro
Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen): 49,50 euro
Studenten / Senioren / Mindervaliden: 13,50 euro

In de buurt

Mosae Forum ligt direct aan de Grote Markt van Maastricht. Je kunt je bezoek dus makkelijk uitbreiden aan een bezoekje aan de rest van de stad. Lekker winkelen, naar de markt of een terrasje pikken. Er is genoeg leuks te beleven in Maastricht!

Ben jij al eens bij het Mosae Forum geweest?

Lees hier nog veel meer leuke uittips!

Shoppen en illusies in Mosae Forum in Maastricht (uittip!)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like