Books Review Shoptip

Evi Maakt Het Bont – Kinderboekenweek leestip

9 oktober 2021
Evi Maakt Het Bont - Kinderboekenweek leestip
Van 6 t/m 17 oktober vieren we alweer voor de 67ste keer de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Ook onze kids zijn de afgelopen dagen al flink bezig geweest met de opening en start van de Kinderboekenweek. Zo mochten ze verkleed naar school als hun favoriete beroep. Het thema van deze Kinderboekenweek is namelijk ‘Worden Wat je Wil‘. Lola is dol op lezen en nu ze in groep 4 zit, verslind ze het ene boek naar het andere. Haar favoriet? Evi maakt het bont Evi en eenhoorn 4!

Evi Maakt het Bont reeks

“Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie: deze serie is smullen voor eenhoornfans van heel veel leeftijden.”

In de boekenreeks over Evi en eenhoorn, gaan we mee op avontuur met dit uitzonderlijke duo. Het boek is geschreven in de vorm van een stripboek. Dus lekker veel plaatjes en een beetje tekst. Wat het boek extra bijzonder maakt, is de woordenlijst achterin het boek. Af en toe worden er moeilijke(re) woorden gebruikt in de teksten. Deze zijn opvallend roze gekleurd. In de woordenlijst kun je teruglezen wat voor woord het is én de betekenis. Zo leer je stiekem al veel moeilijke woorden tijdens het lezen.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Eenhoorn wijst de weg

Op 12 oktober verschijnt Eenhoorn wijst de weg van Uitgeverij De Fontein, het nieuwste avontuur van Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Het is alweer het vijfde boek uit deze reeks.

Het verhaal
Evi heeft het superdruk: ze moet haar zomerleeslijst zien af te krijgen, een eindtoets maken en ook nog oefenen voor pianoles. Intussen wordt Deborah steeds brutaler en besluiten Evi’s ouders ook nog eens om te gaan kamperen. Opgroeien is lastig, maar gelukkig wijst eenhoorn de weg. Toch?

Evi Maakt Het Bont - Kinderboekenweek leestip

Wat vinden wij van Evi Maakt Het Bont?

Lola kreeg het boek vlak voordat ze op haar eerste zomerkamp ging bij de scouting. Het perfecte boek om op kamp even erbij te pakken, tijdens een rustig moment. Lola vind het boek superleuk omdat het erg grappig is en dat er veel mooie plaatjes in staan. Ook vind ze het leuk dat er een woordenlijst in staat, zodat ze steeds de moeilijke woordjes zelf kon opzoeken. Lola is net gestart in groep 4 en leest al erg goed, dus het voor meiden die al goed zelf kunnen lezen is het boek ook al erg leuk als je wat jonger bent. Adviesleeftijd is vanaf 8 jaar. Lola kan niet wachten tot ze het volgende boek van Evi en eenhoorn kan lezen!

Je koopt de boeken van Evi Maakt Het Bont hier:

Kende jij de boeken van Evi Maakt Het Bont al?

Evi Maakt Het Bont - Kinderboekenweek leestip

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like