Home Home Sweet Home Persoonlijk

Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis #2

7 oktober 2021
Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis #2
Een tijdje geleden schreef ik over wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis. Het is niet zo dat wij geen fijn huis hebben, integendeel juist, we hebben een heerlijk huis. Toch zijn er altijd van die dingen in huis die je achteraf anders zou doen. Zo heb ik er nog een paar, waar ik mij soms (of regelmatig) best wel aan kan storen. Herken je dat? Van die dingen in je huis die je nu eigenlijk helemaal niet meer zo handig vindt? Wat zou jij nu (ook nog) anders zou doen in huis?

Overal handdoeken

Zo irriteer ik mij dat we in de badkamer geen fijn handdoekrek hebben. Zeker nu de meiden zelf ook grotere handdoeken gebruiken, hangen er overal handdoeken in de badkamer. Ze hangen over de verwarming, op de de badrand en de aan de ladekast van het wastafelmeubel. Overal handdoeken, dat is toch geen gezicht. Ik vind het onnodig om na iedere wasbeurt steeds meteen een schone handdoek te pakken, dus wil ik ze graag uithangen om te drogen. Zo kunnen we ieder onze eigen handdoek nog een keertje gebruiken. Dat betekend dus wel dat er hier in de badkamer altijd (minimaal) vier handdoeken hangen.

Pijnlijke hoekgrepen

Toen wij onze open keuken lieten ontwerpen, hebben we hem helemaal naar eigen smaak kunnen inrichten. Superfijn dat we zo alles op maat kregen én precies zoals wij het graag wilden. Nou is onze keuken daarom ook echt een top keuken, al is er toch iets wat we nu anders zouden doen. Destijds kozen we voor moderne hoekgrepen. Dat paste helemaal bij de stijl van de keuken en het leek ons super praktisch. Tot we er achter kwamen dat deze hoekgrepen best pijnlijk en irritant kunnen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld met je natte vingers de koelkast wilt openen, heb je de kans dat je “uitglijd” tijdens het trekken (vanwege de kracht). Jikes! Dat is zooooo pijnlijk! Ik ben al een aantal (stukken) nagels kwijtgeraakt, door dit soort onhandige acties. Of dat je tijdens het afwassen met je kleding blijft haken achter het hoekje, oops!

Volgende keer beter

In mijn volgende badkamer wil ik daarom heel graag een fijn handdoekrek voor tenminste vier handdoeken. Ook gaan we de volgende keer niet meer voor moderne hoekgrepen in de keuken, maar iets wat gebruiksvriendelijker is. Je hebt tegenwoordig zoveel soorten die én mooi én functioneel zijn, dus dat komt vast helemaal goed. Volgende keer beter.

Wat zou jij nu (ook nog) anders zou doen in huis?

Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis #2

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like