Books Review Shoptip

Empowering Ouderschap – hét boek over ouderschap (review)

29 september 2021
Empowering Ouderschap - hét boek over ouderschap (review)
Als nieuwe ouders, krijg je helaas geen gebruiksaanwijzing bij de geboorte cadeau. Was het maar zo’n feest, dan was het de allergrootste bestseller ever! Een goed boek over ouderschap is daarom juist zo gewenst. Ben jij geen curlingouder en wil jij ook jouw kid(s) opvoeden tot sterke en onafhankelijke mensen? Dan is dit boek hét ouderschapsboek voor jou! Lees alles over ‘Empowering Ouderschap’ in deze eerlijke review.

Zo voed je je kinderen op tot sterke en onafhankelijke mensen

De Israëlische Einat Nathan woont met haar vijf kinderen en man in Tek Aviv. In haar boek ‘Empowering Ouderschap’ neemt ze ons mee in haar persoonlijke reis als ouder. Ze geeft je voorbeelden over hoe we onze kinderen kunnen opvoeden tot sterke en onafhankelijke mensen.

Niet geschikt voor curlingouders

Dit boek is daarom ook niet geschikt voor curlingouders (ouders die hun kind erg beschermend opvoeden door alle mogelijke obstakels bij de opvoeding weg te nemen). Je kunt tenslotte niet je kind onder een glazenstolp zetten om hem of haar te beschermen tegen alle obstakels.

Herkenbare opvoedingsmomenten

Nathan bespreekt herkenbare onderwerpen, waar je als ouder dagelijks te maken mee krijgt tijdens het opvoeden van je kind(eren). Hoe kun je bijvoorbeeld als ouders ruziemaken met elkaar, zonder dat je kind hier meer van meekrijgt dan eigenlijk jullie bedoeling is. Hoe is de rolverdeling tussen vader en moeder en hoe creëer je hierin een juiste balans. Maar ook hoe je om kunt gaan met dochters die onzeker zijn over hun uiterlijk of jongens, die net als meisjes, gewoon mogen huilen.

Wat vind ik van het boek?

Vrijwel meteen toen ik begon met lezen, was ik blij verrast door wat Nathan schreef. Door de voorbeelden uit haar eigen gezin te delen, was het herkenbaar en daardoor makkelijk om te lezen. Het boek is verdeeld in 54 hoofdstukken, waarin ze veel verschillende situaties uit het ouderschap bespreekbaar maakt. De tips waren voor mij herkenbaar, maar ook een bevestiging voor hoe ik tegen het ouderschap aankijk. Haar kijk op het ouderschap en haar tips zetten mij ook tot nadenken en ik merkte dat ik sommige tips al direct kon toepassen in situaties met de kinderen.

Ik vind het boek echt een feest der herkenning, maar vooral ook boordevol met handige tips over hoe we onze kinderen kunnen opvoeden tot sterke en onafhankelijke mensen. Een boek wat je iedere ouder gunt en niet voor niets daarom een bestseller!

Je koopt het boek hier:

Lees hier nog meer inspirerende boekentips!

Empowering Ouderschap - hét boek over ouderschap (review)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like