Home Shoptip

Eindelijk een opgeruimde tuin met deze opbergbox

27 september 2021
Eindelijk een opgeruimde tuin met deze opbergbox
Herken je dat ook, dat je tuin de hele dag bezaaid ligt met buitenspeelgoed van de kids? Dat je op het eind van de dag niet weet waar je alles laten moet? Een bal, een step en een fietsje, de watertafel, overal stoepkrijt en vijf schepjes. Waar laat je het toch allemaal? Kinderen laten buitenspelen is natuurlijk supergoed, alleen het opbergen van al het buitenspeelgoed is soms nog best wel een uitdaging. Met onze nieuwe opbergbox hebben we hiervoor gelukkig dé oplossing gevonden en hebben we eindelijk weer een opgeruimde tuin.

Een grote opslagplek

Onze schuur veranderde in de afgelopen jaren in een grote opslagplek voor al het buitenspeelgoed. Een plek waar je soms de deur niet durfde te openen, uit angst voor wat je er aan zou treffen. Even vlug je fiets pakken veranderde al snel in een complete uitgraaf actie, voordat je hem eindelijk te pakken had. We hadden zoveel spulletjes, dat we zelfs al spullen aan het plafond aan het ophangen waren. Zo leek het soms net alsof je een lazerstralen challenge zat, waarin je moest overleven door ervoor te zorgen dat je geen fietswiel of tas met spullen tegen je hoofd aan kreeg. Ik haalde ook niet altijd deze challenge, oops! Tijd voor verandering dus.

Opgeruimd staat netjes

Natuurlijk mag het ook lekker een rommeltje zijn wanneer er fijn buiten gespeeld wordt. Maar voordat we ’s avonds de achterdeur weer op slot doen, wil ik wel altijd weer een opgeruimde achtertuin. Datzelfde geldt trouwens ook voor onze woonkamer en onze open keuken. Opgeruimd staat netjes én geef rust in mijn hoofd. Gelukkig denkt vriendlief daar precies zo over, dus toen ik hem voorstelde om een ruime opbergbox in onze achtertuin te plaatsen voor al het buitenspeelgoed, was hij meteen even enthousiast.

Onze nieuwe opbergbox

We kozen voor een opbergbox (146 x 82 x 125 cm (L x B x H) 1200 liter) van Kees Smit Tuinmeubelen, een ruime opbergbox waar lekker veel buitenspeelgoed in past. Vriendlief wilde eerst liever een kleiner formaat gaan, maar ik wist hem al snel te overtuigen om voor een groter formaat te kiezen, omdat we toch altijd ruimte te kort komen. Deze opbergbox is gemaakt van kunststof en is daardoor waterafstotend. Je kunt hem eventueel zelf afsluiten met een hangslot. Hij kan geopend worden aan de voorzijde, met de twee deuren én de klep kan open. Deze blijft ook open staan (fijn!).

Opbergbox voor afvalcontainers

Zodra we hem niet meer nodig hebben voor al het buitenspeelgoed van de kids, kunnen we er ook onze twee afvalcontainers inzetten. Deze passen er precies in, ideaal! Je kunt de deksels van de containers met kettinkjes bevestigen aan de klep, zodat je met een simpele beweging beide containers open kunt zetten. Handig! Zo kun je hem dus ook gebruiken als nette opbergbox voor je lelijke afvalcontainers. Dat geeft ook zoveel rust in je tuin. Maar dat is voor later! Nu eerst even genieten van deze perfecte opbergplek van al dat buitenspeelgoed en mijn opgeruimde tuin.

Waar berg jij het buitenspeelgoed uit de tuin op?

Eindelijk een opgeruimde tuin met deze opbergbox
Spread the love

You Might Also Like

  • Will 29 september 2021 at 00:49

    Geweldig zo’n handig opbergsysteem.

    • Janske 29 september 2021 at 08:35

      Jaaa en er past echt mega veel in 👐