Home Shoptip

Wel of niet vloerkleden in de kinderkamer?

24 september 2021
Wel of niet vloerkleden in de kinderkamer?
Een kinderkamer stijlen is superleuk om te doen, zeker als je de hele kamer van top tot teen (opnieuw) mag inrichten. Wat je snel vergeet, maar wat wel een slaapkamer echt compleet maakt, is een mooi vloerkleed. Dat maakt je kinderkamer helemaal af én zorgt voor een zachte landing van je voetjes, iedere morgen wanneer je uit je bed springt. Alleen welk vloerkleed is het beste om uit te kiezen voor in de kinderkamer? Kies je wel of niet voor vloerkleden in de kinderkamer?

Verschillende soorten vloerkleden

Er zijn ontzettend veel verschillende vloerkleden. Zo kun je onder andere kiezen tussen hoogpolige vloerkleden en bijvoorbeeld ronde vloerkleden. Maar welk vloerkleed past het beste bij jouw kinderkamer? Vroeger zag je bijna altijd vloerbedekking op de kinderkamers, tegenwoordig is dit steeds minder vaak het geval. Daarom is het juist zo fijn om een mooi vloerkleed in de kinderkamer te leggen. Voor de warme voetjes na het opstaan, maak ook zeker voor het verminderen van geluidsoverlast.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Kinderkamers

Wij kozen op Lola’s slaapkamer voor een heerlijk zacht hoogpolig vloerkleed. Waarom we kozen voor dit vloerkleed? Omdat hij lekker groot en zacht is, maar ook omdat hij ervoor zorgt dat wij in de naastgelegen slaapkamer niet ieder voetstapje horen, zodra mevrouwtje in het weekend weer eens vroeg is opgestaan. Sinds ze het vloerkleed in haar kamer heeft liggen, is het een stuk rustiger in haar kamer. We kozen voor een van de vele kleuren vloerkleden, met een verzameling aan kleuren door elkaar verweven. Zo valt het ook zo min mogelijk op wanneer er ooit (per ongeluk) een vlek op komt.

Antislipmat

Op Coco’s kinderkamer hadden we lange tijd een vrij dun vloerkleedje op de grond liggen, wat helaas erg snel weggleed zodra je er op ging staan. Dat hebben we eenvoudig kunnen oplossen met een op maat geknipt antislipmatje eronder. Inmiddels hebben we hem vervangen door een vrolijk speelkleed waar ze fijn op kan spelen. Deze is nog steeds vrij dun, maar blijft perfect op zijn plek liggen. Zo krijgen we geen onverwachte ongelukjes.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Vloerbedekking op het balkon

Ook in onze woonkamer hebben we bij onze zithoek een groot vloerkleed neergelegd. Dat geeft zo’n groot verschil. Het voelt meteen veel warmer en sfeervoller en is toch ook wel erg fijn aan je voeten, zodra je van de bank af komt. Zelf zou ik altijd eerder kiezen voor een vloerkleed in plaats van vloerbedekking. Toen ik in Amerika woonde, lag er door ons hele appartement vloerbedekking, zelf buiten op de balkons en in een gedeelte van de badkamer. Een vloerkleed is dan toch echt een stuk makkelijker schoon te houden én leuker om eens te kunnen verplaatsen of vervangen.

Gebruik jij ook vloerkleden in de kinderkamer?

Wel of niet vloerkleden in de kinderkamer?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like