Home

Je huis 10 x mooier maken met (sfeer)verlichting

27 augustus 2021
Je huis 10 x mooier maken met (sfeer)verlichting
Bij ons in huis kun je veel verschillende soorten verlichting vinden. Van een lamp vol met tientallen flesjes boven de eettafel, tot meters LED verlichting door het hele huis. Licht in je huis geeft zoveel sfeer, zeker wanneer je het op de juiste manier op de perfecte plekken gebruikt. Het kan de ruimte zoveel fijner en sfeervoller maken. Gelukkig denkt vriendlief daar ook zo over, al heeft ie soms wel wat enthousiaste uitspattingen wat verlichting betreft.

Lampen in overvloed

Ik moet toegeven dat we inmiddels lampen in overvloed hebben in ons huis. Op de kinderkamers, maar ook in onze woonkamer hangt een roze neon hart, een geel neon maan en een blauwe neon bliksemschicht. Verder hebben we nog talloze sfeerlampen. Zo hebben we een lamp die een als een regenboog op het plafond in Coco’s kamer schijnt én op Lola’s kamer een hele toffe lamp die ontelbare sterren op het plafond projecteert. Iedere avond gaat deze automatisch aan en blijft hij schijnen terwijl ze slaapt. Dan heb ik het nog niet over alle andere ontelbare sfeerlampen in huis en alle LED spotjes in huis.

Kilometers LED lampjes

Vriendlief is ook zo gek op verlichting en dan voornamelijk op LED verlichting. Het allerliefst met afstandsbediening bestuurbaar. Ze ging hij laatst led lampen kopen en kwam hij thuis met genoeg verlichting voor het hele huis, haha. Kilometers lichtsnoeren, hij was heel wat van plan. In de woonkamer hangen al jaren onze kerstlampjes 365 dagen per jaar aan de rand van het plafond, de hele kamer rond.

Ik vond het destijds zo ongezellig om ze na kerst er weer af te halen, dat we besloten ze te laten hangen. Omdat deze nodig aan vervanging toe waren, besloot vriendlief nieuwe te kopen en deze maar eens te vervangen. Maar dan natuurlijk wél met een upgrade én kleurtjes. Supergaaf, want nu kan ik wanneer het buiten wat somber weer is, de lichtsnoer op wit licht zetten. In de avond zet ik hem vaak op paars of blauw, net waar ik zin in heb. Zo leuk! Ik kan daar ook echt zo blij van worden.

Sfeerverlichting in de kinderkamer

Ook voor de meiden kocht hij een aantal slingers met LED lampjes, zodat hij deze onder in hun stapelbedden én aan Lola’s bureau kon ophangen. Nu kunnen ze superknus in een hutje onder het bed een boekje lezen, of een feestje bouwen met de “disco” stand. Woohooo! Dat is natuurlijk supertof!

Veilig en duurzaam

Gelukkig hoef ik mij geen zorgen te maken met al die lichtsnoeren in huis i.c.m. met de kids. Ze zijn veilig en verbruiken weinig energie. Dat maakt het natuurlijk een stuk fijner én leuker. Hier is het in ieder geval een stuk gezelliger en sfeervoller in huis met al die mooie verlichting.

Heb jij ook veel mooie verlichting in je huis?

Je huis 10 x mooier maken met (sfeer)verlichting

Ook leuk om te lezen:

Ikea Kura stapelbed hack (met instructies!)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Charlotte 4 september 2021 at 08:37

    Heb weinig sfeerverlichting, mijn dochter heeft wel een konijn dat verlicht wordt als nachtlampje. Maar de regenboog lamp klinkt fantastisch !

    • Janske 4 september 2021 at 08:40

      Een konijn als nachtlampje is superleuk! Die regenboog lamp is echt een hit inderdaad 🌈😍