Persoonlijk

Lieve Coco 5 jaar

26 augustus 2021
Lieve Coco 5 jaar

Lieve Coco,

Hieperdepiep hoeraaaa, lieve Coco, vandaag ben je dan eindelijk 5 jaar! De dag waar je al maanden naar uitkijkt. “Ik ben niet 4, ik ben 4,5 jaar”, roep je al die tijd al. Vandaag vieren we jouw verjaardag, vandaag is het jouw feestje. Gefeliciteerd lieve schattekontje!

In het afgelopen jaar ben je gewoon keihard doorgegroeid met je groeispurt, je groeide zelfs 10 centimeter sinds je vorige verjaardag. 118 cm lang ben je nu, terwijl je “grote” zus nog maar 7 cm langer is. Groei je haar straks nog voorbij? Jullie kunnen al bijna alle kleding samen delen, dat is dan wel weer handig! Ik ben zo benieuwd hoe lang je zal worden als je later groot bent.

Je wilt graag ballerina worden als je groot bent, maar naar de dansles gaan wilde je niet meer. Je danst liever zelf je dansjes, in plaats die van de juf, hahaha. Dan stoppen we toch gewoon. Al denk ik dat je gemaakt bent om te dansen, al vanaf je geboorte begin je nog steeds te dansen zodra er een muziekje aan gaat. Zo gezellig vind ik dat.

Na de vakantie ga je alweer naar groep 2, in de bijtjesklas bij juf Marjolijn. Je favoriete juf én je vriendjes en vriendinnetjes weer zien. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden in groep 2. Het afgelopen eerste schooljaar was een bijzonder schooljaar voor ons allemaal. Een paar maanden zat je thuis en kreeg je van de juf extra taakjes uit groep 2. Je kon namelijk wel wat meer uitdaging gebruiken. Dat ging supergoed en je deed het zo knap allemaal thuis, samen met je zus.

Daarna mocht je in de klas ook soms wat taakjes van groep 2 maken, wat je leuk en soms nog spannend vond. Lekker spelen was stiekem ook nog best wel fijn. Nu mag je als een van de oudste en grootste kindjes in de klas alle kleine kindjes uit groep 1 meehelpen. Ik denk dat je dat superleuk gaat vinden. Het alfabet ken je al bijna helemaal en tellen tot 20 gaat super. Wat wil je ook, met zo’n slimme grote zus, dan wil jij natuurlijk ook graag meedoen.

Inmiddels heb je ook zo’n 6 maanden zwemles en ga je binnenkort naar badje 4. Iedere week heb je geen zin om te gaan, maar wanneer je eenmaal in het water ligt, vind je het wel superleuk. Gelukkig maar, het is wel fijn om straks ook echt goed zelf te kunnen zwemmen, net als je zus. Want zo’n zwemdiploma, die wil je ook wel!

Wat ben je toch een heerlijke meid, lieve Coco. Een echte kleuter soms, met je smeerkeespraktijken tijdens het eten. Met je wijze praatjes en verhalen, die je steeds duidelijker en uitgebreider kunt uitleggen. Met je hangry ochtendmomentje, waarna je na een paar happen eten weer je vrolijke zelf bent. Je bent ook nog steeds een echte uitslaper, wat dat betreft ben je net je moeder, haha. Je bent net zo dol op uitslapen, heerlijk!

Vandaag slapen we niet uit, want we gaan lekker een feestje vieren! Jouw 5e verjaardag alweer, lieve Coco. Gefeliciteerd! Dat ook dit jaar maar weer een fantastisch mooi en bijzonder jaar mag worden voor jou!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!

Liefs, mama

xxx

Lees hier ook mijn persoonlijke brief aan Lola, toen ze 5 jaar oud was.

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Coco toen ze  4,5 jaar, 4 jaar3,5 jaar3 jaar , 2 jaar  1 jaar werd. 

En deze voor Lola’s 1e 2e  3e 4e 5e 6e 7e verjaardag. 

Hier nog een paar foto’s van Coco’s “5 jaar” fotoshoot: Ze wilde graag een cakesmash, dus die kreeg ze! Wil je behind the scenes meekijken tijdens deze fotoshoot? Check dan mijn Reel op Instagram.

Lieve Coco 5 jaar
Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 29 augustus 2021 at 18:58

  Gefeliciteerd!

 • Janske 29 augustus 2021 at 19:06

  Dankjewel 🙂

 • Will 1 september 2021 at 20:26

  Hiep Hiep Hoera, Coco van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag!
  Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad met veel kadootjes.
  Janske, jullie allemaal nog gefeliciteerd met haar verjaardag.

  • Janske 1 september 2021 at 21:54

   Dankjewel lieve Wil, Coco heeft genoten op haar verjaardag. Zondag vieren we nog een klein feestje met familie en vrienden én ze mag nog trakteren én een kinderfeestje vieren…we feesten dus nog wel eventjes verder, hihi!

 • Charlotte 4 september 2021 at 08:39

  Alsnog gefeliciteerd Coco!! Wat gaat de tijd toch snel 😀 Fijn dat je zi’n mooie verjaardag had !

  • Janske 4 september 2021 at 08:41

   Dankjewel 😘 niet normaal he, zo snel 🙈