Home

Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis

25 augustus 2021
Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis
Een paar dagen geleden schreef ik over een aantal dingen die ik nu in huis anders zou doen. Zoals de radiatoren in huis en de achterdeur die we hergebruikt hebben. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die ik achteraf anders zou doen in huis. Misschien herken jij ze wel.

Wastafel in het toilet

Eén van de moeilijkste aankopen was misschien wel het kleine wastafeltje in ons toilet. Toen ik besloot dat we niet alleen de badkamer compleet moesten vernieuwen, wilde ik ook meteen het toilet beneden aanpakken. Net als de badkamer, kwam het toilet ook uit het jaar nul en was het gewoon lelijk en vies. Tijd voor een compleet nieuw toilet dus! Maar daar komt stiekem veel meer bij kijken dan alleen maar eventjes een nieuwe wc-pot uitkiezen, kwam ik al snel achter. Ook de tegels voor de vloer en muur én de wastafel moest gekozen worden.

Ik had een leuk idee in mijn hoofd, om het een beetje in de sfeer van de Londense metrostations te maken. Met van die kleine gele metrotegeltjes. Om daar een leuke wastafel bij te zoeken was nog wel effe een dingetje. Uiteindelijk vonden we er eentje, maar tijdens het plaatsen kwamen we er snel al achter dat het niet de meest ideale keuze was voor ons toilet. Hij stak namelijk erg ver uit omdat we hem een stukje van de wand moesten plaatsen. Anders kreeg je het kraantje namelijk bijna niet open (zo suf!). We besloten hem toch te laten plaatsen, maar achteraf gezien hadden we toch beter meteen voor een ander model kunnen kiezen en er een nieuwe kunnen scoren bij Megadumptiel.nl, voor een goede prijs.

Douche en bad apart

Toen we onze badkamer uitkozen, vonden we het best lastig om alle keuzes te maken, vooral de indeling was een flink gepuzzel. Uiteindelijk leek het ons het beste idee om een douche in het bad te plaatsen. We wilden tenslotte een douche én een bad, maar hadden een bescheiden badkamer. Op deze manier was er net wat meer bewegingsruimte in de badkamer.

Als ik nu de badkamer opnieuw zou mogen inrichten, zou ik toch kiezen voor een los bad en een losse douchecabine. Vooral om de reden dat ik het vaak (vooral in de wintermaanden) zo koud vind tijdens het douchen. Ik heb wel een brede douchewand, maar kan mijzelf niet helemaal afschermen, waardoor het toch wat kouder aanvoelt in de ruimte. Ook is het natuurlijk een stuk makkelijker wanneer je niet steeds in en uit het bad hoeft te klimmen om te douchen. Al is dat voor mijzelf niet zo’n probleem gelukkig.

Goede schilder inhuren

Om heeeeel veel geld te besparen, kozen we ervoor om (en met de hulp van mijn moeder) zoveel mogelijk zelf te schilderen. Ook alle deuren en raamkozijnen aan de binnenkant van ons huis. Dat heeft inderdaad een hoop geld bespaard, maar was vast veeeeel mooier geworden wanneer een goede schilder het had gedaan. Al is een goede schilder soms ook lastig te vinden, weten we (helaas) uit ervaring.

Dit waren een paar dingen die ik nu ook nog anders zou doen in ons huis. Er zijn er vast nog wel een paar.

Wat zou jij nu anders doen in jouw huis?

Wat ik nu (ook nog) anders zou doen in huis

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like