Persoonlijk

Blijven in de stad of verhuizen naar een dorp (update)

23 augustus 2021
Blijven in de stad of verhuizen naar een dorp (update)
Inmiddels alweer tien maanden geleden, schreef ik al over het feit dat we steeds vaker twijfelen of we misschien niet liever ergens buiten de stad willen gaan wonen. Maar om van de stad naar een dorp verhuizen doe je natuurlijk niet zomaar eventjes. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Hoe staan we er nu voor? Zijn er al verhuisplannen gemaakt of blijven we voorlopig nog even in de stad wonen? Tijd voor een persoonlijke update.

Opgroeien in een dorp

Vorig jaar schreef ik in dit persoonlijke artikel over onze twijfels over of we de stad wilden verruilen voor het dorp. Over hoe wij beiden zijn opgegroeid in een dorp. Vriendlief in de Limburgse heuvels, in een klein dorpje bij Maastricht. Ik in een drop vlakbij Eindhoven. Hoe we een onbezorgde jeugd hadden, waarna we beiden voor onze studie kennis maakten met het leven in de grote stad. Naar de stad ging je als kind maar af en toe heen, bijvoorbeeld om nieuwe kleren te kopen. Of schoolspulletjes voor het nieuwe schooljaar. Buiten dat, bleef je vooral in je vertrouwde eigen dorp.

Recreatiepark de Leistert

Opgroeien in de stad

Onze kinderen groeien vanaf hun geboorte op in de grote stad. Een stad waarin er altijd wel wat te doen is, altijd geluiden om ons heen zijn en veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Ook op school én in de huizen om ons heen, leren ze kinderen kennen met veel verschillende soorten achtergronden. Er zijn altijd overal activiteiten te beleven en zoveel sporten en verenigingen als je je maar kunt bedenken. Je hoeft je in deze stad nooit te vervelen, dat is een feit.

Veiligheid

De grootste reden voor mij, waarom ik nog steeds twijfel om te verhuizen naar buiten de stad is het gevoel van veiligheid. Een reden waardoor ik meerdere gezinnen om ons heen, in de afgelopen maanden en jaren, de stad al heb zien verlaten. De veiligheid voor mijn kinderen. Als ik weleens nadenk over het feit dat ze over een paar jaar zelfstandig “er op uit” gaan in de stad, dan krijg ik het al benauwd. Er gebeuren hier de laatste jaren vreemdste dingen en dat zijn geen dingen waar je blij van wordt, helaas.

Recreatiepark de Leistert

Rustiger in een dorp?

Maar ja, is dat in een dorp dan echt wel zoveel beter? Is het ook wel echt veiliger en rustiger in een dorp, of was dat alleen vroeger het geval? Is dit gewoon de keiharde realiteit van nu en wonen we tegenwoordig gewoon in een wereld waarin er veel meer “gekke” mensen wonen, die het leven van een ander om de een of andere reden onveilig(er) willen maken?

Hoe staat het er nu voor?

Op dit moment zijn we niet heel hard bezig met de vraag of we willen verhuizen of niet. Om een hypotheek aan te vragen is het voor ons nu gewoon niet het juiste moment, dus blijven we voorlopig nog even in de stad wonen. Het is voor nu even wat het is en dat is prima. Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn, al kan ik niet ontkennen dat ik af en toe nog op Funda rondkijk, op zoek naar ons droomhuis en ik niet kan wachten tot ook wij een verhuishondje kopen om al onze spullen makkelijk te kunnen verhuizen.

Zou jij verhuizen van een stad naar een dorp of andersom?

Blijven in de stad of verhuizen naar een dorp (update)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like