Home Persoonlijk

Wat ik nu anders zou doen in huis

20 augustus 2021
Wat ik nu anders zou doen in huis
Je kent het vast wel, van die dingen in je huis, die je achteraf toch misschien anders had willen doen. Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen, komen er vaak zoveel keuzes op je af. Je probeert ze allemaal zo goed mogelijk te maken, maar soms blijken ze achteraf toch minder praktisch of mooi. Toen wij hier kwamen wonen, hebben we ook bijna alles aan ons huis laten verbouwen. Als ik er nu op terugkijk zijn er ook bij ons zeker een aantal dingen wat ik nu in huis anders zou doen in huis.

Honderdduizend keuzes

Toen wij ons huidige huis kochten, wist ik dat we eerst flink gingen verbouwen. Er zat maar een halve keuken in, de woonkamer was erg klein, dus wilden we sowieso een aanbouw plaatsen. Ook kwam de badkamer uit de prehistorie, dus die moest er sowieso uit. En als klap op de vuurpijl wilden we ook nog even een mega dakkapel op ons dak laten plaatsen en dan doen we ook maar meteen de wc helemaal opnieuw, haha. Allemaal super excited natuurlijk, maar tegelijkertijd krijg ja daarbij natuurlijk ook honderdduizend keuzes voor je kiezen.

Hergebruiken of nieuw kopen?

Omdat we op een strak budget zaten, was het geen optie om aan al onze wensen te voldoen én alles nieuw te kopen. We moesten daardoor soms creatief zijn en kijken waarop we konden besparen door bijvoorbeeld bepaalde dingen te hergebruiken. Hierdoor hebben we uiteindelijk duizenden euro’s kunnen besparen op onze verbouwing. Door o.a. de achterdeuren te hergebruiken, de vloer uit de woonkamer op zolder te hergebruiken en door de verwarmingen niet te vervangen bijvoorbeeld.

Wat ik nu anders zou doen in huis

Ondanks dat we een superfijn (t)huis hebben gecreëerd en het vanaf het begin écht helemaal onze smaak is, zijn er toch een aantal dingen wat ik nu anders zou doen in huis. Zo had ik toch graag een nieuwe achterdeur er in gezet en had ik liever gekozen voor een platte radiator op meerdere plekken in huis. Vooral die in de aanbouw en in de badkamer. Ook zou ik onze slaapkamer een andere stijl gegeven hebben, al is dat natuurlijk snel aangepast. Misschien wel een leuk project om die binnenkort eens een make-over te geven.

Toe aan verandering

Nu we steeds vaker nadenken over wel of niet verhuizen, voelt het natuurlijk best onnodig en onnozel om grote investeringen te maken aan je huis. Waarom nog een hoop geld en energie steken in je huis, als je er toch niet meer heel veel jaren zelf van kunt genieten, toch? Gelukkig zijn we met de meeste aanpassingen in ons huis erg blij, dat is fijn. Hierdoor heeft niets van wat ik nu anders zou doen in huis grote haast of prioriteit. Het is wel fijn om misschien te onthouden voor de toekomst, voor ons huidige of toekomstige huis.

Wat zijn dingen die jij anders zou doen in huis?

Wat ik nu anders zou doen in huis

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like