Home

5 x Hippe kinderkamer inspiratie

17 augustus 2021
5 x Hippe kinderkamer inspiratie
Kun jij nog wel wat hippe kinderkamer inspiratie gebruiken? Ga je verhuizen en mag je de kinderkamer(s) opnieuw gaan inrichten? Of wil je de slaapkamer van je kid(s) een kleine of grote make-over geven? Superleuk! Misschien weet je nog niet precies hoe je het wilt gaan aanpakken. Dan kun je vast wel wat extra hippe kinderkamer inspiratie gebruiken, toch? Waar moet je allemaal op letten wanneer je aan de kinderkamer begint? Deze 5 tips helpen je goed op weg!

Thema

Het is fijn om voor de hippe kinderkamer te bedenken in welk thema je wilt gaan werken. Is je kind bijvoorbeeld helemaal gek van dino’s, eenhoorns of voetbal, dan is dat een perfect thema om te gebruiken. Je weet meteen zeker dat het bij je kind past en kunt dan helemaal losgaan in het thema. Yay!

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Kleuren

Zodra je jouw thema hebt bepaald, kun je kleuren gaan kiezen. Ga je voor gekleurde muren, met toffe verfkleuren of hip behang? Of speel je het liever op “safe” en kies je voor wat meer neutrale kleuren en printjes. Dan kun je het daarna altijd aankleden met accessoires in het thema en bijvoorbeeld de gordijnen, dekbedovertrek, vloerkleed etc aanpassen naar het thema en de kleuren. Dat is natuurlijk ook een leuk idee én misschien net weer iets makkelijker om later nog eens snel te kunnen wisselen.

Praktisch

Ik denk dat een kinderkamer vooral praktisch ingedeeld moet zijn. Waarvoor gebruikt jouw kind zijn of haar kamer? Alleen om te slapen? Houd hem dan ook echt als slaapkamer. Laat al het overbodige dan nog even weg. Is het echt een plek waar hij of zij slaapt én een eigen plekje heeft om fijn te kunnen spelen, dan is de indeling erg belangrijk. Zeker wanneer je een kleine slaapkamer hebt, kies dan voor een praktische indeling. Een hoogslaper is dan altijd een goed idee. Zo creëer je eenvoudig wat extra (speel)ruimte in de kamer en een knus speelhoekje onder het bed. Superleuk!

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Veiligheid

Wanneer je dan toch de kinderkamer gaat aanpakken, is het handig om meteen even te kijken hoe het staat met de veiligheid. Hebben alle stopcontacten in de slaapkamer bijvoorbeeld allemaal kinderbeveiliging? Iets waar je voor de babykamer misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. Bij jung installatiemateriaal vindt je o.a. stopcontacten met kinderbeveiliging. Heel belangrijk om niet te vergeten.

Favoriete plek

Een kinderkamer is het eigen plekje van je kind in huis. Het liefst wil je dat hij of zij zich daar helemaal thuis voelt en het zijn of haar favoriete plekje is in huis. Het mag lekker vrolijk en kleurrijk zijn, het is tenslotte voor een kind. Wees niet bang om “over the top” te gaan, want dan “vinden ze over een paar jaar misschien niet meer leuk”. Dan maak je er tegen die tijd toch gewoon weer iets anders van.

Wat voor slaapkamer heeft jouw kind? Kun jij nog wel wat hippe kinderkamer inspiratie gebruiken?

Ook leuk om te lezen:

Ikea Kura stapelbed hack (met instructies!)
5 x Hippe kinderkamer inspiratie

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like