Persoonlijk

Nooit meer 80 muggenbulten op mijn benen

14 augustus 2021
Nooit meer 80 muggenbulten op mijn benen
“Papa…een vliegggg!!!”, roept Coco, terwijl ze door de woonkamer heen rent en hem probeert te vangen. Het is een grappig gezicht, zo’n kleuter die achter een vliegje aanrent. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo grappig dat die vlieg in onze woonkamer zit. Je weet dat het in de zomer extra “gezellig” is in huis, met de vliegjes, muggen en fruitvliegjes, maar het liefst houden we ze natuurlijk buiten.

80 muggenbulten op mijn benen

Als kind zei mijn moeder altijd, “Janske, jij hebt zoet bloed”. Muggen wisten mij altijd goed te vinden en vonden mij als een delicatesse, zo lekker. Veel zomers liep ik dan ook rond met vaak alleen al 80 (!) muggenbulten op mijn benen. Dan had ik niet eens de rest geteld. Wat een hel was dat zeg! Vreselijk! Jeuk is zo vervelend en overheersend. Dan heb ik het nog niet over het feit hoe je er uitziet met 80 muggenbulten op je benen. Oops!

Slapeloze nachten

Wat ik misschien nog erger vind, zijn die slapeloze nachten. Zo’n nacht waarin je bijna in slaap valt, maar je rot schrikt omdat je ineens een mug bij je oor hoort zoemen. Holy macaroni! Dan vlug de lamp aan en iedereen op muggenjacht. Vooral die etters die je dan vervolgens met geen mogelijkheid kunt vinden, argghhhh. Dat is zo irritant. Of zo’n nacht waarin het veel té warm is om onder een deken of laken te slapen, maar wanneer je dat niet doet, je gegarandeerd lek geprikt wordt. Welke keus maak je dan?!

Kom maar op!

Sinds we hier wonen, hebben we meteen bij alle ramen op de slaapkamers direct raamhorren geplaatst tegen de muggen. Daar was geen twijfel over mogelijk. Ook als er later iemand op zolder zal gaan slapen, zal er daar ook meteen een dakraamhor komen. Alles om die muggen in ieder geval uit de slaapkamers te houden. Ook hebben we een muggenlamp in de woonkamer én een elektrische vliegenmepper in de aanslag. Alles om die ongewenste huisdieren weg te houden.

Ik moet zeggen dat we *afkloppen* tot nu toe, nog weinig last hebben gehad van die vervelende muggen. Al heb ik wel al gezien dat Lola net zo’n “zoet bloed” heeft als haar mama. Hopelijk heeft zij straks niet ook 80 muggenbulten op haar benen. Jikes!

Heb jij ook zo’n last van muggen? Hoe kun jij ze buiten houden?

Nooit meer 80 muggenbulten op mijn benen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like