Books Review winactie

Angst overwinnen doe je zo (Review + Winactie #151)

12 augustus 2021
Angst overwinnen doe je zo (Review + Winactie #151)
Heb jij, net als ik, weleens last van angst(en)? Ben je bang voor bepaalde dingen of situaties waarvoor je eigenlijk helemaal niet bang hoeft te zijn? Beperkt het je in jouw dagelijks leven en baal je er van? Dan is het boek ‘Angst overwinnen doe je zo’ ook iets voor jou! Een musthave voor iedereen die weleens bang is.

Mijn angst

Mijn grootste en meest vervelende angst die ik heb, is mijn angst voor autorijden. Laatst schreef ik er al een persoonlijke blog over. Het is vooral voor mij, en voor mijn lief, erg onhandig en vervelend dat ik zoveel angsten ervaar tijdens het autorijden. Zeker nu ik wekelijks naar de zwemles moet rijden in een dorp verderop, merk ik hoeveel (onnodige) energie het mij kost. Tijd voor actie dus. Door iedere week toch te gaan rijden, word de angst wel al iets minder, maar nog steeds is hij erg aanwezig. Toen het boek ‘Angst overwinnen doe je zo’ voorbij kwam, wist ik meteen dat dit boek precies was wat ik zocht.

Angst overwinnen doe je zo

We kennen allemaal angsten. Vliegangst, angst voor kleine ruimtes, angst voor het coronavirus, angst voor spinnen, sociale angsten of de angst om dood te gaan. In dit boek wordt je geholpen om een actieplan op te stellen, waarmee je je angst de baas kunt worden. De praktische tips en oefeningen worden uitgelegd in simpele taal en met weinig woorden. Je kunt er gelijk mee aan de slag.

Handige extra: het actieplan en lege schema’s uit het boek kun je gratis downloaden om zelf in te vullen.

De eenvoudig uitgelegde theorie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt verduidelijkt door prachtige illustraties van Josselin Bijl.

Wat vind ik van het boek?

Begrijpend lezen is niet een van mijn grootste talenten. Wanneer ik een boek lees, ben ik snel afgeleid en lees ik zonder te lezen. Je kent het misschien wel, dat je na een paar bladzijdes lezen, terugkijkt en geen enkel woord meer herinnerd van wat je zojuist gelezen hebt. Dat is heel irritant en daarom extra lastig om mij te concentreren tijdens het lezen van een boek. Schrijfster Arentine Drenth, heeft in haar boek alle wetenschappelijke kennis toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Hierdoor merkte ik meteen dat ook ik haar boek erg makkelijk kon volgen en nergens door werd afgeleid. In een vlot tempo las ik het boek uit en heb ik meteen bepaalde acties toegepast tijdens mijn eigen angst. Voordat ik moest autorijden paste ik mijn favoriete oefeningen uit het boek toe, zodat ik rustiger kon worden. Ik merkte vrijwel direct verschil. Zo fijn! In het hele boek heeft ze extra vragen gezet ‘om over na te denken’. Hierdoor ga je nog dieper in op de vraag en kun je het echt betrekken op jouw persoonlijke angst.

Er staan verschillende oefeningen in die ik zelf het liefst toe wil passen en ook een aantal die ik er zeker nog eens bij wil pakken om uit te proberen. Omdat het boek zo laagdrempelig en overzichtelijk is, kun je er snel je weg in vinden en iets opzoeken wat bij jou van toepassing is. Ik ben erg blij met dit boek en kan hem zeker aan iedereen aanbevelen die zelf ook weleens bang is. Want zeg nou zelf, dat zijn we allemaal toch weleens?

Je koopt hem o.a. hier:

WINACTIE (gesloten)

Namens Altamira en Gottmer mag ik ook aan een van jullie dit geweldige boek weggeven! Hoe gaaf is dat?! Kun jij dit boek ook zo goed gebruiken? Volg dan de spelregels hieronder en wie weet win jij een exemplaar!

Hoe kun jij winnen?

Volg deze spelregels:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht voor wie jij wilt winnen.
 • Like Janske.nl op Facebook en/of volg Janskenl op Instagram.
 • Tag iemand anders onder het originele bericht op Facebook of Instagram.
 • Extra winkans: deel het bericht op Facebook of Instagram.
 • Gebruik hiervoor #janskenlwinactie en tag Janske.nl, zodat ik hem makkelijk kan terugvinden.

Deze winactie loopt tot en met dinsdag 17 augustus 2021. Daarna maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina en Instagram.

Gefeliciteerd Marja, jij bent de winnaar! Veel plezier van het mooie boek!

Angst overwinnen doe je zo (Review + Winactie #151)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Lotte 12 augustus 2021 at 06:54

  Er zijn wel wat angsten te overwinnen hier… 🙈

 • Yvonne W. 13 augustus 2021 at 14:31

  Wat fijn dat dit boek geschreven is in begrijpelijke taal! Vaak niet ik iets 3x lezen en dan nog haak ik af… Zou graag van bepaalde angsten af komen, daarom doe ik graag mee!

 • Charlotte 13 augustus 2021 at 22:06

  Ik zou hem graag zelf willen lezen/winnen. Angst is een constante struggle, maar therapie werkte avrechts bij mij… Misschien dat het met dit toegankelijke boek allemaal wat beheersbaarder zal zijn.

 • WIllem de Wal 14 augustus 2021 at 12:00

  Heb afgelopen jaar gekampt met een angststoornis, dit boek zou best eens interessante tips kunnen opleveren, hoe hier in de toekomst mee om te gaan.

 • Nina Haven 14 augustus 2021 at 12:08

  Dit boek zou wel eens wat voor mij kunnen zijn. Angstig zijn en piekeren; dit zijn bezigheden die mij helaas bekend voorkomen…

  • Claudia 14 augustus 2021 at 20:13

   Ik wil van mijn angst afkomen om niets meer aan te trekken wat anderen vinden.

 • Willy Nijssen 14 augustus 2021 at 14:07

  Schitterende actie, ikloot echt onwijs graag mee! Tips zijn altijd welkom!

 • Shirley 14 augustus 2021 at 14:38

  Ik loot graag mee. Zou het graag willen winnen. Om van mijn angst te overwinnen

 • Wiep de Boer 14 augustus 2021 at 14:45

  Whohohoo, wat een leuke actie. Ik zou super graag dit boek willen winnen om van mij angsten af te komen!

 • jacqueline de Waal 14 augustus 2021 at 15:42

  Wooh wat een mooi boek erg interessant

 • Diny Gijsberts 14 augustus 2021 at 16:13

  Mijn hele leven al paniek/angststoornis en menige dwangneuroses ( die ik gelukkig groten deels kwijt ben) later maar nog steeds plotselinge angsten die realistisch onnodig en onzinnig zijn maar hardnekkig ! Zou hier zoveel positiefs uit kunnen halen en dingen die ik zélf aan dit probleem kan doen/ toepassen !

 • Diny Gijsberts 14 augustus 2021 at 16:15

  Ik volg op ig onder Momzymom en Facebook onder dinygijsberts

 • Jan 14 augustus 2021 at 17:43

  Iedereen heeft wel een angst om te overwinnen. Ik waag graag een kansje voor ons gehele gezin.

 • Anita te Gussinklo 14 augustus 2021 at 20:20

  Lijkt me een boek waar je echt wat aan hebt, veel tips enzo

 • Nelly 14 augustus 2021 at 20:57

  Ik wil doit boek graag lezen.

 • Herman 14 augustus 2021 at 20:58

  Lijkt me een goed boek om te lezen, ik loot graag mee.

 • Marja 14 augustus 2021 at 23:41

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Inmiddels 20 jaar maar ze ontwikkelt angsten waardoor ze zich steeds meer terugtrekt en afzet tegen anderen

 • Anna 15 augustus 2021 at 07:25

  Ik doe mee voor een vriendin van mij

 • Esther 15 augustus 2021 at 10:28

  Ik loot graag mee Angsten zijn er om overwonnen te worden.

 • lottie 15 augustus 2021 at 10:44

  Voor een goede vriendin

 • Anneliese de Waal 15 augustus 2021 at 13:12

  Ik zou dit boek heel graag willen lezen, heb afgelopen jaar veel dingen mee gemaakt. Ben erg benieuwd naar het boek.

 • Mark 15 augustus 2021 at 17:10

  Ik doe graag mee; aan dit boek zou mijn vriendin veel kunnen hebben!

 • marij brand 16 augustus 2021 at 13:11

  Grote angst voor vissen… en dan in meertjes en open water… jak.
  Ik sta nog liever op een mega hoog gebouw dan dat ik heuphoog in een meertje moet gaan staan

 • Wessel 16 augustus 2021 at 14:36

  Een interessant boek, om zelf mee aan de slag te kunnen, maar zeker ook mijn naasten te helpen bij het overwinnen van/ omgaan met hun angsten

 • Danielle 16 augustus 2021 at 19:49

  Voor mijn dochter, die heeft het ontzettend moeilijk met haar angsten. Maar knokt keihard om hier beter mee om te gaan. Boek zou weer stukje kunnen helpen.

 • anja 16 augustus 2021 at 20:05

  leuk ik doe graag mee om ook ander met een angst te kunnen helpen in mijn werk

 • Nadine 16 augustus 2021 at 20:38

  Ik kan hopelijk wel een grote angst overwinnen met dit boek!

 • Will 16 augustus 2021 at 23:23

  Ik heb ook veel angsten die ik misschien kan overwinnen.
  Maar ik heb geen facebook en instagram om dit boek te winnen.
  Iedereen veel succes met deze winactie.

 • Merlijn Janse 17 augustus 2021 at 08:51

  ik doe graag mee voor onze dochter die nog wat angsten moet overwinnen. Ze heeft nog wel wat handvatten nodig en hopelijk staan die in dit mooie boek. Ook ik heb er last dus hopelijk kan dit boek ons beide helpen. Heel erg graag.

 • co 17 augustus 2021 at 18:17

  daar kan ik nog wat van leren. ik doe graag mee.