DIY Home

Lola’s nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto’s)

5 augustus 2021
Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)
Ik kreeg al een paar keer de vraag over hoe de regenboog slaapkamer van Lola er nu uit ziet, dus heb ik hem even opgeruimd en er speciaal voor jullie foto’s van gemaakt. Hij is nog steeds niet helemaal af, maar voor nu is hij helemaal prima. Over een tijdje hoop ik hem verder te kunnen aanpassen met nog wat leuke diy projecten en nog wat extra kleur. Ik ben benieuwd wat je van haar nieuwe kamer vindt!

Lola’s kamer is eigenlijk nog niet zo heel veel aangepast. De meeste meubeltjes stonden er namelijk al toen ze voor het eerst haar eigen grote meisjeskamer kreeg. Hier kun je zien hoe Lola’s grote meisjeskamer er een paar jaar geleden uitzag. Met lekker veel mint en lichtroze en mega veel Done By Deer items. Deze heb ik inmiddels te koop staan op mijn Instagram, mocht je ze tof vinden.

Lola’s nieuwe slaapkamer in foto’s

De beste manier om een kijkje te nemen in Lola’s kamer, is in foto’s. Voor de handigheid heb ik ook meteen voor je erbij gezet waar de meeste items gekocht zijn. Zo komt de tafel onder het raam uit de etalage van de H&M, het was ooit een displaystuk. De prinsessenstoel scoorde opa bij de kringloop en heb ik zelf een kleurtje geverfd. De Ikea boekenkast heb ik al mijn halve leven en doet het nog steeds, hihi. Ook het vloerkleed is van Ikea en de fotolijsten in de kamer.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Stippen DIY

De stippen op de muur heb ik er zelf op geplakt. Je kunt ze makkelijk verplaatsen en hergebruiken. Het bureautje en stoeltjes komen uit de kringloop. Het witte kastje en plankje aan de muur komen van Ikea.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Ikea Kura bed

Het Ikea Kura bed hebben we tweedehands gekocht via Marktplaats. Het panterdekbed is van Mini Rodini en de poster van Miniwilla. Natuurlijk mag de Grimms regenboog niet ontbreken in een regenboogkamer.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

De plankjes en vakjes aan de muur heb ik zelf geschilderd. Het gele knuffeltje is van Noodoll (super zacht!) en de tijger van Doing Goods.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Hutje onder het bed

Onder het bed heb ik een knus verstop/leeshoekje gemaakt. Er ligt o.a. een mega lang voedingskussen (als rand, super handig!) en een heerlijke zitzak van Terapy.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

In dit hoekje staat een grote opbergzak met alle verkleedkleding van de meiden. Ook staat er een tof rotan stoeltje van de Kindercompagnie. De gele plankjes aan de muur komen van Ikea en heb ik zelf geel geschilderd.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Leuk tweedehands rekje, wat ik schilderde, functioneert nu als kapstok voor Lola’s hippe jassen en tassen.

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Lola’s kledingkast

Een vlug kijkje in Lola’s klerenkast, die ik overigens niet heb opgeruimd. Vroeger stond deze in het huis van mijn ouders. Inmiddels staat hij alweer een paar jaar in deze kamer, nadat ik hem zelf even een hippe nieuwe kleur heb gegeven. Wordt je enthousiast van de inhoud van Lola’s kledingkast en koop je (net als ik) ook graag tweedehands kleding? Volg dan mijn Instagrampagina waar ik alle kleding van de meiden verkoop en wie weet loopt jouw dochter (of zoon) binnenkort wel in een van deze coole outfits te shinen!

Inloopkast

Omdat Lola’s kledingkast nu al behoorlijk uitpuilt, wil ik t.z.t. graag de kleinste slaapkamer in ons huis omtoveren in een soort van inloopkast. Hierin wil ik één of twee keer een kledingkast industrieel plaatsen, zodat we alle kleding van ons vieren hier in kwijt kunnen. Zo creëren een plek in huis voor alle kleding én hebben we allemaal wat extra ruimte in onze slaapkamers. Zo’n mooie kast met een industriële look vind ik stoer én het is super praktisch omdat je er heel veel kleding in kwijt kunt. Supertof!

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Regenboog boekenkast

Heerlijk zo, die bovenste rij met Disneyboekjes. Hier gaat mijn “regenbooghart” toch iets harder van kloppen, haha!

Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)

Bureau

Ik wil voor Lola graag een groter en hoger bureau voor haar maken of kopen. Eentje waar ze de komende jaren fijn aan kan werken. Verder voelt haar kamer eigenlijk wel compleet. Alleen nog wat extra kleur en details en dan is ie helemaal af!

Wat vindt jij van Lola’s nieuwe slaapkamer? Heb je nog leuke ideeën of tips?

Ook leuk om te lezen:

Ikea Kura stapelbed hack (met instructies!)
Lola's nieuwe regenboog slaapkamer Part 1 (in foto's)
Spread the love

You Might Also Like

  • Charlotte 13 augustus 2021 at 22:10

    Wat een super gezellige en vrolijke kamer!! Heerlijk om daar te vertoeven 🙂