Persoonlijk Review vakantie

Help, mijn kind gaat voor de eerste keer op kamp!

26 juli 2021
Help, mijn kind gaat voor de eerste keer op kamp!
Begin juni kreeg ik onverwachts een e-mail. Er was opeens plek voor Lola bij de welpen en ze mocht datzelfde weekend al meedraaien met de groep. Wat een feest! Eigenlijk zou er pas weer in het najaar plek zijn in de groep, dus die zagen we niet aankomen. Al snel kwam ook de mededeling dat ze ook mee op zomerkamp mocht, slechts 7 weken na haar eerste dag als jongste welp in de groep. Een kamp van meteen 6 dagen, voor een meisje van net 7 jaar. In een groep die ze pas net leert kennen…ieeekkkk…zijn we hier wel klaar voor?!

Helemaal nieuw

Ik moest echt even aan het idee wennen. Lola op kamp, nu al? Door corona hadden we als ouders Lola steeds afgezet en opgehaald bij de ingang, maar verder nooit een voet binnengezet in de blokhut of echt kennisgemaakt met de staff en de andere welpen. Lola was zelf altijd erg enthousiast, maar één middag in de week is natuurlijk heel wat anders dan meteen 6 dagen op kamp.

Zelf veel kamp ervaring

Vriendlief zijn eerste reactie was daarom ook vrijwel meteen dat Lola er echt nog niet aan toe was. Lola daarentegen, riep vol enthousiasme dat ze juist wel heeeel graag mee op kamp wilde. Ik twijfelde nog een beetje. Zelf ben ik jaren mee op kamp geweest met de scouting als verkenner, heb ik twee zomers in Amerika op een summercamp gewerkt én heb ik drie zomers een zomerkamp met maar liefst 1000 kids per dag begeleid in Duinrell. Genoeg ervaring om te weten wat je kunt verwachten tijdens een zomerkamp dus.

Toch twijfelde ik ook nog een beetje. Lola was tenslotte nog nooit eerder op kamp geweest, is net 7 geworden én kent de andere kinderen en staff pas een paar weken. Daarnaast is Lola een gevoelig meisje en vraag ik mijzelf af of ze wel echt het besef heeft hoe lang 6 dagen weg van huis voor haar zal voelen.

Lola voorbereiden voor kamp

Er van uitgaande dat ze mee mocht, zijn we haar alvast gaan voorbereiden op haar eerste kamp. We oefenden met haar hoe ze helemaal zelfstandig goed haar tanden kon poetsen (elektrisch), zichzelf kon douchen en haar haren goed te wassen. We oefenden zelfs met slapen op een matje en in een slaapzak. Ik vertelde haar zoveel mogelijk over hoe het is op kamp en bij de scouting keek ze samen met de andere welpen een video van het zomerkamp van vorige zomer.

Ook belde ik even met een van de leidsters, gewoon om kennis te maken en te horen wat Lola allemaal kan verwachten tijdens haar eerste kamp. Het was een heel fijn gesprek en vrijwel meteen wist ik, dit gaan we gewoon moesten doen. Lola was natuurlijk superblij en ik ging alvast alles voorbereiden. Wat moest ze allemaal meenemen, te beginnen met een grote weekendtas. Shit, die had ik nog niet.

Thule Chasm 70L

Tot mijn grote vreugde zag ik dat Thule dé perfecte tas voor Lola’s kamp heeft. De Thule Chasm 70L duffelbag. Hij is er in 4 verschillende maten, 40L, 70L , 90L en 130L en vier verschillende kleuren. De 70L is de perfecte maat voor Lola’s kamp én voor een weekendje weg. Het voordeel van de tas is dat je hem op verschillende manieren kunt dragen. Als duffel, maar ook als rugtas.

Voordelen:

– Gemakkelijke toegang tot alle spullen door de oversized, brede opening
– Met het 2-in-1 ontwerp gemakkelijk om te bouwen van een duffel naar een rugzak (de rugzakstraps kunnen worden opgeborgen)
– Beschermt de inhoud tegen alle weersomstandigheden met het duurzaam en weerbestendig zeildoek
– Kleine spullen makkelijk terug te vinden door de interne netzakken
– Compressiezakken voorkomen dat spullen op de bodem van de tas terecht komen
– De meegeleverde draagtas biedt handige opslag en kan in de tas worden gebruikt als accessoire etui
– Beschermt uw spullen onder in de tas dankzij de gewatteerde bodem
– Snel toegang tot kleine spullen door apart buitenvak
– Gemakkelijk in en uit een kofferbak of dakkoffer te halen door de oversized handgrepen
– Voorkomt diefstal door de afsluitbare ritsen (sloten worden apart verkocht)

Nadelen:

-Ik heb ze nog niet kunnen ontdekken, het is gewoon een hele fijne tas.

Winactie

Meteen bij het inpakken van Lola’s bagage, werd ik enorm blij van haar nieuwe tas. Deze ga ik na haar kamp zelf ook gebruiken voor mijn weekendjes weg. Het formaat is niet té groot, maar zeker niet te klein. De verschillende vakken zijn fijn voor kleinere items en de oversized handgrepen zijn erg fijn.

Mijn zorgen over welke tas waren opgelost en met de naamstickers van Goedgemerkt, kon ik al Lola’s spullen gemakkelijk en snel markeren. Zo kunnen we er ook makkelijker voor zorgen dat al haar spullen aan het einde van het kamp weer terug in haar tas zitten. Namens Goedgemerkt geef ik trouwens deze week een kamp/vakantie pakket weg met naamstickers in deze winactie. Wil je kans maken, doe dan ook mee!

Inpaktips

Op dit moment is Lola op kamp, afgelopen zaterdag is ze vertrokken. Ik heb haar tas zorgvuldig ingepakt. Voor iedere dag heb ik een compleet setje kleding in een doorzichtig Ziploc zakje gestopt, met daarin ondergoed, sokken, een shirt en een short. Daarnaast heb ik een zwemtas gemaakt, een tas met slaapspullen, een toilettas, en een stapeltje met extra kleding met daarin twee lange broeken, een trui, vestjes, schoenen, laarzen, jas en regenjas. Ik heb haar geleerd om iedere avond alle kleding van die dag in haar waszak te stoppen, behalve als het nat is. Samen met haar heb ik haar tas ingepakt, zodat ze kon zien wat waar precies inzit.

Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal zal gaan lukken deze week. Het is maar een klein clubje van 23 meiden en 9 stafleden. De eerste foto’s stromen al binnen via de groepsapp en het ziet er uit alsof ze zich allemaal prima vermaken. Lola’s eerste kamp. Ze is zo superstoer en gaat gewoon. Papa en mama vinden het een stuk spannender, haha.

Kleine meisjes worden groot….

Is jouw kind ook al eens op kamp gegaan? Hoe was dat voor jou, de eerste keer?

Help, mijn kind gaat voor de eerste keer op kamp!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 26 juli 2021 at 08:53

  Ik ook! Altijd weer opgelucht als ze daarna weer thuis zijn 🙈

 • Wendy 28 juli 2021 at 06:50

  Mijn jongens van 13 en 15 zijn al vanaf hun 6 en 7 jaar bij de scouting. Ook elk jaar op kamp geweest. Op dit moment is oudste naar zuid Limburg op kamp. Met de fiets. 65 km enkele reis van ons uit. Ze hebben het er altijd super leuk. En 65 km is een makkie als je lol hebt. Als ouder is het altijd moeilijk om je kind los te laten. Het eerste schoolreisje was ook voor mij moeilijk. En ook de eerste keer naar de middelbare school was weer effe moeilijk. Voor ons als ouders dan he. Maar ik moet zeggen je wordt er steeds gemakkelijker in. Je krijgt vertrouwen in je kind dat hij het wel kan. Super goed dat jullie lola mee hebben laten gaan. Ze zal het super leuk vinden en wordt er kei zelfstandig van. Maar of alle setjes kleding netjes elke dag gewisseld worden…… ? Maar is het erg? Als ze ook een paar dagen dezelfde kleren aan houd…. voor een keertje is dat natuurlijk echt niet erg. Ben benieuwd hoe ze het gehad heeft.

  • Janske 28 juli 2021 at 08:26

   Dat is iets met loslaten, toch? 😅
   Ik wil vooral dat ze heel veel plezier maakt en geniet. Die setjes kleding is puur voor haarzelf zodat ze er niet over na hoeft te denken 😆 aan de foto’s te zien gaat het goed 😝

 • Marie de Jonge 12 mei 2022 at 16:46

  Bedankt voor het delen van de inpaktips. Het is altijd een uitdaging om alles in een tas te krijgen! Goede tip om een extra zwemtas te maken. Zo zijn de belangrijkste spullen al gesorteerd en is alles gemakkelijk terug te vinden.