Persoonlijk

Van mamarazzi tot fotograaf, waarom niet?

13 juli 2021
Van mamarazzi tot fotograaf, waarom niet?
Ik ben altijd al gek geweest op fotografie en heb zelfs ooit op het punt gestaan om te kijken of een carrière als fotograaf voor mij was weggelegd. Na een uitgebreid interview met mijn plaatselijke fotograaf, besloot ik dat het waarschijnlijk toch iets te hoog gegrepen was voor mij. De studie is er nooit gekomen, maar de passie voor fotografie is nooit echt weggegaan. Tegenwoordig geniet ik daarom zo ontzettend van het fotograferen van mijn kids. Vanaf de eerste klik, tot de belichting en de styling. Zelfs de nabewerking vind ik leuk om te doen. Zou fotografie voor mij dan toch meer zijn dan alleen mijn “carrière” als mamarazzi?

Concertfotografie

Vriendlief is ook dol op fotografie. Al bijna 20 jaar fotografeert hij tijdens concerten en festivals de mooiste livebeelden en sfeerfoto’s. Daarnaast is hij huisfotograaf van de leukste concertzaal in Eindhoven. Omdat ik graag schrijf zijn we sinds 2007 regelmatig samen op stap gegaan om als pers festivals en concerten vast te leggen in mooie recensies en sfeerverslagen. Hij in de pit voor het podium met zijn camera, ik op de eerste rij met mijn notitieboekje tegen het dranghek aan. Samen op avontuur om onze talenten te bundelen en plezier met werk te combineren. Ik heb veel bijzondere herinneringen aan nachten recensies typen backstage bij Lowlands, over de adembenemende optreden van Ben Howard, terwijl hij 1 tafeltje verderop zat te chillen na zijn show. Vriendlief met zijn foto’s en ik met mijn verhaal. Samen vertelden we ons verhaal.

Zoek mij 😉

Mijn passie volgen

Nog steeds schrijf ik graag, ik heb niet voor niets mijn blog alweer bijna 10 jaar. Ik vind het schrijven nog steeds geweldig, ondanks dat ik een hekel heb aan de Nederlandse taal. Ik ben vreselijk in begrijpend lezen en weet ik nog steeds niet wanneer ik de d of de t moet gebruiken. Toch ga ik ervoor en volg ik mijn passie.

Wat houd mij dan tegen in het fotograferen zou je denken? Waarom durf ik deze passie niet ook gewoon te volgen? Bloggen is voor mij ook niet alleen maar makkelijk. Er zitten genoeg uitdagingen aan, vooral in het technische aspect. Datzelfde geldt voor fotograferen. Het technische gedeelte is iets wat ik echt lastig vind. Diafragma’s en zo. Vriendlief heeft het mij al een paar keer proberen uit te leggen en ik blijf het ingewikkeld vinden.

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)
mijn persoonlijke visionboard

Camera

Het begint namelijk al met welke camera je wilt gebruiken. Kies je voor een systeemcamera of ga je voor een spiegelreflexcamera? Soms maak ik foto’s met een spiegelreflexcamera, waarmee ik echt wel mooiere foto’s maak. Ik zie echt wel het verschil in kwaliteit en de mooiere effecten die je kunt toepassen. Met een mobieltje of een compact camera maak je tegenwoordig echt wel goede foto’s, maar het verschil blijft zichtbaar. Wanneer je echt next level wilt gaan in fotografie is een goede camera wel echt een musthave.

Kinderkleding in combinatie met fotografie

Omdat ik deze periode veel bezig ben met zelfontwikkeling en aan het onderzoeken ben waar ik echt blij van word, komt fotografie vaak voorbij. Ik volgde de online fotografie cursus van Maxine Stevens en leerde hoe ik eenvoudig tips en trucs kan toepassen op mijn fotografie. Super interessant en leerzaam. Fotografie is zeker iets waar ik blij van word en een passie die ik niet zomaar wil laten varen. Maar op welke manier ik hem precies wil gaan inzetten weet ik nog niet. Er gaan allerlei leuke ideeën door mijn hoofd, zoals toffe stylingshoots bij kinderkledingwinkels organiseren. Kinderkleding in combinatie met fotografie, is voor mij sowieso de perfecte combinatie!

Ondertussen geniet ik van het fotograferen en geniet ik ervan om mijn mooiste foto’s te delen in de artikelen op mijn blog en op mijn Instagram. Dat is echt een fotodagboek van ons leven én een plek waar ik vaak geniet van alle foto’s. Ik doe echt mijn best om daar iets moois van te maken.

Wat denk jij, zou ik meer moeten doen met mijn passie voor fotografie?

Van mamarazzi tot fotograaf, waarom niet?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like