feest Kids Review

Het makkelijkste en leukste prinsessen en ridders feestje

17 juni 2021
Het makkelijkste en leukste prinsessen en ridders feestje
Kinderfeestjes, you either love them or hate them. Wanneer je kind net als Lola een jaar lang uitkijkt naar haar feestje, dan wil je er wel iets moois van maken. Maar wat als je zelf helemaal geen zin en tijd hebt om er uren van te voren al mee bezig te zijn. Wat als je nou helemaal niets zelf hoeft te bedenken en regelen, maar je gewoon een compleet kinderfeestje met alle benodigdheden én draaiboek online kunt kopen? Zo bespaar je een hoop stress en tijd en heeft jouw jarige job toch een supertof verjaardagsfeestje!

Prinsessen en ridder feestje

Lola’s 7e verjaardag stond voor de deur en alhoewel ze zelf de maanden, weken en dagen aftelt, was ik er zelf nog niet klaar voor. Zeker met alle coronaregels wist ik nog niet zo goed of we het dit jaar überhaupt wilden vieren. Een ding wist ik zeker, Lola’s kinderfeestje moest doorgaan én het leukste feestje van het jaar worden voor haar. Lola wilde graag een prinsessenfeestje, dus dat werd het plan!

Suus Kinderfeestjes

Gelukkig vind ik kinderfeestjes geven geen grote uitdaging met mijn ervaring als activiteitenbegeleider, toch vind ik het ook heerlijk als ik zelf niet te veel voorbereidingen hoef te doen. Zeker deze drukkere periode had ik stiekem helemaal geen zin in veel voorbereidingen voor Lola’s feestje. Toen kwam Suus Kinderfeestjes op mijn pad. Suzanne heeft een webshop vól toffe kinderfeestjes, die je als compleet pakket thuisgestuurd krijgt. Alle benodigdheden én een uitgebreid draaiboek, zodat je zelf nergens over na hoeft te denken, ideaal!

Benodigdheden en versiering

Wanneer je zoals Lola kiest voor een Prinsessenfeestje, ben je Suus Kinderfeestjes aan het juiste adres. Van speurtochten tot knutselpakketten, van versiering tot complete kinderfeestjes. Bij Suus vindt je alles wat je nodig hebt voor jouw perfecte kinderfeestje. Zo ook voor Lola’s prinsessen en ridder feestje. Binnen een paar dagen ontvingen we een doos vol met alle benodigdheden voor het feestje in huis. Ideaal!

Van de uitnodigingen tot uitdeelzakjes, van versiering van de kamer, tot compleet knutselpakket. Alles wat we nodig hadden zat er in. Zo fijn dat ik nu niet zelf nog op jacht moest gaan voor alle spulletjes.

alle benodigdheden die we via Suus Kinderfeestjes ontvingen

Lola’s Feestje

Eindelijk was het zo ver, Lola’s kinderfeestje kon eindelijk gevierd worden. Ik haalde Lola, Coco en 5 prinsessen en 1 ridder uit school. De energie was hoog en iedereen had er superveel zin in. Gelukkig was het ondanks de slechte weersvoorspelling droog en konden de kids samen buiten lunchen. Even de buikjes vullen met een gezonde lunch, voordat het feestje echt van start zou gaan.

Cadeautjes

Meteen daarna was het tijd voor de cadeautjes. Lola kon natuurlijk niet wachten wat ze voor moois zou krijgen en met een leuk doorgeefspel, wat ik vond in het draaiboek van Suus, kon het uitpakken beginnen. Lola kreeg van iedereen superleuke cadeautjes en was dolgelukkig, zo leuk om te zien. Zelfs Coco was enthousiast en niet jaloers, zo knap!

Kroontjes en handspiegels knutselen

Na de cadeautjes was het tijd om lekker te gaan knutselen. Er waren kroontjes om te versieren, prinsessen kleurplaten én voor alle meiden een handspiegel en voor de ridder een stoer zwaard om te versieren. Wat een feest! Dat hield de kids wel even zoet. Het was een creatieve en gezellig tafereel. Zo gezellig!

Ondertussen kon ik samen met vriendlief even rustig de speurtocht voorbereiden, het volgende onderdeel van het feestje. Omdat het buiten benauwd warm was, in plaats van de voorspelde regen, besloten we de speurtocht lekker binnen en in de tuin te houden. Net zo makkelijk en minstens net zo leuk.

Make-up

Na het knutselen wilden de prinsessen nog even de make-up in. Lekker samen tutten voor de spiegel en bij mama nog wat glitters op je snoet laten smeren. Het was een grote glitterboel. Zelfs de ridder hielp nog even mee met het versieren van al zijn prinsessen, hihi. Coco was iets te enthousiast met de lippenstift, hahaha, wat een lol!

Speurtocht

Toen alle prinsessen klaar waren, was het tijd voor de speurtocht. Na het kijken van een videoboodschap van ridder Roderick en prinses Fiona, kon de speurtocht beginnen. De meeste spellen uit het draaiboek konden we heel eenvoudig ook binnen spelen. We speelden samen de leukste spelletjes (ik zal ze niet allemaal verklappen). De kinderen genoten en hadden de grootste lol.

De complete speurtocht, met daarin alle uitleg voor de opdrachten en spelletjes kon ik eenvoudig terugvinden in het handige draaiboek. De spellen waren afwisselend en leuk voor zowel de jongen als de meiden (allemaal 6 of 7 jaar oud). Ook Coco (4,5) kon goed meespelen met de spellen. Leuk om te zien hoe ze allemaal enthousiast meespeelden en helemaal in de spelletjes opgingen. Ze verzamelden al het geld wat ze wonnen bij de spellen en genoten van het lekkers wat ik tussendoor op tafel had gezet.

Een snoet vol glitters en een mooie herinnering

Na de speurtocht hebben de kids nog een uurtje samen gespeeld, waarna het alweer tijd was om naar huis te gaan. Met een mooie kroon, prinsessen en ridderdiploma, handspiegel én een goedgevulde snoepzak. Oh ja, én een snoet vol glitters en een mooie herinnering aan een superleuk kinderfeestje.

Een van de moeders zei verrassend na het feestje dat we er nog zo “fris” uitzagen. Toen besefte ik mij pas hoe relaxt het feestje was geweest. Het was een leuke groep kids en alles was perfect voorbereid. Vijf uur lang een huis vol kids en ik voelde mij nog fris en fruitig. Wat een heerlijk gevoel!

Wat vonden wij van het feestje i.s.m. Suus Kinderfeestjes?

Wij hebben erg genoten van Suus Kinderfeestje. Het idee dat je alleen wat lekkers in huis hoeft te halen, naast je complete kinderfeestjespakket van Suus Kinderfeestje, is zo fijn! Wij kozen voor een prinsessen en ridder feestje, omdat er ook 1 jongen naar het feestje kwam. Suzanne wist precies hoe we dit feestje zo konden indelen dat er voor zowel de prinsessen als voor onze ridder genoeg leuks was. Wat een super fijne service.

In het draaiboek staat precies wat je wanneer kunt doen om je feestje perfect voor te bereiden, wanneer je de uitnodigingen verstuurd, wanneer en hoe je de speurtocht kunt voor bereiden etc. Ook staat hij vol met inspiratie om het feestje nóg verder uit te breiden en aan te kleden tot in de laatste details.

Het nam voor mij ontzettend veel stress en tijd weg, zodat ik alleen wat lekkers in huis hoefde te halen en de stappen in het handboek hoefde te volgen. Appeltje eitje! Hierdoor was het voor iedereen ook echt een feestje. De kids vonden het allemaal superleuk en genoten voor tien. Een echte aanrader dus, wanneer je graag het kinderfeestje thuis wilt houden, maar geen zin hebt om zelf alles te bedenken. Je kiest gewoon een thema en besteld het complete pakket voor je kinderfeestje!

Wil jij ook een kinderfeestje vieren met Suus Kinderfeestjes? Bestel alle benodigdheden eenvoudig via Suus’ Kinderfeestjesshop!

Ken jij Suus’ Kinderfeestjes al? Vier jij kinderfeestjes graag thuis of liever niet?

Dit vindt je waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

12 x Tips voor een coronaproof verjaardagsfeest!
Kinderfeestje zonder zorgen met de Themakist (review)
Een groene en actieve traktatie
Het makkelijkste en leukste prinsessen en ridders feestje

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • G.T. 17 juni 2021 at 19:45

    Leuk! Wij mogen binnenkort ook weer aan de slag voor een kinderfeestje. Ik ben altijd blij als het voorbij is en iedereen tevreden naar huis is. En dan ben ik toch al wel gewend om met groepen kinderen om te gaan (juf).

    • Janske 18 juni 2021 at 14:11

      Dat absoluut, het gevoel na een geslaagd feestje, met allemaal tevreden kids, dat is het allermooiste gevoel! Veel succes en vooral veel plezier met je kinderfeestje binnenkort!