Papa test Review Shoptip

Papa Test #10 – LEGO – hét Vaderdag cadeau, waar je kids jaloers op zijn!

8 juni 2021
Papa Test #10 - LEGO - hét Vaderdag cadeau, waar je kids jaloers op zijn!
Binnenkort is het weer Vaderdag. Wat zullen we dit jaar eens geven? Waar maken we papa écht blij mee? Wat vindt hij superleuk om cadeau te krijgen en wat is echt een origineel Vaderdag cadeau? Ik heb hét Vaderdag cadeau gevonden, waar zelfs onze kids jaloers op zijn! Deze allerliefste papa krijgt voor Vaderdag een van de nieuwste LEGO bouwsets voor volwassenen. Hij krijgt het perfecte Vaderdag cadeau!

Geen standaard cadeau

Ieder jaar opnieuw vind ik het weer lastig om iets leuks en origineels te bedenken om cadeau te geven voor Vaderdag. Ook al weet ik dat vriendlief niet eens een cadeau hoeft, natuurlijk wil ik hem graag toch iets leuks geven. Geen standaard Vaderdag cadeau, maar iets waar hij écht blij van wordt.

LEGO als Vaderdag cadeau

Toen ik de nieuwste Sesamstraat LEGO bouwset voorbij zag komen, wist ik het meteen. Dit was hét perfecte Vaderdag cadeau voor vriendlief. Een cadeau wat hij nooit verwacht, maar wel echt helemaal te gek vindt! Super origineel én leuk om te krijgen.

Dat vriendlief al vanaf kleins af aan dol is op LEGO, wist ik al. Vroeger ging hij al samen met zijn beste vriend de mooiste LEGO werelden bouwen. Daarom vind hij het nu extra leuk om samen met de meiden met zijn originele LEGO van toen én de moderne LEGO van nu te bouwen. Pure nostalgie én een creatief genietmomentje, samen met zijn meiden. De perfecte combinatie als activiteit om samen te doen.

LEGO & Sesamstraat

Het was geen verrassing dat LEGO ook voor volwassenen ontzettend veel toffe bouwsets heeft. Toch viel er eentje mij direct op. De nieuwe LEGO Sesamstraat bouwset. Nu de kinderen, net als wij vroeger, ook Sesamstraat kijken, is deze set voor het hele gezin herkenbaar en daarom extra leuk. LEGO en Sesamstraat, een gouden combinatie. Dit moest hem worden!

Lekker bouwen

Toen ik vriendlief vertelde dat hij zijn Vaderdag dit jaar wat eerder kreeg, had hij geen idee wat hij zou krijgen. Ook niet toen ik vertelde dat hij er super blij mee zou zijn én dat de meiden jaloers op hem zouden zijn. Tot ik een paar subtiele hints gaf, toen wist hij het…LEGO! Die grote glimlach op zijn gezicht, toen de LEGO uit de verzenddoos kwam, was goud waard! Even zag ik dat kleine jongetje weer, in de twinkeling van zijn ogen.

“Deze LEGO is voor papa”, zei ik voor de zekerheid tegen de meiden, die met open mond toekeken naar de toffe bouwset, in papa’s handen. “Maar jullie mogen mij wel helpen met bouwen!” zei hij direct. Dus hop, uitpakken maar!

Wat vinden wij van de LEGO Sesamstraat bouwset?

Na uren samen sorteren en bouwen, was hij dan eindelijk klaar. Alsof we op de echte set waren van Sesamstraat, precies zoals we hem ons kunnen herinneren. Met zoveel perfecte kleine details. Van de vissenkom met goudvis tot Ernie’s gele badeend. Van Pino op rolschaatsen, tot de duifjes op het dak. Alle details zijn zo gaaf. In vergelijking met de LEGO in onze jeugd is dit toch wel even next level. Van toverstafjes tot nachtlampjes, van oldschool VHS-tapes tot een schattige teddybeer. Alle details zijn zo fijntjes en zo perfect dat je gewoon niet weet waar je kijken moet.

Een groot gedeelte van het bouwen deed vriendlief samen met de meiden. Even leken we een zak met onderdelen te missen, maar dat nummer zakje bleek achteraf niet voor te komen in het handboek. In het boek stonden op honderden bladzijden alle stappen uitgelegd. Nerd papa ontdekte toch nog een paar foutjes in het handboek, bijvoorbeeld kleuren die anders waren dan de steentjes zelf. Dat zorgde soms nog voor wat verwarring.

“Ik heb echt genoten…”

Ook bouwde hij een groot gedeelte van de LEGO bouwset lekker zelf. Ik zag hem zo ontzettend genieten, hij was helemaal in zijn element. Alsof hij weer even dat kleine jongetje was, trots aan het bouwen aan zijn nieuwe LEGO bouwset, op deze zondagmiddag. Helemaal in zijn eigen wereldje. Ik genoot er van om te zien hoeveel hij zat te genieten.

Die avond zei hij tegen mij “ik heb echt genoten van mijn nieuwe LEGO bouwset vandaag, dankjewel!” “Dat heb ik gezien, lieverd en ik genoot weer van jou!”

Zo zie je maar, LEGO is en blijft leuk voor jong én oud. Een absolute aanrader én originele cadeautip voor Vaderdag of gewoon zomaar. Zodat ook papa zich weer even kind mag voelen, zijn kids jaloers kan maken of om gewoon fijn samen de hele middag mee te bouwen!

Je koopt de Sesamstraat LEGO bouwset én nog veel meer toffe sets hier!

Is jouw lief ook (nog steeds) zo dol op LEGO?

Papa Test #10 - LEGO - hét Vaderdag cadeau, waar je kids jaloers op zijn!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like