Gezond

4 Keuken musthaves voor een healthy lifestyle

25 mei 2021
4 Keuken musthaves voor een healthy lifestyle
Sinds een paar weken ben ik bezig om mijn levensstijl weer gezond te krijgen. Inmiddels had ik flink wat coronakilo’s verzameld en was het tijd om de knop weer om te zetten. Tijd voor een healthy lifestyle. Bij mij staat daarbij gezond eten op nummer één. Dus sta ik vanaf nu wat vaker in de keuken, om beter voor mijzelf te zorgen en om bewustere maaltijden te kiezen. Deze keuken musthaves helpen mij perfect bij het creëren van een healthy lifestyle.

Keukenweegschaal

Allereerst vind ik een keukenweegschaal een absolute musthave voor in je keuken wanneer je bewust wilt kiezen voor een gezonde lifestyle. Door je keukenweegschaal te gebruiken bij de grootte van je porties, kom je er pas echt achter hoeveel je daadwerkelijk eet. Het maakt je een stuk bewuster en van ingrediënten en de hoeveelheid daarvan. Ik gebruik mijn keukenweegschaal daarom nu weer dagelijks. Zo leer ik opnieuw mijn porties in te schatten op hoeveelheid, waardoor deze kleiner worden dan voorheen.

Blender

Wanneer je echt op de healthy toer wilt gaan en zelf frisse fruit- en yoghurtsmoothies wilt gaan maken, dan is een blender ook zo’n heerlijke musthave voor in je keuken. Zelf zou ik wel zo’n stoere blender smeg willen, voor op ons keukeneiland. Super praktisch én het is meteen een mooie eyecatcher voor in je keuken. Je kunt hem trouwens ook gebruiken om bijvoorbeeld snel pannenkoekenbeslag of een eenvoudige soep of saus mee te maken. Superhandig!

Cooker

Ik zou niet willen zonder mijn kookwaterkraan. Hiermee drink ik vaker thee, maar kook ik ook supersnel een gekookt eitje. En laat ik die nou juist heerlijk vinden én ze lekker gezond zijn. Doordat je water direct kookt, scheelt het je tijd en heb je geen excuus meer om minder thee te drinken omdat het te lang duurt om te zetten.

Airfryer

Een airfryer is ook zo’n fijne musthave voor een healthy lifestyle. Er zijn ontelbare gezonde en lekkere recepten voor in de airfryer te vinden en je kunt zo zelfs je frietjes op zondag blijven eten. Gewoon lekker in de airfryer bakken in plaats van de frietpan. Bijna net zo lekker en scheelt een hoop vet. Eet smakelijk!

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer fijne keuken musthaves voor een healthy lifestyle, maar dit zijn op dit moment toch wel mijn favorieten.

Welke keuken musthaves gebruik jij voor een healthy lifestyle?

4 Keuken musthaves voor een healthy lifestyle

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 26 mei 2021 at 10:29

  Ik heb net de blender de deur uit gedaan, en de airfryer staat ook op de nominatie. Ik heb ook nooit de noodzaak van een cooker gezien, eerlijk gezegd :S . Ik zie een cooker meer als iets wat uiteindelijk leidt tot een bezoek aan de eerste hulp, met mijn handige partner 😛 En wij hebben een goede kookplaat waarbij de ketel ruim binnen een minuut goed kokend water heeft (waarschijnlijk sneller, want het is echt totaal geen wachttijd…)
  Wat de airfryer betreft vind ik het vooral bijna onmogelijk om het goed schoon te krijgen. Vergeleken met de oven helemaal. En dan is het healthy lifestyle effect al snel weg voor mij, omdat ik echt prijs stel op schone kookspullen.
  Voor een healthy lifestyle heb je geen musthaves nodig, denk ik 🙂 Oh man, ik ben zo simpel daarin. Het gaat dan uiteindelijk om gewoon lekker koken, gezonde dingen in huis halen en leren genieten van iets anders dan een borrelhapje. Eerlijk gezegd denk ik dat bijvoorbeeld een airfryer er toe leidt dat je alsnog te zout en te vet eet. Maar goed, dat kan ook zonder airfryer.
  (Denk goed na over de blender: doordat je alles pureert eet je er meer van…)

 • Rudi 16 oktober 2021 at 14:34

  Mijn musthave toestellen in de keuken zijn ;

  – fornuis met oven : speciaal voor gekozen bij de aankoop van de keuken voor mijn woning omdat een grote oven véél handiger is. Bak er zelfgemaakte pizza*, quiche, broodjes in.

  – broodbakmachine : in een opwelling gekocht toen ik pas in mijn nieuwe woning ben getrokken. Sindsdien zelden nog een gekocht brood gegeten.
  Uit het bijgeleverde receptenboekje ook de broodjes geprobeerd (harde en zachte), en ook het pizzadeeg. Het pizzadeeg is echt een aanrader : één keer deeg maken en je hebt deeg voor 10 pizza’s. Dat deeg vries ik gewoon in.

  – keukenweegschaal : onmisbaar voor het bakken van mijn brood, en ook voor mijn kookactiviteiten in de keuken.

  – soepmaker : gekocht met de kerstcadeaubon van op mijn werk. Ik eet sowieso graag soep. Soep maken is op zich niet zo moeilijk / tijdrovend op de ouderwetse manier. Maar soms als het wat drukker is op het werk en ik daardoor later thuis ben, dan is het een verademing : ingrediênten er in, water er bij en op de knop drukken. Ondertussen dat de soepmaker zijn werk doet staat de rest van mijn maaltijd op het fornuis. Is dan allemaal ongeveer tegelijk klaar om opgegeten te worden. Overschot van soep is voor de volgende dag of voor de diepvriezer.

  Nog een voordeel van de soepmaker : er worden géén groenten meer gestoofd in boter/olie. Is helemaal niet nodig

  Ben aan het twijfelen om een airfryer te kopen. Vrees alleen dat het bezit van zo’n ding voor mij het excuus zou kunnen zijn om meer snacks te gaan eten. Als het gewoon is om gerechten te kunnen bakken : daar heb ik toch al een oven voor.