duurzaamheid

Je eerste stappen in een duurzaam ouderschap

24 mei 2021
Je eerste stappen in een duurzaam ouderschap
Tegenwoordig zijn veel mama’s (to be) bezig met duurzaam ouderschap. We willen graag het beste voor onze kinderen én het liefst blijven we daarbij als het eventjes kan zo duurzaam mogelijk. Maar waar kun je allemaal op letten als je denkt aan duurzaam ouderschap. Dit zijn een aantal onderdelen waar je mee de eerste stappen kunt zetten in een duurzaam ouderschap.

Borstvoeding geven

Allereerst is het geven van borstvoeding natuurlijk een mooie duurzame start voor jou en je baby. Het bespaart je een hoop geld aan flesvoeding, flessen, potjes etc. Daarbij heb je naast borstvoeding geven meestal ook een kolf nodig, dat dan weer wel. En is het natuurlijk ook de vraag of het geven van borstvoeding goed lukt.

Wasbare zoogcompressen

Wist je dat er tegenwoordig ontzettend veel soorten wasbare zoogcompressen zijn? Via https://www.nappys.nl/vrouw/wasbare-zoogcompressen kun je kiezen uit veel verschillende toffe printjes en maten. Op iedere tepel past een zoogcompres zullen we maar zeggen. Ik had deze destijds graag willen gebruiken. Volgens mij zijn wasbare zoogcompressen veel fijner dan de wegwerp zoogcompressen die ik beiden keren hebt gebruikt. Fijn ook dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, we zijn tenslotte allemaal verschillend.

Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn ook duurzame bespaartoppers. Laat jezelf even goed informeren vooraf en kies de hipste printjes uit voor jouw baby. Vaak kun je wasbare luiers ook heel voordelig huren of tweedehands overkopen van andere mama’s. Zo ben je dubbel zo duurzaam!

Tweedehands kinderkamer

Wanneer je op Marktplaats zoekt op een babykamer, box of kinderstoel, krijg je ontelbare advertenties. Hele babykamers, voor (soms) bijna geen geld kun je vaak overal om je heen overkopen. Op deze manier ben je mega duurzaam bezig, vindt je de mooiste unieke pareltjes én bespaar je ontzettend veel geld. Hoe leuk is het ook om tijdens je zwangerschap dat mooie vintage ledikantje te shoppen voor een prikkie?! Dat is toch genieten.

Tweedehands kinderkleding

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor babykleertjes. Vaak hebben baby’s een outfit maar een paar keer aan. Het ziet er dan nog uit als nieuw en jij kunt het voor een leuk prijsje tweedehands overkopen. Super duurzaam en leuk om er een nieuwe duurzame hobby aan over te houden. Zo heb ik het zelf ook altijd gedaan en verkoop ik de mooiste kleertjes van mijn meiden ook weer door nadat ze niet meer passen. Opnieuw dubbel duurzaam én leuk om van dat geld weer “nieuwe” kleding te shoppen.

Je vindt de kleding van mijn meiden (ook babykleertjes en meer) op mijn Instagram verkooppagina @Janskeverkoopt

Duurzaam ouderschap

Dit zijn slechts een paar voorbeelden om je ouderschap zo duurzaam mogelijk te starten. Er zijn natuurlijk nog veel meer duurzame producten die je kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan shampoobars ipv plastic flessen. Het lijkt misschien lastig om duurzame keuzes te maken wanneer je voor het eerst mama wordt, maar eigenlijk valt dat best wel mee, toch? Kijk wat voor jou goed voelt en waar jouw voorkeur bij ligt. Op die manier past dit het beste bij je en kun je het meest genieten van jouw eerste stappen in een duurzaam ouderschap.

Heb je zelf nog tips voor duurzaam ouderschap, deel ze hieronder in de reactie!

Je eerste stappen in een duurzaam ouderschap

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Net 26 mei 2021 at 22:52

    Koop kleding ruim, die kleinste maatjes zijn ze zo uit en ruime kleding kunnen ze langer dragen.

    Veel kleding is niet noodzakelijk, je hebt genoeg baby was waardoor je favoriete pakje al snel met het wasje mee schoon is

    • Janske 26 mei 2021 at 22:58

      Precies!