Review

Presets by Maxine Stevens – Review

21 mei 2021
Presets by Maxine Stevens - Review
Als mamarazzi ben ik dol op het fotograferen van mijn twee meiden, waarna ik de foto’s trots deel op mijn Instagrampagina. Omdat vriendlief fotograaf is, weet ik inmiddels ook een aantal fijne trucs en tips en kan ik best wel leuke plaatjes schieten (al zeg ik het zelf). Toch ben ik niet altijd tevreden met mijn foto’s en zou ik ook graag wat meer eenheid willen creëren op mijn feed, zodat het allemaal nóg een mooier geheel wordt. Maar dan wel zonder mijn eigen stijl te verliezen. Sinds drie weken ben ik daarom verschillende presets van Maxine Stevens aan het uitproberen én volgde ik haar online cursus fotobewerking. Mijn feed ziet er nu al een stuk mooier uit, al zeg ik het zelf!

Janske de fotograaf of stylist

Vroeger wilde ik graag fotograaf worden, maar was ik bang dat het allemaal net iets te technisch zou zijn voor mij. Daarom heb ik ook nooit zelf een spiegelreflexcamera aangeschaft en maak ik vooral foto’s met mijn compact camera of smartphone. Dat gaat gelukkig prima, maar toch bewerk ik achteraf altijd mijn foto’s. Even de belichting iets verbeteren of een beetje bijsnijden.

Soms mag ik wel eens foto’s maken met de spiegelreflex van mijn vriend, maar ik moet bekennen dat hij daar natuurlijk veeeel beter in is. Als team daarentegen, hij als fotograaf en ik als “stylist”, dan zijn we een topteam! Ik heb hem al meerdere keren voorgesteld om samen iets te gaan beginnen met fotografie en styling, maar dat wil hij helaas (nog) niet.

Realistische foto’s met een mooie filter

Ik hou vooral van realistische foto’s, het moet niet te ver van de werkelijkheid af staan. Op Instagram zie je bijvoorbeeld feeds met de mooiste foto’s, met overal hetzelfde filter op. Het maakt het inderdaad een mooier geheel, zo lang het realistisch blijft. Een mooie subtiele filter, die je foto’s versterkt vind ik persoonlijk daarvoor erg mooi.

Presets by Maxine Stevens

Toen ik de kans kreeg om een aantal presets en de online cursus van Maxine Stevens te mogen uittesten, werd ik meteen super enthousiast. Dit was precies wat ik nodig had! Kant en klare hippe presets én een laagdrempelige online cursus fotobewerking, zodat ik precies kon leren hoe ik deze het beste kon toepassen op mijn eigen foto’s. Zo gaaf!

Bestseller Bundle

Ik besloot om te kiezen voor de Bestseller Bundle, zodat ik in één keer de 30 meest populaire presets van Maxine had, voor slechts €42,-. Ik vond het namelijk bijna onmogelijk om te kiezen, omdat ze allemaal zo tof waren. Zo had ik er extra veel om uit te testen. In de Besteller bundle zitten de volgende presets:

✔️ Minimal Nude (9 presets)
✔️ Light & Minimal (5 presets)
✔️ Charlie (3 presets)
✔️ Authentic (2 presets)
✔️ Black & White (4 presets)
✔️ Golden hour (7 presets)

Online cursus fotobewerking

Daarnaast bestelde ik ook de online cursus fotobewerking, waarbij ik ook nog een extra gratis set presets mocht uitkiezen. Ik koos hierbij voor de City (6 presets). Hiermee kon ik op mijn eigen tempo, thuis online haar fotocursus volgen. Omdat ik super nieuwsgierig was, ben ik meteen van start gegaan en heb ik direct de presets op mijn telefoon in de Lightroom App gezet. Maxine had hiervoor een eenvoudige handleiding gemaakt, waardoor ik het zonder al te veel moeite voor elkaar kreeg. Ik kon dus meteen haar presets gaan uittesten op mijn eigen foto’s.

In de online cursus fotobewerking van Maxine Stevens, legt ze je aan de hand van duidelijke korte video’s uit hoe je het makkelijkst in Lightroom jouw foto’s kunt bewerken. Gewoon op je smartphone. De video’s zijn toegankelijk en fijn ingedeeld in verschillende thema’s. Zo kun je makkelijk zelf kiezen welke je het liefst eerst wilt kijken en worden ze afgevinkt wanneer je ze gekeken hebt. Alles wordt duidelijk uitgelegd en is daardoor prima te volgen. Door de verdeling in thema’s kun je ook makkelijk iets opzoeken, zoals wanneer je bijvoorbeeld wilt weten “hoe je een slechte foto kunt redden”.

Wat zijn presets?

Wat zijn presets nou eigenlijk? Een preset is een soort van ‘filter’, maar dan beter. Het is een fotobewerking die je in 1 klik kan toepassen op je eigen foto’s. Binnen 1 minuut kun je jouw foto al een hele nieuwe look geven met je favoriete presets.

Vroeger was ik altijd zelf iedere foto één voor één aan het bewerken, zodat hij uiteindelijk perfect was. Nu zet ik hem in mijn Lightroom app en kijk welke preset er het mooiste bij past en welke de foto nog meer versterkt. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar ik moet bekennen dat ik de meeste foto’s mooier vind, na het toevoegen van een preset. Ik zal je hieronder eens wat voor- en na foto’s laten zien, zodat je goed het verschil ziet.

Voor en na foto’s

Wat vind ik van de online cursus en presets van Maxine?

Met één druk op de knop, maak je met de presets je foto’s zoveel mooier zoals je hierboven kunt zien. Wat een verschil he, sommige foto’s. Ik word hier heel erg blij van én vind het bijna verslavend om alle filters te vergelijken in Lightroom. Lekker spelen met verschillende stijlen en ontdekken welke het beste bij je past.

Ik ben erg enthousiast over zowel de online cursus als de presets. Ik ontving beiden direct na het plaatsen van mijn bestelling in mijn mailbox en kon meteen starten. De cursus is erg uitgebreid met vele extra tips en trucs en is fijn op eigen tempo te volgen via verschillende video’s. Maxine legt alles goed uit en geeft je fijne voorbeelden om een duidelijk beeld te krijgen. Ook ontvang je achteraf in je mailbox nog wat extra tips.

Ook van de presets welke ik heb mogen uitproberen ben ik fan. Mijn feed ziet er nu ook echt al een stuk mooier uit en ik vind het heerlijk om alle presets te vergelijken op mijn foto’s. Vooral de City en Charlie zijn mijn favoriete presets op dit moment. Het is fijn dat ik nu supersnel mijn foto’s kan verbeteren, gewoon op mijn smartphone. Door deze cursus en presets heb ik nu nog meer zin heb om mijn foto’s mooier te bewerken en vind ik fotograferen nóg leuker!

Gebruik jij graag presets voor je foto’s en ken je de presets van Maxine stevens al?

Presets by Maxine Stevens - Review

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge