Persoonlijk

Lieve Lola 7 jaar – Een persoonlijke brief

19 mei 2021
Lieve Lola 7 jaar - Een persoonlijke brief

Lieve Lola,

Hieperdepiep hoera lieve Lolaaaaa! Vandaag ben je dan eindelijk 7 jaar! Van harte gefeliciteerd, lieve schat! Zoals altijd heb je ook dit jaar weer de dagen afgeteld en zo ontzettend uitgekeken naar jouw verjaardag. Helaas vieren we dit jaar geen “grote mensen feestje”, maar in plaats daarvan vieren we maar liefst 6 keer een klein feestje. Zo mag je vandaag trakteren op school en hebben we vanmiddag met zijn drietjes een heerlijke meidenmiddag. Je eetwensen zijn tosti’s, dropveters, Papa John’s pizza en citroenijs als toetje. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, haha. We gaan er samen in ieder geval een hele fijne verjaardag van maken.

Jeetje meid, 7 jaar alweer. Ongelooflijk, hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen. Een bijzonder, maar gek jaar. Het jaar waarin jij liet zien dat je super zelfstandig thuis je schoolopdrachten kon maken tijdens de lockdown. Op je eigen kamer, achter de laptop, keek je een uurtje mee met de online les met je klas. Vervolgens maakte je jouw “huiswerk” binnen een klein uurtje zonder begeleiding af en kwam je trots met een “Klaar!” naar beneden. Wow, wat was ik trots op jou!

Je hebt dit jaar in groep 3 opnieuw laten zien hoe leergierig je bent. Je leerde lezen als de beste en leest nu al maanden uit leesboeken van midden groep 4 niveau. Terwijl je pas sinds september hebt leren lezen. Ik sta er nog steeds van te kijken, hoe snel jij dit vooral jezelf hebt geleerd door superveel te lezen. Je bent ook echt een boekenworm en smult van alle mooie verhalen, dat is zo mooi om te zien. Ook met rekenen ben je supersnel, tijdens het racerekenen riep je regelmatig vol trots: “ik heb nog 30 seconden over!”, terwijl je een minuut de tijd kreeg om hete hele rijtje sommetjes te maken. Toch schrok ik ervan dat jouw citotoets aangaf dat je niveau op groep 5 zat, mijlenver boven het gemiddelde. Wow!

Je straalde daarom ook van trots toen je eindelijk ook een zonnetje werd in de klas en moeilijkere opdrachten mocht maken. Wat meer uitdaging vind je fantastisch. Superfijn dat jouw juf op school goed kijkt naar jouw persoonlijke niveau zodat je kunt groeien en stralen. Je gaat iedere dag met veel plezier naar school en komt met een nog grotere glimlach in de middag weer naar buiten. Fijn dat je zo’n leuke klas en juf hebt, je boft maar!

Deze maand heb je ook je A diploma gehaald, mooi nog voor je 7e verjaardag! Oh, wat zijn we allemaal mega trots op jou. Het was een groot avontuur en wat heb jij je er stoer doorheen gezwommen. Je gaf nooit op, ondanks alle tegenslagen. Nu ben je kei goed op weg naar je B diploma, en ik verwacht dat het niet lang meer zal duren, voordat je ook deze hebt gehaald. Dan ben je eindelijk klaar met zwemlessen, wat kijken we er samen naar uit. Nog eventjes volhouden, kanjer!

Misschien kun je dan bij een andere leuke sport starten. Je hebt deze maand je skates gekregen voor je A diploma en wilt nu niets liever dan skaten. Ook heb je drie keer mogen oefenen bij de scouting, wat je ook geweldig vond. Helaas is daar wel een lange wachtlijst, dus gaan we even kijken of je daar in het najaar kunt starten of misschien toch ergens anders. Het lijkt mij ook echt iets voor jou!

Je bent nog steeds diezelfde lieve en zorgzame Lola. Emotioneel een gevoelig. Een strever en een dromer ben je. Soms zit je te dagdromen en kom je met de grootste vragen. Vragen die ik nog helemaal niet verwacht van een meisje van 7. Grote mensen vragen. Blijf nog maar lekker even onbezorgd en jong, lieve Lola. Laat die grote mensen wereld nog maar even wachten.

Jeetje meid, zeven jaar alweer. Het was een bijzonder en mooi jaar, waarin je ontzettend veel gegroeid en veranderd bent. Wat ben ik ongelooflijk trots op jou, lieve Lola. Blijf zoals je bent lieve schat, ik hou van jou!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 6,5 jaar, 6 jaar, 5,5 jaar, 5 jaar, 4,5 jaar4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd. Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s 7 jaar fotoshoot:

Lieve Lola 7 jaar - Een persoonlijke brief
Spread the love

You Might Also Like

 • Will 19 mei 2021 at 16:54

  Lola , van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Wat een dametje ben je al geworden , 7 jaar alweer!!
  Mijn jongste kleindochter is vandaag ook jarig en is ook 7 jaar geworden.
  Heel veel plezier op je verjaardag en lekker taart eten, net als wij.

  • Janske 19 mei 2021 at 17:04

   Hi Will, 7 jaar alweer…gaat echt hard he!? Jij ook gefeliciteerd met je jarige kleindochter 🙂