Persoonlijk Thuisblijven

Hoe combineer je thuiswerken met thuis relaxen?

5 mei 2021
Hoe combineer je thuiswerken met thuis relaxen?
Velen van ons werken inmiddels al ruim een jaar vanuit huis. Hierdoor wordt het verschil tussen werk en privé steeds kleiner. Hoe zorg je ervoor dat je het thuiswerken en thuis relaxen zo goed mogelijk kunt combineren? Zodat het mooi in balans blijft? Op deze manier combineer ik thuiswerken en thuis relaxen het liefst!

Een duidelijke planning

Zorg ervoor dat je een duidelijke planning hebt voor je werkdag en/of week. Op welke momenten ben je aan het werk en wanneer is er ruimte om te relaxen. Houd je dan ook aan deze planning. Wanneer je een pauze hebt ingepland van 45 minuten is het natuurlijk niet zo handig wanneer je jezelf 3 uur later nog voor de TV betrapt. Bewaar die binge-watch sessie even voor na je werkdag, zodat je dan echt kunt relaxen. Zeker bij een spannende TV-serie wil je natuurlijk gewoon blijven kijken. Door een duidelijke planning te maken en je hier ook aan te houden, creëer je een goede balans tussen werken én relaxen.

Internet en TV

Als je thuiswerkt is het super fijn wanneer je jezelf geen zorgen hoeft te maken over internet. Hoe irritant is het wanneer jij tijdens iedere Zoom meeting met je collega’s steeds wegvalt, omdat je internetverbinding slecht is? Zo hebben wij gekozen voor een abonnement met internet en TV. Zo is ons internet altijd supersnel én kunnen we makkelijk TV kijken op onze TV, laptop en mobiel. Ideaal voor de combinatie van thuiswerken en relaxen zonder enige zorgen. Het fijne aan een internet en TV abonnement is dat je zelf een abonnement kunt samenstellen naar jouw eigen wensen. Ik zou niet meer anders willen. Hier geen stress over internet in ieder geval.

Eigen werkplek

Naast goed internet en TV is het ook fijn om een eigen werkplek te creëren in je huis. Een werkplek waar je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt tijdens je werkzaamheden, maar ook een plek waar je zo min mogelijk afleiding hebt van andere dingen, zoals bijvoorbeeld je telefoon. Alles wat je kan afleiden van je werkzaamheden, leg je zo ver mogelijk weg. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk.

Persoonlijke planning

Geniet ook vooral van de voordelen van het thuiswerken. Zeker wanneer je werktijden flexibel zijn, heb je extra veel vrijheid. Zo merk ik nu ik na 10 jaar gestopt ben met werken, ik echt helemaal zelf mijn tijd kan indelen. In de afgelopen maanden heb ik daarom vooral thuisgewerkt. In deze periode ben ik gaan onderzoeken hoe ik de combinatie van thuiswerken en thuis relaxen kan combineren. Hoe kan ik mijn tijd het meest efficiënt indelen, zodat ik het meest uit mijn dag kan halen? Hoe fijn is het wanneer je weet dat je bijvoorbeeld in de ochtend of juist in de avond super productief bent, je juist die momenten inplant om lekker te knallen? Dat is super slim én levert je misschien zelfs extra tijd op om lekker te relaxen.

The Sanny Side Up Planner (Review)

Mijn ideale thuiswerkdag

Op mijn meest ideale thuiswerkdag ziet mijn dag er ongeveer zo uit:

  • opstaan / ontbijten / kids naar school
  • 60/90 min wandelen terwijl ik met een vriendin bel of een inspirerende podcast luister
  • mailbox / administratie / vacatures
  • 60 min lunchbreak met TV
  • content creëren / foto’s maken en bewerken
  • social media checken
  • kids ophalen / eten koken / kids naar bed
  • journal / affirmaties / manifesteren
  • relaxen / TV kijken of luisterboek luisteren
  • uitgebreid douchen en naar bed

Natuurlijk ziet niet iedere dag er hetzelfde uit, maar juist omdat je thuis zelf de balans en rust moet creëren, is dit extra belangrijk. Je hebt het voordeel dat je er zelf mee kunt spelen en het precies zo kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Net zo lang tot je jouw ideale combinatie hebt gevonden tussen thuiswerken en thuis relaxen.

Werk jij thuis? Hoe is jouw balans tussen thuiswerken en thuis relaxen?

Hoe combineer je thuiswerken met thuis relaxen?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like