Persoonlijk

Tranen van geluk…EINDELIJK!

2 mei 2021
Tranen van geluk...EINDELIJK!
Gisteren was het eindelijk zo ver. Lola mocht eindelijk op voor haar zwemdiploma A! Het moment waar we bijna 3 jaar naar hebben uitgekeken. Wat zooooveel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Naast de vele euro’s die we hebben uitgegeven aan alle zwemlessen. Man, man, man…wat heeft mij al die stress veel grijze haren opgeleverd. Maar YES…ze is geslaagd!

Beginnen met zwemles

Toen Lola op haar 4e verjaardag begon met haar eerste zwemles, hadden we er nog alle vertrouwen in. Ze zat al een tijdje op peuterzwemmen en was als een vis in het water. Badje 1 t/m 3 zwom ze zonder enige moeite steeds weer door naar het volgende badje. Toen kwam badje 4….het badje vóór de overstap naar het 25 meter bad, “het diepe” waar ze niet meer kon staan.

Badje 4

Dit badje was volgens ze zwemjuffen en meester een van de belangrijkste badjes. Geen wonder dat er veel kinderen 2 x over dit badje deden. Helemaal prima. Je wilt tenslotte niet dat ze jouw kind in het diepe “gooien” voordat ze écht kan zwemmen. Lola moest dit badje inderdaad een keertje overdoen…8/9 weken extra. Jammer, maar helaas. Vervolgens bleef ze weer zitten en nog een keer. Toen was voor mij de koek op en heeft ze uiteindelijk een aantal lessen extra gekregen, met wat meer begeleiding. Ik denk dat ze ongeveer een jaar in dat badje heeft gezwommen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foute zwemtechniek aangeleerd

Waarom ze niet door mocht naar het volgende badje? Haar zwemtechniek was haar fout aangeleerd. Tja….wil diegene die haar dat fout heeft aangeleerd er dan ook even (op eigen kosten) voor zorgen dat ze het nu goed leert. Je wilt niet weten hoe boos, teleurgesteld en verdrietig was, toen ik dit hoorde. Uiteindelijk kon ze door naar badje 5. Het laatste badje voor diploma A. Ook daar moest ze 2 keer 8/9 weken het badje volgen.

Toen ik uiteindelijk bij de badmeester zelf moest vragen wat de reden was waarom ze de week daarop niet voor diploma A mocht afzwemmen, kreeg ik te horen dat ze nog niet ver genoeg kon zwemmen. Dit moest ze voor diploma B kennen. En Lola zat volgens hem in een te druk groepje, als ze in het groepje wat daarvoor les had, had gezeten mocht ze wel op.

Teleurstelling na teleurstelling

Ja doooeeeiiii. Toen was de maat vol voor mij en heb ik geen voet meer binnen dat zwembad gezet. Hoe kon ik deze teleurstelling voor de zoveelste keer tegen mijn kind vertellen. Alweer mocht ze niet door, terwijl ze zoooo haar best deed. Zo ontzettend verdrietig vond ik dat.

Nieuw zwembad en stapje terug

Ik besloot over te stappen naar een ander zwembad, waar ze eerst moest komen testzwemmen. Ze had inderdaad een “schaarslag”, maar verder ging het goed. Het was wel verstandig om terug te gaan naar badje 5 (van de 8, die daar gelijk stond aan diploma A). Zij garandeerden mij dat ze er waarschijnlijk doorheen zou vliegen en snel van badje naar badje zou gaan.

Dat werden er ondertussen 6/7 lessen per badje, plus de verschillende lockdowns, een privéles en heeeeeeel veel stress voor mama. Achteraf duurde het dus nog 11 (!!) maanden, voordat ze op mocht voor haar diploma, bij het nieuwe zwembad.

En óf mijn kind kan zwemmen, haha. Ik vraag mij oprecht af of Lola nu écht zoveel beter kan zwemmen dan een half jaar geleden en heb mijn twijfels over hoeveel lessen ze uiteindelijk nog nodig heeft gehad. Waren ze wel echt allemaal nodig?

Slapeloze nachten

Nooit had ik verwacht dat ik zo’n moeder zou zijn, die hier zoveel stress zou hebben over de zwemles. Man, man, man wat heb ik mij opgevreten hierover en uren gepiekerd. Slapeloze nachten gehad. En al die tijd bleef onze Lola gewoon kei hard haar best doen. week in week uit, teleurstelling na teleurstelling. Wat een doorzetter is dat!

Tranen van geluk!

Ik ben zooo ontzettend trots op deze kanjer! Niet normaal! Tranen van geluk, toen ik eindelijk de foto doorkreeg van mijn meisje met haar diploma A in haar handjes en een glimlach op haar snoet. Zoveel emoties!

Zoals beloofd kreeg ze een “groot” cadeau voor al haar inzet. Ze wilde dolgraag skates hebben en kreeg van ons hele coole roze skates (lang leven Marktplaats!). Ze was er zoooo blij mee,dat ze gisteren meerdere keren tranen van geluk had in haar ogen. Toen ik vroeg waar ze nou het meest blij was, haar diploma of haar nieuwe skates, antwoordde ze met betraande ogen; “mijn skates, die wilde ik zoo graag!”

Zo zie je maar. Uiteindelijk komen ze er wel…het duurt soms even, kost je een rib of 10, 500 grijze haren en drie jaar aan stress…maar dan heb je eindelijk je diploma A! Nu op naar diploma B!

Hebben jouw kid(s) ook zwemdiploma’s?

Spread the love

You Might Also Like

 • MarjonS 2 mei 2021 at 07:45

  Gefeliciteerd Lola!!!
  Wat een doorzetter.

  • Janske 2 mei 2021 at 08:43

   Nou he, ongelooflijk! Dankjewel 💜

 • G.T. 3 mei 2021 at 19:47

  Wat fijn dat ze haar a diploma heeft gehaald!
  Het maakt zóveel uit waar je zwemles neemt, helaas. En deze corona tijd maakt ook dat het veel langer duurt, wat een pech.
  Nu door voor B, met verder zwemmen en wat nieuwe vaardigheden. Succes!

  • Janske 3 mei 2021 at 20:05

   Jaaaa…. het is allemaal wat. Op naar de B!

 • Miranda 4 mei 2021 at 16:57

  Jeeeeeeh wat goed!!!!! Nu op naar B!

  Mijn dochter heeft vorig jaar januari haar B gehaald, gelukkig net vlak voor corona. Mijn zoontje daarentegen heb ik vorig jaar zomer op de wachtlijst gezet voor A en door een verbouwing in het zwembad en lockdown, staat hij daar nu nog op. Wel werd ik laatst gebeld of hij nog steeds op de wachtlijst moest blijven staan. Er waren namelijk nog wat wachtenden voor hem. Voor de voorkeursdag waren dat er nog een stuk of 9. Binnenkort maar eens bellen of het al opschiet…..

  • Janske 4 mei 2021 at 17:27

   Jeetje, ik geloof inderdaad dat overal alle wachtlijsten mega aan het uitlopen zijn. Coco is in november mogen starten.. wel op een ongunstige tijd, maar dan wel tegelijk met zus. Als we bijv op zaterdag wilden starten, moesten we wachten tot juli 21.. maar dat zal inmiddels ook wel een half jaar zijn uitgelopen. Hopelijk blijven ze vanaf nu open en kunnen de kids weer fijn zwemmen. Fingers crossed dat je zoontje snel kan starten 🍀😘

 • Kim. 7 mei 2021 at 21:33

  Ah, wat goed!! Wij zitten er nog middenin, nu bijna 2 jaar bezig en door de lockdowns nog steeds niet weer op het niveau van een jaar geleden…Ik begrijp hoe blij je bent 🙂

  • Janske 7 mei 2021 at 21:45

   Wat balen is dat zeg… jullie ook succes v🍀😘

 • Will 8 mei 2021 at 23:40

  Lola, gefeliciteerd met je zwemdiploma A.
  En nu op naar B, zal je zeker snel lukken.

  • Janske 9 mei 2021 at 09:26

   Jaaaa… ze gaat er voor 🎉🎉🎉