vakantie Zomer

Op vakantie in 2021, boeken of (nog) niet?

30 april 2021
Op vakantie in 2021, boeken of (nog) niet?
Ondanks dat het buiten soms nog herfst of winter voelt, zitten we toch echt al even in de lente. Over slechts 3 maanden, start hier alweer de zomervakantie. Ondanks dat hebben we nog geen flauw idee óf en waar we naartoe op vakantie gaan, is één ding zeker, we blijven in Nederland. Toch begint het langzaam te kriebelen of we niet snel iets moeten boeken, voordat alles vol zit. Heb jij je zomervakantie al geboekt?

Een goede voorbereiding

Of je er nou voor kiest om op tijd iets te boeken óf het last minute pas doet. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Zorg voor een goede reisverzekering, maar vergeet niet bij een autoreis zeker niet om ook een goede autoverzekering te hebben. Het laatste wat je wilt tijdens je vakantie, is er achter komen dat je niet goed verzekerd bent. Stel je voor. Daar zit niemand op te wachten, toch?

Even weg van huis

Dit jaar hebben we er gelukkig al twee heerlijke minivakanties op zitten, één keer een lang weekend naar Zandvoort en één heerlijke relaxvakantie bij Recreatiepark de Leistert. Oh wat was dat genieten en smaakte dat naar meer. Zeker in deze bizarre tijd en nu ik inmiddels zelf alweer bijna een jaar zo veel thuis zit. Ik merk dat ik echt soms toe ben om naar buiten te gaan. Een flinke wandeling is al heerlijk, maar er echt even tussenuit gaan met mijn gezin doet voor mij echt wonderen. Eventjes weg van alles en even opladen, dat is nu zo belangrijk en fijn.

In de kerstvakantie hebben we gelukkig ook nog een luxe week vakantie tegoed bij Center Parcs, welke i.v.m. de lockdown afgelopen december, op het allerlaatste moment hebben verplaatst. Wat was dat een enorme domper, maar ook wel weer fijn dat we hem nu nog tegoed houden.

Staycation?

Op dit moment hebben wij dus nog geen zomervakantie geboekt. Het liefst zou ik nu al iets willen boeken, zodat ik nu alvast kan genieten van alle voorpret. De weken aftellen en er echt naar uitkijken is al een feestje op zich. Toch staat er voor ons nog niets op de planning deze zomer. Vriendlief heeft net een nieuwe baan, waardoor het momenteel ook nog even lastig plannen is. Daarbij is het de vraag of het deze zomer überhaupt gaat lukken om in te plannen.

Ik heb wel al rondgekeken waar we eventueel nog naar toe kunnen en ik heb genoeg leuke ideeën. Ergens een huisje huren, naar een vakantiepark of kamperen bij de boer. Er zijn genoeg leuke opties. Ook heb ik er over nagedacht om te kamperen in eigen tuin. Gewoon een tent opzetten in ons kleine, maar fijne stadstuintje en er thuis gewoon een staycation van maken. Dat lijkt mij ook wel wat. Picknicken, samen s’mores maken op de barbecue en fijne dagtripjes plannen. Dat is weer eens wat anders, maar minstens net zo leuk!

Dagdromen over vakantie

Terwijl ik dit schrijf, zie ik buiten de knopjes aan de bomen groeien en dagdroom ik alvast over onze zomervakantie. Een zomervakantie waarbij we hopelijk weer zonder al te veel zorgen écht kunnen genieten en samen weer leuke dingen kunnen doen. Of we nou op vakantie kunnen gaan of lekker thuisblijven, ik kan niet wachten tot de zomer!

Heb jij al een vakantie geboekt voor deze zomer?

Op vakantie in 2021, boeken of (nog) niet?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like