Persoonlijk

Help!? 5 x Is dit mijn droombaan?

21 april 2021
Help!? 5 x Is dit mijn droombaan?
In de afgelopen maanden ben ik vol enthousiasme op zoek gegaan naar waar ik nou echt blij van word. Mijn ultieme droombaan. Een bijzondere persoonlijke reis, waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Weet ik nu eindelijk wat ik wil gaan doen? Nee, ik ben er nog steeds niet helemaal uit. Ik weet ondertussen wel waarom ik het kiezen zo moeilijk vind en dat ik misschien ook helemaal niet hoef te kiezen. Want waarom mag ik maar één droombaan kiezen als ik van zoveel dingen blij word? Tussen welke droombanen ik twijfel? Dat zijn deze….

Blog & Magazine maken

Mijn blog is al jaren veel meer dan alleen een hobby voor mij, mijn blog is misschien wel mijn ultieme droombaan. Alweer bijna 10 jaar blog ik met heel veel plezier over alles waar ik blij van word. Ja, over alles. Daaruit blijkt ook weer hoe goed ik kan kiezen (not!), hahaha. Ik vind gewoon te veel leuk! Gelukkig heb ik als blogger alle vrijheid om te schrijven over wat ik leuk vind, dus komt dat even goed uit.

Janske.nl zal daarom zeker niet stoppen. Integendeel! Ik zou juist heel graag mijn blog willen uitbreiden, met nog meer leuks. Zo zou ik bijvoorbeeld supergraag een E-book of magazine maken. Hoe gaaf zou dat zijn?! Bijvoorbeeld een magazine over eerlijk ouderschap, de leukste uitjes met kids of over hoe je het beste de kleding van je kids kunt verkopen. Daar kan ik zo een magazine over vol schrijven.

Wist je trouwens dat je tegenwoordig heel eenvoudig zelf je eigen magazine kunt laten afdrukken, ook als je niet meteen 100.000 exemplaren wilt? Een eigen magazine maken, helemaal naar jouw persoonlijke ontwerp. Of je er nou 2 of 200 wilt afdrukken. Hoe tof is dat?!

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)

Kinderkleding verkopen

Naast mijn blog heb ik nog een andere grote hobby, ik ben namelijk dol op duurzame kinderkleding. Mijn meiden hebben beiden een kledingkast vol met outfits om jaloers op te zijn. Zoveel mooie hippe pareltjes, zowel nieuw als tweedehands. Al jaren koop ik de leukste items in binnen en buitenland. Daarnaast verkoop ik na gebruik ook (bijna) alle kleding weer door via o.a. mijn Instagram verkooppagina. Dit loopt zo ontzettend goed, dat ik daar inmiddels bijna 1000 volgers uit de hele wereld heb.

Ik vind het zo fijn om te zien hoe de kleding van mijn kids na ons weer opnieuw gedragen kan worden door andere kids. Super duurzaam én leuk voor mijn shopbudget. Ik ben namelijk in huis verantwoordelijk voor de kleding van de meiden. 90% daarvan komt dan ook uit mijn portemonnee. Gelukkig merk ik dat ik erg goed ben, in het (door-ver)kopen van kinderkleding en word ik er heel erg blij van.

Ik twijfel dus of ik daar niet nóg meer mee wil doen. Ik vind het een perfecte combinatie, het duurzame aspect i.c.m. kinderkleding. Is dit dan toch meer mijn droombaan?

Een eigen (web)shop

Misschien is het daarom ook geen verrassing dat ik al jaren droom om een eigen (web)winkel te beginnen met kinderkleding. Alleen het starten van een eigen (web) winkel doe je natuurlijk niet zomaar even. Daar gaat heel veel tijd, energie en geld inzitten. Het is een flinke investering. Daarnaast spreekt een fysieke winkel mij meer aan dan een webshop. Eigenlijk heb ik voor mijn gevoel al een soort webshop, met mijn tweedehands kleding van mijn meiden. Zo kan ik alvast een beetje oefenen.

Maar omdat het zo’n grote stap is, vind ik het lastig om deze stap ook echt te zetten en twijfel ik of het is wat ik wil. Is dit wel echt mijn droombaan?

Coaching

Tijdens The New Business Women Academy heb geleerd dat ik multi getalenteerd ben en weet dat ik veel talenten heb die ik graag wil inzetten tijdens mijn toekomstige baan. Daarom denk ik ook dat ik veel meer kan dan “alleen” bloggen en kleding verkopen. Ik ben enthousiast, positief en een echte cheerleader. Ik merk dat ik graag anderen wil inspireren en helpen en betrap mijzelf er steeds vaker op dat ik daar eigenlijk best heel goed in ben. Moet ik daar niet meer mee doen? Ik probeer te ontdekken hoe ik mijn talenten kan inzetten op de juiste manier, maar ook dat vind ik nu nog lastig.

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)

Een combinatie van jobs

Ondertussen kijk ik ook rond naar leuke vacatures, waarvan ik denk dat ze echt bij mij passen. Ik merk dat ik ook steeds meer neig naar een baan welke ik kan combineren met mijn blog. Dus een toffe baan en daarnaast nog wat uren over om aan mijn blog te besteden. Ook een fijne combinatie. Toevallig heb ik net gesolliciteerd op een hele toffe job, dus wie weet!

Door al dit getwijfel is het natuurlijk bijna onmogelijk om te kiezen. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te kijken waarbij ik mij het beste voel en wanneer het “stroomt”. Daar is waar ik het liefste wil zijn en waar ik het beste voor kan kiezen. Dat is mijn droombaan.

Vindt jij het ook zo lastig om te kiezen waar je het liefste doet? Wat is jouw droombaan?

Help!? 5 x Is dit mijn droombaan?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like