Home Kids

Een speeltuin in je eigen tuin

9 april 2021
Een speeltuin in je eigen tuin
Nu het eindelijk lente is, trekken de kids steeds vaker weer naar buiten. De tuin is weer helemaal lenteproof en de eerste tuinpicknick is een feit. Onze kids spelen graag buiten en vermaken zich prima in onze tuin, ondanks dat het maar een klein stadstuintje is. Het liefst hadden onze meiden natuurlijk een complete speeltuin in onze tuin, met een grote verzameling aan mooie speeltoestellen. Een speeltuin in je eigen tuin. Hoe gaaf zou dat zijn?!

Onze tuin

Onze kids van 4 en 6 jaar oud zijn dolgelukkig wanneer ze gewoon lekker samen buiten kunnen spelen. Onze kleine, maar fijne tuin is een heerlijke plek om lekker buiten te kunnen spelen. We hebben een grote glijbaan, schommel en een stuk (nep)gras om lekker op te spelen. Achter ons huis hebben we ook een pleintje waar de auto’s parkeren, maar waar de kinderen ook graag rondrijden op hun fietsjes, stoepkrijten of touwtje springen. In onze buurt zijn daarnaast genoeg leuke speeltuintjes met verschillende speeltoestellen. Super leuk, al zijn onze kinderen nog te klein om daar zelf alleen te gaan spelen. Hoe ideaal zou het zijn om een speeltuin in onze eigen tuin te kunnen creëren, met verschillende speeltoestellen van Wickey.nl.

Speeltuintjes in de stad

Regelmatig gaan we er met ze op uit en maken we een rondje in de buurt. Zij op hun fietsjes, terwijl wij er achteraan lopen. Zodra er tijdens de route een speeltuintje in het zicht is, wordt er een versnelling hoger gefietst. In ieder speeltuintje moet natuurlijk even gespeeld worden. Of het nou een houten zandbak, schommel, rekstok of glijbaan is, alles is goed! Ik zie de meiden stralen, wanneer ze zo fijn spelen in een van de vele speeltuintjes.

Hoe mooi is het om te zien dat ze daar zo van kunnen genieten. Zeker in deze tijd, waarin alle uitstapjes worden uitgesteld. Een eenvoudig bezoekje aan een speeltuintje voelt bijna als een dagje Efteling. Zo waren we pasgeleden nog een lang weekend op vakantie, waar onze dagelijkse uitstapjes bestonden uit het spelen in de vele speeltuintjes. Het was fantastisch!

Recreatiepark de Leistert

Heerlijk buiten spelen

Zo zie je maar weer hoeveel plezier beleven aan het spelen in een speeltuintje. Lekker buiten, bewegen en spelen. Daarom is het juist nu zo fijn om ook in je eigen tuin een fijne speelplek te kunnen creëren voor je kids. Een plek waar ze het liefst iedere dag fijn willen buiten spelen.

Nu ik regelmatig stiekem op Funda rondkijk om te zien wat voor huizen er te koop zijn, kijk ik altijd goed naar de tuintjes in de foto’s. Welk huis heeft genoeg ruimte zodat ik voor de kids een speeltuin in eigen tuin kan maken. Met genoeg leuke speeltoestellen zodat ze zich prima kunnen vermaken in onze eigen tuin.

Wat voor leuke speeltoestellen heb jij in jullie tuin staan?

Een speeltuin in je eigen tuin

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like