Home

Hoe kom je af van die ongewenste “huisdieren”?

23 maart 2021
Hoe kom je af van die ongewenste "huisdieren"?
“Hebben jullie huisdieren…? Als ik deze vraag hoor is mijn antwoord altijd “Ja, wij hebben een aquarium vol guppies.”Wat ik er niet bij vertel, is dat we ook nog een grote verzameling aan ongewenste “huisdieren” hebben. Ik stel u voor aan de familie zilvervis en niet te vergeten miep de muis. In de zomer krijgen we regelmatig gezinsuitbreiding door een mieren kolonie en als we pech hebben ook een gezellig bezoekje van familie fruitvlieg. Bij ons is het altijd gezellig in huis, huisdieren genoeg! Maarre, hoe kom je eigenlijk af van die ongewenste huisdieren?

Mierenplaag

Al jaren hebben wij een stiekem een hele familie aan extra bewoners in onze tuin Γ©n soms zelfs in huis. Een mierenplaag! Hoe vaak ik vriendlief al gezien heb met zijn gieter vol kokend water, stoepkrijt en mierengif heb bezig gezien! Onze ongewenste huisdieren blijven telkens weer terugkomen. De kids zijn inmiddels een kei in mieren pletten en ook ik vind het een stuk minder ‘zielig’. Toch moet ik bekennen dat het er gek uit ziet wanneer mijn vierjarige op de grond mieren zit te pletten met haar blote vingers. Getsie!

Michelle Engelberts Photography

Wespen en muggen

Misschien zijn de meest vervelende huisdieren, of beter gezegd, ongedierte, toch we de wespen en muggen. Gelukkig hebben die zich hier nog niet gemeld. Zomers zijn heerlijk, maar het ongedierte wat zich in die periode laat zien, daar word ik niet zo vrolijk van.

Gelukkig hebben wij hier goede vlieghorren tegen de muggen en blijven we meestal gespaard. Maar als een mug mij eenmaal heeft geproefd, dan ben ik de Sjaak. Vroeger had ik in de zomer alleen op mijn benen al 80 muggenbulten, dat zag er verschrikkelijk uit! En die vreselijke jeuk, help! Dan heb ik het niet eens over processierupsen, brrrrr wat een vreselijke beesten zijn dat.

Wespen vind ik vooral bij kleine kinderen erg eng. Zelf ben ik er niet zo bang voor en kan ik rustig blijven. Kinderen daarentegen. Als we ook een wespennest zouden krijgen, dan laat ik het wespennest verwijderen zodat we geen onnodige risico’s hoeven te lopen.

Ongedierte bestrijden

Gelukkig hoef je niet zelf alle ongedierte te bestrijden. Zou jij zelf op muizenjacht gaan of weten hoe je zelf eikenprocessierupsen kunt bestrijden? Hoe kun je bijvoorbeeld houtworm bestrijden? Ik zou het echt niet weten. Helaas is het gewoon vaak niet te voorkomen en krijg je altijd wel een keer te maken met deze ongenodigde en ongewenste “huisdieren”. Ik ben blij dat er mensen zijn die precies weten hoe je van ze af kunt komen. Deze taak laat ik graag over aan deze professionals, die precies weten hoe ze deze ongewenste bewoners het beste kunnen “verhuizen”.

Heb jij ook ongewenste huisdieren in huis?

Hoe kom je af van die ongewenste "huisdieren"?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like