Review Uittip vakantie

Even samen er lekker tussenuit bij Recreatiepark de Leistert (fotoverslag)

22 maart 2021
Even samen er lekker tussenuit bij Recreatiepark de Leistert (fotoverslag)
Vorige week hadden de meiden 2 studiedagen achter elkaar, waardoor we ineens een extra lang weekend hadden. Een goede reden om even samen er lekker tussenuit te gaan bij Recreatiepark de Leistert. De perfecte plek om samen even bij te komen van de afgelopen maanden thuis én om even ultiem te ontspannen. Ondanks de slechte weersvoorspelling genoten we van het prachtige park en de vele speeltuintjes, maar zeker ook van onze luxe vakantieboerderij met bubbelbad én sauna. Wat een topweekend!

Slapen in een vakantieboerderij

In het ruim opgezette Recreatiepark de Leistert zijn ontzettend veel verschillende accommodaties. Naast het recreatiepark is er ook een grote camping, waar je ook kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zit dus altijd wel een perfecte accommodatie voor je tussen. Dit keer sliepen wij in een van de vakantieboerderijen (Bungalow Type 5 Luxe) wat van alle luxe voorzien was. Zo was ons huisje ruim 110m2, hadden we 3 slaapkamers en hadden we een ruime tuin met overdekt terras. Voor de extra luxe hadden we een heerlijk bubbelbad én sauna, overal vloerverwarming en eigenlijk alles wat je nodig hebt om écht het vakantiegevoel te krijgen.

Juist nu de weersvoorspellingen niet zo goed waren, was deze luxe accommodatie een echte uitkomst. Puur genieten met hoofdletter G. Echt het ultieme vakantiegevoel, heerlijk!

Ons huisje (klik op foto’s voor groter formaat):

Even helemaal niets hoeven doen

In mei 2020 gingen we voor het eerst met ons gezin naar Recreatiepark de Leistert. Toen was het heerlijk warm weer en was het ook ontzettend rustig op het park. We zaten nog in een lockdown en buiten de supermarkt, fietsverhuur en minigolf, was alles op het park gesloten. Ondanks dat hadden wij een superfijne vakantie. Juist omdat het heerlijk rustig was, waardoor je makkelijk de anderhalve meter afstand kon bewaren. Maar zeker ook omdat er genoeg te doen was op het park, zonder alle extra faciliteiten zoals het zwembad en animatieteam. Eigenlijk hebben we het helemaal niet gemist. Het was juist zo fijn om even helemaal niets te hoeven doen.

Zonnestralen en regenbogen

Daarom wist ik dat we ons ook deze vakantie prima zouden gaan vermaken bij de Leistert. Voor de meiden namen we de fietsjes mee en papa was zo slim om de walkie talkies mee te nemen. Ik hoopte op veel droge momentjes tussen de regen door, zodat we lekker veel samen naar buiten konden gaan met de meiden. Tijdens het lange weekend hadden we superveel geluk met het weer. Het regende vooral in de avond en nachten. Overdag was het wel bewolkt, maar we werden ook regelmatig getrakteerd op een stralende zon en zelfs een mooie regenboog.

Speeltuinen

Door het hele park heen liggen verschillende speeltuintjes, voor kleine en grote kinderen. Uiteraard wilden de meiden ook deze vakantie alle speeltuintjes bezoeken. Vooral de speeltuin bij het strand was erg populair. De verschillende klimtoestellen met hindernissen en waterspeeltuin waren erg populair. Maar de allergrootste favoriet was toch wel de zweefmolen, waar papa de meiden zoooo hard in liet zwieren, dat ze het uitgilden van plezier!

Knutselpakket & kleurplaten

Ondanks dat er vanwege de lockdown geen mogelijkheid was voor een uitgebreid animatieprogramma, konden de meiden wel verschillende leuke gratis activiteiten doen. Zo haalden we een knutselpakket, quizpakket, Disney speurtocht én iedere dag een nieuwe kleurplaat op bij de receptie. We hoefden ons dus absoluut niet te vervelen. Het knutselpakket was super uitgebreid en we kregen er zelfs een potje lijm bij. Daar wisten de dames wel raad mee. De hele middag werd er geknutseld in onze bungalow.

Disney speurtocht

Als extra activiteit kon je ook zelf een Disney speurtocht doen op het park. Dat was de perfecte activiteit voor ons. De meiden op de fiets, op zoek naar de volgende vraag, terwijl wij lekker een stuk mee konden wandelen. Omdat Lola al kan lezen en we alle Disney boekjes in huis hebben, wisten de meiden alle antwoorden zelf. Dat vonden ze natuurlijk helemaal cool.

Wandelen en fietsen

Eigenlijk zagen de dagen er allemaal even relaxt uit. In de ochtend rustig opstaan, lekker ontbijten en een flinke wandeling of fietstocht maken over het park. In de middag lekker lunchen, samen knutselen en nog een keer naar buiten. Naar de speeltuintjes of op avontuur in de naastgelegen bossen. Daarna samen onder een dekentje op de bank een leuke film kijken of meedansen met de kinderdisco samen met Pluck & Pien. Vroeg aan tafel en daarna lekker bubbelen in het bubbelbad én in de sauna. Wat een leventje, echt vakantie!

Picknicken in een speelhuisje

Tussen de regen door (die overigens vooral ’s avonds en ’s nachts viel), gingen we zoveel mogelijk naar buiten. Als er tussendoor toch een paar druppels vielen, gingen we samen picknicken in een van de houten speelhuisjes in de speeltuinen. Super grappig en knus!

Afhaalmenu

Ondanks dat de restaurants en friettent zijn gesloten, is er wel een speciaal afhaalmenu op het park waar je eenvoudig eten kunt afhalen, na online bestellen. Wij hebben de frietjes met diverse snacks gegeten en deze waren allemaal heerlijk! De porties friet waren ruim en ook de kipsaté was een echte aanrader!

Natuurlijk is de supermarkt (Spar) op het park ook gewoon open, dus hoef je het park niet te verlaten voor je boodschappen.

Tijdens de coronacrisis op vakantie?

Ja, wij gingen op vakantie terwijl bijna alle faciliteiten op het park dicht waren. Dat klopt! Gelukkig wisten we dat we ons bij recreatiepark de Leistert ondanks dat toch heel goed kunnen vermaken. Juist omdat het zo rustig is, heb je even écht vakantie en kun je alle coronastress eventjes vergeten.

Leuk om te weten: Binnenkort opent de nieuwe adventure golf op het park. Wij hebben al een kijkje genomen en hij ziet er super tof uit!

Last-minute aanbieding

Twijfel je of je zelf wilt gaan? Ik zeg gaan! Het park is zo mooi en geeft je de rust en het vakantiegevoel waar je juist nu zo aan toe bent! Check de last-minute aanbiedingen én boek gewoon een weekendje weg. Dit gun jij jezelf en je gezin!

Wij hebben in ieder geval weer ontzettend genoten tijdens onze vakantie bij de Leistert! Tot snel weer!

Ben jij ook zo toe aan een vakantie met je gezin?

Lees ook mijn verslag over onze vorige vakantie bij Recreatiepark de Leistert tijdens de coronacrisis in mei 2020 (klik op foto):

Echt even bijkomen bij Recreatiepark de Leistert (mega fotoverslag)
Even samen er lekker tussenuit bij Recreatiepark de Leistert (fotoverslag)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like