Home Home Sweet Home

Bij ons is het gras altijd groener

19 maart 2021
Bij ons is het gras altijd groener
Ken je dat gezegde ‘bij de buren is het gras altijd groener’? Bij ons is dat niet zo, haha! Ons gras is groener dan dat van de buren, ieder seizoen. Voor ons kleine stadstuintje kozen we namelijk een aantal jaar geleden voor kunstgras. Een keuze waar we nog steeds geen moment spijt van hebben. Kunstgras heeft namelijk veel voordelen en is daarom voor ons de beste keus! Ik vertel je graag waarom.

Stadstuintje met of zonder gras

Toen wij in begin 2013 de sleutels kregen van ons huidige huis, hadden we meteen grootste plannen. Het hele huis wilden we verbouwen en ook de tuin ging op de schop. Omdat we een flinke aanbouw wilde plaatsen, bleef er sowieso maar een klein stadstuintje over. De indeling van de tuin was zo onlogisch en lelijk, dat we hem helemaal hebben veranderd. Alles aangepast naar onze eigen persoonlijke wensen.

Geen groene vingers

Ik wilde graag gras in mijn tuin, maar vriendlief zei meteen; “prima, maar dan mag jij het gras maaien!” Uhm, ok. Bij het uittekenen van de indeling van de tuin, kwamen we er maar niet uit waar we precies ons grasveldje wilden hebben. We kwamen er niet uit en besloten om voor nu, eerst de hele tuin te bestraten met onze favoriete waaltjes. Zo hadden we in ieder geval weer een toegankelijke tuin én konden we nog even nadenken over een oplossing voor het grasveld.

Echt gras of kunstgras?

Al snel kwam vriendlief op het idee om ons te gaan oriënteren op kunstgras. Tegenwoordig heb je zoveel kunstgras wat super echt lijkt, dus gingen we op jacht naar ons favoriete kunstgras. Al snel zagen we dat er ontzettend veel soorten kunstgras zijn, de ene nóg “echter” dan de ander. Vaak zag je gewoon niet eens dat het kunstgras was. Wow! We waren snel om en wisten het zeker, wij gaan voor kunstgras!

Spelende kids

Uiteindelijk kozen we voor kunstgras in de vorm van losse tegels van 50 x 50 cm met daaronder een dikke rubberen beschermlaag. Ideaal voor in een tuin met spelende kids. We zijn zo blij met ons kunstgras. Zodra de eerste lentezon begint te schijnen, leggen we het kunstgras op de gewenste plekken in de tuin, zodat de kinderen er fijn op kunnen spelen. Onder de schommel en bij de glijbaan. Het kunstgras is makkelijk te verplaatsen, zo leggen we het in de zomer om het zwembadje heen en in de winter stapelen we het zo weer op in een hoekje van de tuin. Ideaal!

Voordelen van kunstgras

Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen aan ons kunstgras. Het ziet er mooi uit, is makkelijk in onderhoud (geen onderhoud!) en maakt onze tuin een stuk gezelliger en groener. Ook de kids vinden het kunstgras fijn. Coco denkt zelfs nog steeds dat het echt gras is. De meiden kunnen er heerlijk veilig op spelen, het gaat niet kapot en de kids worden er niet vies van. Scheelt mij ook weer extra wasjes!

Als we ooit gaan verhuizen en een grotere tuin krijgen, dan gaat mijn voorkeur opnieuw uit naar kunstgras. Het liefst een mooi groot grasveld met kantopsluiting. Zo’n grasveld waar je heerlijk op je blote voetjes doorheen kunt rennen. Of lekker in kunt rollen zonder dat je last van hooikoorts krijgt! Dat lijkt mij heerlijk!

Heb jij ook kunstgras in je tuin?

Bij ons is het gras altijd groener

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 7 april 2021 at 16:54

  Wij hadden ook stukken kunstgras in de tuin, om op te spelen, omdat we een stenen tuin hebben.
  Ook onder het badje en de glijbaan.
  Nu de kinderen al weer wat groter zijn, hebben we het weggelaten.
  Misschien om het grote zwembad deze zomer. Hopen dat de kleinkinderen deze zomer weer komen spetteren.
  Is wat zachter voor de voeten en je hoeft het niet te maaien!
  Wij krijgen eind april de eerste coronaprik en eind mei de tweede, dus dan is het voor ons weer veilig.