Review Shoptip

100% Plastic vrij haren wassen (ook voor kids!)

1 maart 2021
100% Plastic vrij haren wassen (ook voor kids!)
Als ik denk aan hoeveel lege flessen shampoo ik in de afgelopen jaren heb weggegooid, schrik ik wel. Tijd om het anders aan te gaan pakken. Tijd voor verandering en voor minder plastic in de badkamer. Na de wattenschijfjes en wattenstaafjes, is het nu tijd voor de shampoo. Voor mijzelf én voor de meiden probeerde ik daarom de 100% plastic vrije Shampoobars uit.

Back in 2005

Het is inmiddels alweer 16 jaar geleden, toen ik voor de eerste keer een shampoobar gebruikte. Ik vertrok in mijn eentje naar Amerika, om een zomer op een summercamp te gaan werken. Daarvoor leek het mij vooral praktisch om een shampoobar mee te nemen in plaats van een of meerdere flessen shampoo. Puur uit praktisch uitgangspunt kocht ik een shampoobar met kokosgeur (mijn favoriet) en nam hem mee. Tijdens het gebruiken van de shampoobar kwam ik er achter dat ik hem eigenlijk toch niet zo fijn vond, vooral omdat hij bijna niet schuimde. Daarom kocht ik tijdens mijn eerste Walmart bezoekje een grote fles shampoo, om daar de rest van mijn Amerika avontuur gebruik van te maken.

100% Plastic vrij haren wassen

Steeds meer groene en bewuste keuzes maken

Omdat mijn eerste ervaring niet zo positief was, heb ik in de afgelopen 16 jaar geen shampoobars meer gekocht. Nu ik de laatste tijd steeds bewuster bezig ben om groener te leven ben ik toch wel weer wat nieuwsgieriger geworden. Misschien zijn de shampoobars tegenwoordig veel fijner dan die van jaren geleden. Toen ik onlangs besloot om ook in mijn badkamer groenere en bewustere keuzes te maken, verruilde ik mijn wattenschijfjes al in voor wasbare wattenschijfjes. Ook de wattenstaafjes werden vervangen door houten en papieren wattenstaafjes. Allemaal kleine stapjes, maar wel stapjes in een goede richting.

100% plasticvrije shampoobars

Nu ik de eerste stappen heb gezet in de badkamer in bewuster en groener leven, wil ik graag ook de shampoobars weer een nieuwe kans geven. Het is inmiddels alweer 16 jaar verder en tijd om ook mijn haarroutine een groene boost te geven. Als ik zie hoeveel flessen haarproducten ik jaarlijks weggooi, dan valt daar nog veel winst te behalen. Daarom koos ervoor om opnieuw een shampoobar uit te proberen. Bij Shampoobars koos ik voor de shampoo bar honing, speciaal voor krullend haar. Ze hebben veel verschillende soorten shampoobars, zelfs anti-roos shampoo en bars voor baby’s en kinderen.

100% Plastic vrij haren wassen (ook voor kids!)

Shampoobar voor kids

Voor de kinderen koos ik daarom de ‘Shampoo bar baby’. Ik gebruik voor de meiden al jaren dezelfde babyshampoo, maar wil al een tijdje graag iets nieuws proberen. Omdat Coco een erg gevoelige huid heeft, vond ik het lastig om iets te kiezen. Gelukkig reageerde Coco’s huid goed op de Shampoobar. Het was even wennen om de Shampoobar te gebruiken in plaats van de vloeibare shampoo die we gewend zijn. Het kost iets meer tijd om de Shampoobar te verdelen over de haren van de kids. Ook schuimt hij iets minder dan de shampoo honing bar. Wel ruikt hij heerlijk, prikt hij niet in de oogjes, spoelt hij makkelijk uit en voelen de haren van de meiden na het drogen ook weer heerlijk schoon. Ik ben erg benieuwd of ik over een tijdje ook echt verschil kan zien in de haren van de meiden!

Shampoo Bars zijn:

 • Handgemaakt in Nederland
 • Gaan zo’n 80 wasbeurten mee
 • Cruelty free
 • 100% plasticvrij
 • Palmolievrij
 • Vrij van SLS en SLES
 • Vrij van parabenen en siliconen
 • Ook alle verpakkingen zijn 100% biologisch afbreekbaar en volledig plasticvrij
Shampoobars

Wat vind ik van de shampoobars?

Mijn eerste reactie, toen ik de shampoobars binnen kreeg, was erg positief. De verpakking was duurzaam en de geur die uit het doosje kwam, gaf mij meteen het wellness gevoel. Heerlijk! Diezelfde avond sprong ik onder de douche om de Shampoo bar honing uit te testen. Vrijwel meteen begon hij heerlijk zacht te schuimen en had ik eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Inmiddels heb ik hem al een paar dagen in gebruik en kan ik zeggen dat ik de shampoobar veel fijner vind dan verwacht. Hij ruikt heerlijk, schuimt goed en mijn haar heeft de laatste dagen extra veel volume. Het voelt zacht en ook merk ik dat ik minder klitten heb.

De Shampoo bar baby vind ik ook erg fijn in gebruik. Hij ruikt heerlijk, is zacht voor de huid en oogjes en natuurlijk veel beter voor het milieu, dan alle flessen babyshampoo die ik normaal gesproken gebruikte. Ik ben daarom erg blij met deze toevoeging aan een groenere badkamer met minder plastic en wil zeker nog meer soorten shampoobars uit gaan proberen de komende tijd.

Kende jij deze shampoobars al?

100% Plastic vrij haren wassen (ook voor kids!)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Kirsten 10 maart 2021 at 17:27

  Wat goed dat ze ook voor kinderen & baby’s geschikt zijn! Wist ik niet maar ben benieuwd hoe mijn dames erop zouden reageren. Schuim en bubbels zijn iig altijd erg in trek 😉

  • Janske 10 maart 2021 at 17:53

   Ik wist het ook niet, superfijn dat het inmiddels ook voor kids is! Wij zijn er erg blij mee en de haren ruiken heeerlijk!