Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

26 februari 2021
Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

Lieve Coco,

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

Vandaag ben je 4,5 jaar oud, een mooi moment voor weer een nieuwe brief aan jou, lieve schat! Wat zijn de afgelopen 6 maanden mooi, vreemd en bijzonder geweest. Zo begon je eindelijk op de grote basisschool, waar je vervolgens ook een lange tijd weer van thuis moest blijven. Ging je voor de eerste keer naar zwemles, waar je na de eerste les meteen weken moest wachten tot de zwemschool weer open mocht. Je groeide als kool en verbaasde je ons met hoe wijs je bent. Wat heb ik van je genoten in de afgelopen maanden, lieve Coco!

Inmiddels zit je alweer een half jaar op de basisschool, waarvan je ongeveer de helft van de tijd thuisonderwijs mocht volgen van juffrouw mama. Op school heb je het super naar je zin in de klas van juf Marjolein en juf Miranda. Je maakt makkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en kunt fijn spelen met alle kindjes uit groep 1 en 2. Volgens de juf doe je het hartstikke goed en heb je veel plezier in de klas.

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

Ook tijdens het thuisonderwijs was ik ontzettend trots op jou. Ik zag je groeien en leerde al snel dat de lesstof van groep 1 onvoldoende uitdaging voor je waren. De juf gaf mij daarom al snel extra taakjes en het werkboekje van groep 2 mee om thuis te oefenen. Dat was een super goed idee, want daar kon je echt de uitdaging uit halen en had je plezier in het maken van alle taakjes. Het was bijzonder om zo van dichtbij te kunnen meekijken en te zien dat je zo snel alles oppikte. Ik was stomverbaasd toen je me zonder twijfel al liet zien dat je 15 letters van het alfabet al uit je hoofd kende. Wat wil je ook, met zo’n grote zus naast je zijde.

Over die grote zus gesproken, die slaapt vanaf een tijdje in haar eigen grote meiden kamer. Dat betekend dat ook jij nu een eigen slaapkamer hebt. Dat vindt je super gaaf, al mis je soms nog wel eens je zus. Jullie zijn ook zo’n grote vriendinnen. Dat is soms wel een dingetje. Wanneer Lola weer eens bij een vriendinnetje gaat spelen en jij “alleen” thuis blijft. Dat vindt je niet zo fijn. Dat snap ik ook wel.

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

Je bent nog steeds kei hard aan het groeien en tikt ondertussen alweer de 112 cm aan. Wanneer je naast je klasgenootjes staat te wachten, valt mij pas op hoe groot je al bent. Eigenlijk hoor je bij de kleintjes, maar steekt er bij sommige met kop en schouders bovenuit. Zou je zo hard groeien omdat je zo goed kunt slapen. Of omdat je zo goed eet. Mijn kleine Bourgondiër, wat kun jij zo ontzettend genieten van lekker eten. Dan kun je echt zo smullen, heerlijk is dat!

Je favoriete hobby’s zijn op dit moment lekker tekenen, dansen, tv kijken, Duplo, fietsen en rollenspellen spelen. Ook ben je een enorme kletskous en kun je steeds beter jezelf verwoorden. We voeren soms hele “volwassenen” gesprekken, terwijl we elkaar ook goed begrijpen. Mooi is dat om te zien. Je bent op zoveel manieren gegroeid. Wat ben je toch een heerlijke meid en wat ben ik ongelooflijk trots op hoe jij het allemaal maar doet, zeker in deze gekke en bijzondere tijd.

Dankjewel lieve schat!

Ik hou van jou, lieve Coco,

tot aan de maan en weer terug!

Liefs, mama

xxx

Lees hier ook mijn persoonlijke brief aan Lola, toen ze 4,5 jaar oud was.

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Coco toen ze  4 jaar, 3,5 jaar3 jaar , 2 jaar  1 jaar werd. 

En deze voor Lola’s 1e 2e  3e 4e 5e 6e verjaardag. 

Hier nog een paar foto’s van Coco’s “4,5 jaar” fotoshoot: (leuk detail, bij Lola’s 4,5 jaar fotoshoot maakte ik precies dezelfde foto’s)

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 4,5 jaar

Spread the love

You Might Also Like

  • Willemijn 9 maart 2021 at 15:42

    Hi Janske,

    Wat super mooi deze brieven. Ik ben hier momenteel ook mee bezig. Mijn twee kinderen zijn inmiddels 2 en bijna 4. Elk half jaar schrijf ik ze een brief, het enige verschil is dat ik ze pas geef op hun 18e verjaardag. Op die manier krijgen ze een hele andere blik op hun jeugd. Ook voor mijzelf lees ik ze niet eerder terug tot op het moment dat ze daadwerkelijk 18 zijn. Dat zal flink wat nostaligsche reacties oproepen.

    • Janske 9 maart 2021 at 15:54

      Dat is leuk zeg. Ik wil mijn brieven gaan bundelen voor de meiden. Super leuk ❤