gezin Gezond Persoonlijk

5 x Zo creëer je een ontspannen moment voor jezelf

19 februari 2021
5 x Zo creëer je een ontspannen moment voor jezelf
Als moeder kom je altijd tijd te kort. Je zet jezelf nooit op nummer één én bent vrijwel altijd druk bezig voor je gezin. Natuurlijk doe je dit uit liefde en voelt het vanzelfsprekend. Maar soms is het ook voor ons mama’s even nodig (en heel erg fijn), om een moment voor jezelf te nemen. Een moment om even te ontspannen en jezelf op te kunnen laden. Door deze momenten bewust in te plannen, voel jij je weer wat beter en ben je meteen een leukere mama. Zeker in deze bizarre en toch wel stressvolle tijd is dat heel belangrijk.

Spic en span

Maar hoe creëer je dan zo’n heerlijk ontspannen moment voor jezelf? Je komt toch al tijd te kort? De was moet nog gestreken worden en eigenlijk wilde je ook nog even naar buiten, een frisse neus halen met de kids. Pfffff. Hoe dan? Daar is toch helemaal geen tijd voor?

Allereerst, is het echt een noodzaak dat je huis helemaal spic en span moet zijn? Is dat echt zo belangrijk? Of kan die wasmand nog even wat langer blijven staan? Moet je perse op je social media kunnen delen dat je samen met je kids cupcakes hebt gebakken, stenen hebt gezocht in het bos én je de woonkamer een metamorfose hebt gegeven? Voor wie moeten we laten zien dat we altijd maar een supermama zijn? Dat we alle ballen ook in deze tijd altijd hoog kunnen houden, met extra confetti en slingers? Waarom en voor wie zou dat moeten? Voor niemand toch? Ik denk dat veel moeders de druk voelen om aan de buitenwereld te laten zien dat ze zich prima staande houden en totaal geen stress ervaren tijdens deze corona crisis.

Zorgen en stress

Maar even serieus, geloof je het zelf? Natuurlijk voelen we allemaal de zorgen en stress, de een wat meer dan de ander. Maar om je nu ook nog druk te moeten maken over wat de rest van de wereld van je denkt, is dat niet veel te veel (onnodige) druk en stress? Laten we juist nu vooral goed zorgen voor ons gezin en de mensen om ons heen en in deze tijd en er samen het beste van maken. Met of zonder kruimels op de vloer en met of zonder die overvolle wasmand.

Laten we vooral onszelf hierbij niet vergeten. Zet jezelf vanaf nu op nummer één en gun jezelf ook even dat ontspannen moment. Zo kun je even opladen en ben je een leukere mama voor je kids. Trust me, I know! Hoe zorg ik ervoor dat ik weer wat extra energie krijg en even een ontspannen moment kan pakken voor mijzelf? Dat doe ik op verschillende manieren. Ze hoeven niet eens zoveel tijd te kosten én ik combineer ze soms zelfs met de kids om mij heen. Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips.

Tastea

Een eenvoudige manier om een ontspannen moment voor jezelf te creëren is door een heerlijke kop thee te drinken. Zo zijn er veel verschillende smaken, waaronder de smaak calm down van tastea. Zeker in deze stressvolle periode, is deze thee de perfecte relaxthee. Heerlijk om in de ochtend wakker te worden met een heerlijke calm down blend thee. Ook ’s avonds tijdens het bingewatchen van mijn favoriete series vind ik het fijn om deze thee te drinken. De geur en smaak geven mij het gevoel van wellness en rust. Echt even een momentje rust creëren voor mijzelf. Voordeel is dat het je geen extra tijd hoeft te kosten en je jouw thee in de handige theebekers ook overal warm mee naartoe kunt nemen voor jouw ontspannende moment.

Shoptip: Wanneer je bij tastea ook deze heerlijke thee (of een andere smaak thee) aanschaft, ontvang je met de code Janske 15% korting op je bestelling.

Maak een wandeling

Waar ik de afgelopen maanden ontzettend van kon genieten en opladen is om een flinke wandeling te maken. Ik woon midden in de stad, maar ook hier zijn mooie parken om echt even de natuur in te trekken. Het liefst loop ik alleen, met een inspirerende podcast of luisterboek in mijn oren. Een stiltewandeling daarentegen, kan ook erg fijn zijn. Gewoon lopen, zonder doel of richting, terwijl je je gevoel laat sturen waar je heen loopt. Dat is ook zo ontspannend en inspirerend.

Zit je met de kids thuis en kun je niet alleen gaan wandelen? Neem ze mee, desnoods op de step of (loop)fiets. Geef ze onderweg een opdracht, speel huisnummerbingo of loop samen een blokje om naar de lokale bakker of groenteboer. Zo ben je toch even lekker samen buiten, kun je meteen je boodschappen doen én steun je de lokale ondernemers.

Luisterboeken en podcasts luisteren

Zoals ik hierboven al schreef, kan ik ultiem ontspannen tijdens het luisteren van een goed luisterboek of een inspirerende podcast. Dit kan tijdens een wandeling, een half uurtje voor het slapen gaan of tijdens het strijken van de was. Wanneer de kinderen fijn zelf aan het spelen zijn, kun je ondertussen lekker luisteren en je laten inspireren.

Waterverven

Mijn nieuwste ontdekking om een creatief ontspannen moment te creëren voor mijzelf is door te waterverven. Onlangs ben ik gestart met de waterverfcursus van Studio Cremers. Ik wist wel dat ik het leuk vond om te waterverven, maar had nooit het gevoel dat ik daar de skills voor had. Nu ik de juiste materialen in huis heb én met de tips en trucs van Marion, kan ook ik er iets moois maken. Dan is het natuurlijk stukken leuker én heerlijk om op deze manier een creatief en ontspannen moment te creëren voor mijzelf. De kids vinden het trouwens ook ontzettend leuk, dus je kunt er ook een gezamenlijke activiteit van maken. Helemaal leuk!

Wellness in huis

Dagelijks creëer ik mijn persoonlijke ontspannen moment voor mijzelf door te genieten van een heerlijke douche. Ik maak van mijn eigen huis een persoonlijke wellness en gun mijzelf echt even dit moment van ontspanning. De dag letterlijk van je af laten stromen onder een warme douche, met mijn favoriete wellness producten. Een van mijn favoriete momenten van de dag, waardoor ik helemaal ontspannen word. Puur genieten.

Of je nou lekker gaat douchen, of een warm bad neemt. Maak er een feestje van en gebruik producten die jou echt het gevoel geven van rust en ontspanning. Gun jezelf die duurdere douchegel zodat je er ultiem van kunt genieten. Dat verdien jij toch ook?!

Meer energie voor mijzelf en mijn gezin

Dit zijn mijn vijf manieren waarmee ik ontspannen momenten voor mijzelf kan creëren. Momenten waardoor ik mijn dagen makkelijker en fijner door kan komen. Waardoor ik in een goede energie kom en deze kan delen met mijn gezin. Dit gun ik mijzelf en hier geniet ik zoveel mogelijk van. Hopelijk heb ik je geïnspireerd met mijn vijf manieren om te ontspannen, zodat ook jij dit moment voor jezelf kunt creëren!

Op wat voor manier creëer jij momenten van ontspanning voor jezelf?

5 x Zo creëer je een ontspannen moment voor jezelf

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like