Shoptip Speelgoed

Speelgoedtips voor kinderen van 4 tot 6 jaar

11 februari 2021
Speelgoedtips voor kinderen van 4 tot 6 jaar
Volgens de kids kun je nooit teveel speelgoed hebben, of toch wel? Welk speelgoed wordt nou ook echt mee gespeeld en blijft niet in de kast liggen, na een keer spelen. Eens in de zoveel tijd zoeken wij al het speelgoed uit van de kids en kijken we waar niet of nauwelijks mee gespeeld wordt. Al het speelgoed wat in deze categorie valt, geven we weg of verkoop ik voor een leuk prijsje via Janskeverkoopt. Zo houden we het overzichtelijk en is er meer plek om te genieten van het speelgoed waar wél mee gespeeld wordt. Want wat is nou écht leuk speelgoed voor kinderen van 4 tot 6 jaar?

Van poppenmoeder tot boekenwurm

Je hebt zoveel soorten speelgoed, maar minstens net zoveel verschillende interesses. Sommige kinderen vinden het heerlijk om rollenspellen te spelen en spelen het liefst de hele dag poppenmoedertje met de poppen en knuffels in het keukentje. De verkleedkleding is niet aan te slepen en iedere dag wordt er een nieuwe rol gespeeld.

Andere kinderen kun je de hele dag lekker laten knutselen, verven en tekenen. Ze hebben genoeg aan een stoel, tafel en een hele berg knutselfrutsels. Dan heb je nog de puzzelfans en boekenwurmpjes, heerlijk rustig, maar minstens zo vermakelijk. En natuurlijk niet te vergeten de klauterkabouters, die het liefst de hele dag lekker buiten ravotten.

Wat koop je voor een kind wat “alles” al heeft?

Sommige kids hebben niet eens speelgoed nodig en kunnen zich overal mee vermaken, dat is natuurlijk het mooiste wat er is. Toch willen we onze kids ook wat speelgoed geven om fijn mee te kunnen spelen. Maar door het (veel te) grote aanbod, is het soms bijna onmogelijk om te kiezen. Wat koop je bijvoorbeeld voor een kind wat “alles” al heeft? Waar gaat hij/zij écht mee spelen?

Tja, dat verschilt natuurlijk altijd per kind, anders zou er maar 1 soort speelgoed populair zijn natuurlijk. Waar de een zich jaren uitstekend mee kan vermaken, is voor de ander totaal niet interessant. Wil je weten waar onze kids (nu 4 en 6 jaar oud) tegenwoordig het liefst mee spelen? Dit speelgoed is hier momenteel populair en wordt ook echt mee gespeeld.

Fantasierijk spelen met Schleich

Waar onze kinderen ook dol op zijn is alles wat te maken heeft met sprookjes en fantasie. Ze kunnen helemaal opgaan in sprookjes luisterboeken, films en boeken. Daarom zijn de mooie Bayala figuurtjes hier momenteel ook zo populair. Samen je eigen sprookjeswereld creëren, met elfjes, en eenhoorns, hoe leuk is dat? De meiden zitten nu echt inde leeftijd waarin ze helemaal opgaan in hun eigen fantasie, hoe gaaf is het dan om te kunnen spelen met de coole karakters uit de Bayala film. Naast deze Bayala figuurtjes zijn er trouwens nog veel meer toffe Schleich dieren verkrijgbaar, zoals de Schleich paarden, stoere dino’s of alle boerderijdieren. Super tof!

Verkleden en rollenspellen

Onze meiden zijn ook dol op verkleden. Vooral wanneer er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen, komt de mand met verkleedkleding vaak als eerste tevoorschijn. We hebben inmiddels een flinke verzameling aan verkleedkleding, dus ruimte genoeg voor alle variaties aan rollenspellen. Van prinsessen tot zeepaardjes, van Sneeuwwitje tot politieagent. Genoeg rollen om te vervullen en gegarandeerd speelplezier!

Lego & Duplo

Waar hier ook al jaren trouw mee gespeeld wordt, is Duplo. Vooral Coco bouwt het liefst hele kastelen en huizen met haar bak vol Duplo. Met Sinterklaas hebben de dames een paar toffe Lego Friends sets gekregen, wat ze nu kunnen gebruiken samen met mijn Lego van vroeger. Ik merk dat ze hier ook steeds meer mee gaan spelen. Zelf hun eigen wereld maken met Lego, zo tof! Zeker met de Lego van tegenwoordig, met alle supermooie details, wow!

Knutselen

Niet alleen op school zijn onze kids echte knutseljuffies, ook thuis kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de dames knutselen het. Aan papier, stiften, plak, glitters en scharen hier geen gebrek. Er is altijd wel weer iets leuks om te knutselen. Gelukkig vinden de meiden het geen probleem wanneer we niet alle 8.342.857 verschillende knutselwerkjes van ze bewaren, haha.

Strijkkralen

Ook de strijkkralen zijn hier nog altijd een groot succes. Goed voor de fijne motoriek en concentratie en fijn om de kids lekker rustig mee bezig te zien. Ook vriendinnetjes spelen hier graag mee met de strijkkralen. Altijd weer een feestje om te zien.

Vloggen

Het komt vast door de YouTube-generatie, maar ook hier is vooral Lola (6), dol op “vloggen”. Het liefst loopt ze met haar camera het hele huis door en filmt ze iedereen en alles wat ze onderweg tegenkomt. Als een echte influencer staat ze te stralen voor de camera, super cute! Lees hier onze uitgebreide review over de KidiZoom camera’s van Vtech.

L.O.L. Surprise!

Waar ook nog steeds veel mee gespeeld wordt zijn de poppetjes van L.O.L. Surprise! Beide dames, en alle vriendinnetjes zijn groot fan van dit speelgoed. Ze kunnen gerust de hele middag zoet zijn met het wisselen van oneindig veel verschillende blitse outfits.

Speelgoed waar we afscheid van hebben genomen

Naast al dit speelgoed, lezen de meiden graag, luisteren ze bijna dagelijks luisterboeken en worden er regelmatig spelletjes gespeeld. Eigenlijk spelen ze best gevarieerd dus. Speelgoed waar we onlangs afscheid van hebben genomen is het Ikea speelkeukentje, met alle bijbehorende keukengerei en boodschapjes. Hier spelen nu andere kindjes fijn mee.

Dit is bij ons momenteel het speelgoed waar het meest mee wordt gespeeld. In de leeftijd 4 t/m 6 jaar. Heb jij ook kinderen in deze leeftijd? Waar spelen zij nu het liefst mee?

Speelgoedtips voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like