DIY Home Home Sweet Home

Een echte regenboog slaapkamer

9 februari 2021
Een echte regenboog slaapkamer
Lola is nog steeds in de zevende hemel met haar nieuwe eigen grote meisjeskamer. Ze heeft nog nooit zo veel “boven” gezeten. Soms zie ik haar maar een paar keer per dag naar beneden komen. Ze heeft het zo naar haar zin, wat een feest! Toch gaan mijn handen jeuken, wanneer ik in haar kamertje sta. Ik heb nog zoveel toffe ideeën die ik graag zou willen uitvoeren om haar slaapkamer nóg mooier te maken. Zodat ik er voor haar een echte “Lola slaapkamer” van kan maken, een echte regenboog slaapkamer!

Slaapfeestjes en verkleedpartijtjes

Lola heeft sinds een paar weken eindelijk weer een eigen slaapkamer en oh, wat is ze blij! Een eigen kamer, helemaal vaar haarzelf. Met haar nieuwe mooie bed, eigen tafeltje en al haar knuffels en poppen in haar hutje onder haar bed. Iedere ochtend zat ze er de afgelopen weken zelfstandig haar schooltaakjes te maken en te videobellen samen met haar klas. In de middag werden er verkleedpartijtjes gespeeld en discofeestjes gevierd, met de discolamp en muziek hard aan (sorry papa!). Ook het eerste slaapfeestje met haar vriendinnetje is inmiddels een feit. Jep, Lola’s nieuwe kamer is een groot succes.

Toch is hij nog niet helemaal af. We hebben namelijk Lola’s nieuwe Kura stapelbed opgebouwd en vervolgens de meubels er terug ingezet. Omdat Lola natuurlijk niet meer kon wachten, mocht ze er meteen diezelfde avond al in gaan slapen. En dat was het… Maar ik was nog helemaal niet klaar, haha!

Yes! Eindelijk ieder een eigen slaapkamer!

Zelf schilderen

Ik wil namelijk nog wel wat toffe aanpassingen maken. Zo heb ik lang getwijfeld of ik het stapelbed ook een mooie kleurtje zou willen geven. Al snel kwam ik op de kleur neonroze terecht. Hoe gaaf is het om een super gaaf knalroze bed te hebben? Dat is toch helemaal hip voor in een kleurrijke regenboog slaapkamer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de perfecte verf, zoals de sigma coatings, om het bed mee te kunnen verven. Alleen is het nog best lastig om deze in de juiste kleur te vinden. Ik denk dat ik daarvoor de verf speciaal moet laten mengen. Tijdens de lockdown is dat nog even een uitdaging, omdat veel winkels nu geen verf mengen. Nog even geduld dus.

Ook wil ik misschien nog een tof fotobehang of verf voor op de muur, samen met het roze bed en de blauwe kast. Lekker kleurrijk samen. Lola’s Disney boekjes heb ik inmiddels al als een regenboog op kleur gesorteerd. Dit vond ze zo tof, dat ze nu zelf de boekjes weer netjes op kleur terug zet. Ik ben benieuwd hoe lang ze dit gaat volhouden. Voor nu ziet dat er in ieder geval al leuk uit.

Yes! Eindelijk ieder een eigen slaapkamer!

Bureau

Voor nu heeft Lola een klein mini bureautje om aan te werken. De volgende stap is daarom ook een echt grote meiden bureau. Hoe cool is het om deze ook een hippe kleur te kunnen geven. Om een oud of zelfgemaakt bureau ook een hippe kleur te geven. Super leuk! Op Pinterest heb ik al veel toffe kleurencombi’s gevonden. Kijk nou, hoe gaaf? Nu eens kiezen welke kleuren ik allemaal kan gaan gebruiken!

Ik word hier zo vrolijk van! Hou jij ook van kleurrijke kinderkamers?

Een echte regenboog slaapkamer
Spread the love

You Might Also Like

  • Charlotte 10 februari 2021 at 20:16

    Prachtig die regenboog kleuren. Mijn meiden hebben turquoise en roze met wit. Maar ik krijg van deze foto’s wel de kleuren kriebels 😉

    • Janske 10 februari 2021 at 20:18

      Dat waren ook de kleuren die ik gebruikte voor Lola’s vorige kamer, ook erg mooi trouwens.