Home

Yes! Eindelijk ieder een eigen slaapkamer!

4 februari 2021
Yes! Eindelijk ieder een eigen slaapkamer!
Yes! Het is eindelijk zo ver, de meiden hebben ieder weer een eigen kamer! Op Marktplaats kochten we spontaan een tweedehands hoogslaper voor Lola en de verhuizing kon beginnen. Een paar dagen later stond haar bed in elkaar en sliepen de dames voor de eerste nacht sinds jaren weer op een eigen slaapkamer. Wat een feest!

Samen slapen

In de afgelopen 2,5 jaar hebben onze dochters samen hun slaapkamer gedeeld. In een super hip zelf gehackte Kura stapelbed (bekijk hier onze toffe hack), sliepen ze samen in het kleinste slaapkamertje in ons huis. De andere slaapkamer was de speel-/kleedkamer en werd steeds populairder om “boven te spelen”. Dit ging eigenlijk al die tijd erg goed, maar toch was het nu toch echt tijd voor verandering. Het was vooral Lola, die steeds vaker met de vraag kwam wanneer ze nou eindelijk haar eigen slaapkamer zou krijgen. Zodat ze net als al haar vriendinnetjes, echt een eigen plek voor haarzelf had, voor haar eigen spulletjes en om ook soms even alleen te kunnen spelen.

Tijd voor verandering

Coco had het nog prima naar haar zin, samen met haar grote zus in het stapelbed. Ik beloofde Lola dat wanneer ze 8 jaar zou worden, ze haar eigen kamer zou krijgen. Zo had ik nog genoeg tijd om alles te kunnen voorbereiden. Ze is pas net 6,5, dus dat duurt (vooral voor haar) veeeeel te lang. Dus besloot ik om samen met vriendlief te onderzoeken hoe we dit het beste konden aanpakken. Wat was de meest logische keuze en indeling van beide kamers en hoe gingen we het aanpakken met het stapelbed? Wilden we de twee losse bedden uit elkaar halen zodat de dames daar ieder een eigen bed van konden maken? Of was het handiger om voor Lola een nieuw bed te kopen voor op haar eigen kamer en het stapelbed op Coco’s kamer te laten staan.

Kinderkamer inspiratie

Maanden vlogen voorbij en ondertussen ging ik op zoek naar de beste oplossing en inspiratie. Ik begon een nieuw Pinterest board en verzamelde er de meest kleurrijke kinderkamers, waarvan ik wist dat Lola deze ook leuk zou vinden. Natuurlijk zag ik zelf een hippe slaapkamer met alle warme natuurtinten ook wel zitten, maar ik wist dat dit niet Lola’s voorkeur zou hebben. Het was nog even lastig kiezen, maar uiteindelijk hakte ik de knoop door en koos ik toch voor een vrolijke en kleurrijke slaapkamer voor haar.

Kleurrijke kinderkamer bron: Pinterest

Coco’s slaapkamer

Na een tijdje waren we het er over eens dat we het stapelbed in Coco’s kamer wilden laten staan. Alleen op die manier bleef er ook in haar kleine kamertje nog wat extra ruimte over om fijn te kunnen spelen. Alleen de oppervlakte van haar bed neemt namelijk al zo’n 1/3 ruimte in van haar kamer. Stel je dan maar eens voor hoe weinig ruimte er over blijft voor bijvoorbeeld een bureau en een kledingkast. Vrij weinig dus, kwamen wij ook snel achter helaas. Het onderste slaapgedeelte van het stapelbed op Coco’s kamer hebben we er vervolgens onderuit gehaald, waardoor we een leuke speelhoek hebben kunnen creëren voor haar. Haar keukentje, make-uptafel én leeshoekje hebben we er nu kunnen neerzetten. Super knus!

Lola’s slaapkamer

Lola is de grootste bofkont van de twee, zij kreeg de grootste slaapkamer. Haar kamer is een stuk groter en hoeft niet perse een hoogslaper te krijgen voor extra ruimte. Toch vond ik dit wel een beter idee, zodat we alle ruimte benutten die er is. Ook onder haar bed creëerde ik een knusse leeshoek, waar ze fijn kan lezen. Daarom ging ik op Marktplaats op zoek naar een tweedehands bed voor haar, het matras hadden we natuurlijk al. Al snel vond ik een Kura bed, wat vlakbij ons in de buurt te koop stond. Een dag later lagen de onderdelen van het bed in onze woonkamer. Lola kon haar geluk niet op, toen ze hoorde dat dit haar nieuwe bed was.

Metamorfose

Ik bleef nog even twijfelen of en hoe ik het bed wilde schilderen in een hippe kleur, maar Lola wilde hem graag in de originele houtkleur houden. Oke, prima, schilderen kan altijd nog, toch?! Ook wilde ik graag de rest van de kamer een metamorfose geven, zodat het echt weer een nieuwe en frisse look zou krijgen. Alleen door al mijn twijfel én het feit dat dochterlief niet kon wachten om eindelijk in haar nieuwe slaapkamer te kunnen slapen, besloot ik dat nog even uit te stellen.

Fotobehang

Zodra we het bed op haar kamer in elkaar hadden gezet, besloot ik hem meteen op te maken en haar kamer zo ver mogelijk klaar te maken om in te kunnen slapen. Al haar boeken in haar eigen boekenkast en ook de kleding van de meiden sorteerde ik verder uit. Nu had ze écht een eigen kamer. “Mijn allergrootste wens is uitgekomen, mama!”, bleef ze maar roepen. Zo lief en dankbaar!

Voor nu zien beide kamers er prima uit. Toch blijf ik nog even verder zoeken naar inspiratie om vooral Lola’s kamer een nieuwe look te kunnen geven. Zo ben ik aan het rondkijken naar origineel nieuw behang, waarbij ik al snel uitkwam op fotobehang. Het voordeel daarvan is dat je het precies op maat kunt laten maken en je alle kleuren en print zelf kunt uitkiezen. Het nadeel daarvan is dat de keuze is ontzettend groot. Van mega regenboog tot sterrenhemel, van jungle tot wereldkaarten. Dat wordt dus nog even een knopen doorhakken. Gelukkig hebben we twee kinderkamers, dat scheelt!

Hier vindt je allerlei soorten fotobehang: https://www.photowall.nl/fotobehang/kaarten-vlaggen

Ik hoop dat ik de komende tijd beide kamers zo kan stijlen, dat ze weer helemaal te gek zijn. Tot die tijd, verzamel ik nog even verder inspiratie op mijn kleurrijke kinderkamers Pinterest board! Zodra de kamers klaar zijn, zal ik ze delen op mijn blog!

Ben jij ook zo dol op kinderkamers stijlen?

Ook leuk om te lezen:

Ikea Kura stapelbed hack (met instructies!)
Yes! Eindelijk ieder een eigen slaapkamer!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Yvonne 2 februari 2021 at 07:08

    Leuk hoor

    • Janske 5 februari 2021 at 14:13

      Dankjewel Yvonne! 🙂