Home Home Sweet Home

Een stijlvolle slaapkamer, een droom of echt?

17 januari 2021
Een stijlvolle slaapkamer, een droom of echt?
Zeg eens eerlijk. Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Is hij net zo stijlvast ingericht als je woonkamer? Heb je er lang over nagedacht, alles tot in details uitgewerkt? Vervolgens alle kleuren, meubels, accessoires en verdere aankleding netjes op elkaar afgestemd en dat in de jaren die volgden zo gehouden? Of is je slaapkamer net als bij ons. Een beetje een rommeltje. Een stijl die ooit is ingevoerd, maar nooit is vastgehouden. Best een beetje zonde toch?

Je brengt er heel wat tijd door

Houd je er een gezond slaappatroon op na, dan breng je van iedere 24 uur er ongeveer acht door in je slaapkamer. Dat is een derde van iedere dag, wat betekent dat voor veel mensen geldt dat ze er meer tijd doorbrengen dan in hun woonkamer. En dat terwijl we aan de inrichting en styling van onze woonkamers ontzettend veel tijd besteden. Dat de slaapkamer er vaak maar een beetje bijhangt. Natuurlijk, er zijn mensen bij wie ook de slaapkamer perfect verzorgd is ingericht, en waarbij de stijl die is gekozen ook jaren na dato nog goed wordt nageleefd. Maar bij de meeste mensen is dit helaas niet zo.

Nu breng je de meeste tijd in je slaapkamer, het woord zegt het al, slapend door. Met je ogen dicht, in het donker. Je ziet, zo zullen de meest praktisch ingestelde mensen zeggen, toch nauwelijks iets van je inrichting. Maar wees eens eerlijk: het is toch fijn dat het laatste dat je ziet voor je in slaap valt en het eerste dat je ziet als je weer wakker wordt er een beetje mooi uitziet?

Het hoeft niet moeilijk te zijn

Je slaapkamer stijlvol inrichten hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt de basis, de muren en de vloer, vrij neutraal houden. Maar de sfeer volledig laten komen van de meubels en accessoires. Heb je een redelijk basic, niet echt stylish bed? Gooi er eens een mooie bedsprei op. Houd je niet in, en kies voor een exemplaar dat je echt mooi vindt, en dat een ware blikvanger kan zijn in je kamer. Zie je hoe je kamer er meteen door verandert? Alleen dat kan al een statement maken.

Ook door simpelweg voor een opvallend dekbedovertrek te kiezen kun je hetzelfde effect bereiken. Wel eens gedacht aan een mooi zwart dekbedovertrek? Als je de rest van je kamer neutraal en licht houdt, kan juist zoโ€™n donker dekbedovertrek heel chique staan. Zorg er verder voor dat je kamer netjes en opgeruimd blijft, maak er dus geen verzamelplek voor vuile of schone was van, en je bent een heel eind op weg om ook van je slaapkamer een stijlvolle ruimte te maken.

Is jouw slaapkamer mooi ingericht of staat hij nog altijd op je to-do-lijstje?

Een stijlvolle slaapkamer, een droom of echt?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 18 januari 2021 at 11:46

  Wij gaan hopelijk binnenkort verhuizen en een van de punten die we bespraken was welke kamer onze slaapkamer zou worden. Je denkt dan als eerste dat de grootste kamer het beste is, maar wij hebben dus juist besloten om van de kleinste slaapkamer gebruik te gaan maken en de grotere kamer voor ons werk en onze hobbies. Klinkt tegenstrijdig? Nee, want nu we thuiswerken zitten we dus ook zo’n 8 uur, wakker en alert, in ons thuis-kantoor. En dan wil ik niet in een krappe kamer zitten. Ik ben namelijk ook zo iemand die eigenlijk al in slaap valt voor mijn hoofd op het kussen ligt. Dus ik zie echt bar weinig van mijn kamer, ook al omdat het er vaak donker is.
  Belangrijker voor mij is een goed bed en matras. Niet te groot, niet te klein. Genoeg ruimte om te stofzuigen. En de kleine kamer (het is een luxe) is al groter dan onze eerste woonkamer. Dus klein is betrekkelijk…

  • Janske 18 januari 2021 at 13:54

   Dat zou ik nu ook kiezen inderdaad. Je slaapt er toch alleen maar. Succes met verhuizen ๐Ÿ˜˜

 • Jacqueline 19 januari 2021 at 17:48

  Ik vind onze slaapkamer geweldig, haha! Eigenlijk vind ik vooral het hoge plafond en de twee gigantische lampen die er hangen erg mooi. Verder heb ik er een mooie kaptafel, een oude hangtoilet en een tv-kast. Naast de tv is dit de enige andere tv in huis, dus daar wordt door iedereen wel gebruik van gemaakt. Ook oefent mijn man er met zijn gitaar. Dus er wordt bij ons zeker wel meer gedaan dan slapen in de slaapkamer. ๐Ÿ˜‰

  • Jacqueline 19 januari 2021 at 17:49

   Nee, geen hangtoilet natuurlijk!!! Een hangSTOEL.

   • Janske 19 januari 2021 at 19:16

    hahaha…ik vond het al bijzonder, maar buiten dat klinkt het vooral als een heerlijke slaapkamer! ๐Ÿ™‚