Home Shoptip

Zo creëer je jouw eigen urban jungle (zonder groene vingers)

16 januari 2021
Zo creëer je jouw eigen urban jungle (zonder groene vingers)
Wanneer het tijd is om de kerstboom weer op te ruimen, blijft er altijd zo’n kale plek achter in de woonkamer. Een perfect moment voor het uitkiezen van een mooie kamerplant. Maar als je net zo’n groene vingers hebt als ik, dan wil je wel een kamerplant die het overleefd tot de volgende kerst. Met welke planten kun je (zelfs zonder groene vingers) toch een eigen urban jungle creëren in je woonkamer?

Urban Jungle

Ik ben dus iemand die het zelfs voor elkaar krijgt om haar pannenkoekplant te laten sneuvelen. Oops! Super jammer, want ik word heel erg blij van lekker veel groen in huis. Alle woonkamers die worden omgetoverd worden in een sfeervolle urban jungle. Wauw! Dat is toch geweldig. Ik heb veel bewondering voor mensen die zo’n mooie groene verzameling van planten hebben. Voor het feit dat het ze lukt om al die planten zo prachtig in leven te houden. Gewoon omdat het mij niet lukt. Oops!

recreatiepark de Leistert

Groene vingers

Toen ik begin deze maand een toffe mail kreeg over de nieuwe webshop Jngl.nl wist ik meteen dat dit het perfecte moment was om de kerstboom te vervangen door een mooie nieuwe kamerplant. Maar dan wél eentje die ook ik makkelijk kan verzorgen, zonder groene vingers.

Gelukkig kreeg ik goed advies én kon ik in de webshop (heel handig) de kamerplanten sorteren op ‘makkelijke kamerplanten‘. Dat was mijn selectie op uit te kiezen, haha. Het was toch nog best lastig om te kiezen, want er was zoveel keus. Ik kon uit maar liefst 62 (!) makkelijke kamerplanten kiezen. Wow! Je kunt dus best je eigen urban jungle creëren wanneer je geen groene vingers hebt. Je moet gewoon goed weten welke planten je dan het beste uit kunt kiezen. Zo zijn bijvoorbeeld de Sanseveria, Monstera en cactussen makkelijke kamerplanten.

JNGL

In de webshop zag ik dat er bij alle kamerplanten handige icoontjes stonden, zodat ik direct ook kon zien welke planten er ook nog luchtzuiverend en diervriendelijk waren. Ik wilde graag een grote kamerplant, maar niet zo’n reus als een kerstboom. Uiteindelijk koos ik voor de Decorum Monstera. Precies het juiste formaat met mooie grote bladeren. De omschrijving “Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend!” gaf voor mij de bevestiging dat dit mijn nieuwste groene aanwinst mocht worden. Met de Monstera durf ik de uitdaging wel aan om met mijn eigen urban jungle het hier nog groener in huis te maken.

Zo creëer je jouw eigen urban jungle (zonder groene vingers)

Plant een boom

We ontvingen de onze Monstera een paar dagen later, zorgvuldig verpakt, vers vanuit de kweker. Wat een feestje om uit te pakken! Waar ik ook erg blij van word, is het feit dat Jngl voor iedere kamerplant die zij verkopen, een nieuwe boom planten. Samen met One Tree Planted maken ze zo de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot. Dat is natuurlijk helemaal super!

De verzendkosten zijn: gratis verzending vanaf €35 (anders €2,95).

Inmiddels heeft onze Monstera een mooie plek gekregen, midden in onze woonkamer. Eens kijken of wij beste vriendjes gaan blijven de komende jaren en of ik nóg een paar extra groene vriendjes voor bij kan vinden!

Heb jij groene vingers?

Zo creëer je jouw eigen urban jungle (zonder groene vingers)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like