Home Kids

Praktische musthaves voor de Kinderkamer

31 december 2020
Praktische musthaves voor de Kinderkamer
Lola en Coco slapen samen op één slaapkamer. We hebben er voor gekozen om ze binnenkort (opnieuw) ieder een eigen slaapkamer te geven. Daarom ben ik druk bezig met het voorbereiden van haar kinderkamer make over. Ik verzamel de leukste kinderkamer inspiratie, maar ben ook aan het bekijken wat haar kinderkamer praktisch gezien echt nodig heeft. Wat zijn de musthaves voor haar kinderkamer?!

Hoogslaper of “normaal” bed?

De grootste aanschaf én twijfel, is voor ons het bed. Momenteel slaapt Lola samen met haar zusje Coco in het Kura stapelbed van Ikea, welke wij zelf hebben gehackt. Een super gaaf bed, maar we twijfelen of we hem willen demonteren óf voor Lola een nieuw bed aan te schaffen. Wanneer we extra ruimte willen creëren, is een hoogslaper natuurlijk een slim idee. Zo krijg je dubbel zoveel (opberg)ruimte. Zo kunnen we onder haar hoogslaper bijvoorbeeld een knus leeshoekje maken of een bureau plaatsen.

Bureau

Nu Lola in groep 3 zit, en inmiddels al zelf kan lezen en schrijven, is het een mooi moment om voor haar een eigen bureau op haar slaapkamer te plaatsen. Zo heeft ze een eigen plekje waar ze fijn kan schrijven en tekenen. Ik merk dat ze hier steeds meer behoefte aan heeft.

Gordijnen

Op de kamer waar Lola’s grote meisjeskamer komt, hangen nu zwarte gordijnen met katten er op. Omdat we destijds niet konden kiezen en ook geen zin meer hadden om langer te wachten, hebben we deze aangeschaft. Achteraf baal ik er een beetje van, want ik vind ze eigenlijk niet zo mooi. Veel te zwart voor haar kleurrijke kinderkamer. Nieuwe gordijnen staan dus zeker op mijn wensenlijst voor de nieuwe kinderkamer. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mooie gordijnen in allerlei soorten. Het is belangrijk om daarin de juiste keuze te maken. Hangen ze er als decoratie óf juist om de kamer donker te maken. Dan kun je het beste gaan voor mooie verduisterende gordijnen, zodat de kamer lekker donker gemaakt kan worden.

Genoeg opbergruimte

Naast een enorme kledingkast op haar kamer, met een kledingcollectie waar ik jaloers op ben, heeft Lola natuurlijk nog meer opbergruimte nodig. Momenteel ligt het meeste speelgoed in de woonkamer. Zodra de meiden ieder een eigen slaapkamer hebben, wil ik daar ook wat speelgoed naartoe brengen. Dan breekt het nieuw tijdperk aan: “spelen op je kamer”. Zodra we het speelgoed naar de slaapkamers brengen, hebben we natuurlijk wel genoeg opbergruimte nodig.

Ruimte voor alle knutselspullen, de honderden leesboekjes en al het andere speelgoed. Ik vraag mij serieus wel eens af hoe we dat allemaal praktisch én gezellig ingedeeld gaan krijgen. Misschien is dat nog wel de allergrootste uitdaging. Genoeg opbergruimte is daarom de echte musthave voor haar slaapkamer.

Weet jij nog echte musthaves voor de kinderkamer?

Praktische musthaves voor de Kinderkamer

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like