Books Review

Nextory – onbeperkt lezen of luisteren voor de hele familie (Review)

23 december 2020
Nextory - onbeperkt lezen of luisteren voor de hele familie (Review)
Regelmatig kreeg ik tips over apps waar je toffe luisterboeken kon luisteren. Was dit wel iets voor mij? Ik krijg niet eens een boek uitgelezen. Toch merkte ik dat ik steeds vaker podcasts luisterde en dit super relaxt vond. Dus eigenlijk was het niet eens zo’n gek idee. Toen kwam de nieuwe app Nextory voorbij en wist ik dat dit mijn kans was om het toch eens uit te proberen. Wat vind ik van Nextory en is het echt zo relaxt als ik had gehoopt?

Luisterboek of E-book

Voor mijzelf was het vrij snel duidelijk, ik wilde vooral de luisterboeken gaan luisteren. E-books trekken (nog) niet mijn aandacht en ik heb ook geen e-reader in huis. Daarom ben ik eerst gaan rondsnuffelen in de app van Nextory, om te kijken welke luisterboeken van welke schrijvers er allemaal te vinden zijn. Meer dan 200.000 verschillende boeken zijn er te vinden, dus ik zag er meteen ontzettend veel tussen staan om te gaan luisteren.

Kinderboeken

Het viel mij ook meteen op, dat er ontzettend veel leuke kinderboeken als luisterboeken op de app staan. Super leuk voor Lola en Coco, die verslinden het liefste iedere dag meerdere luisterboeken. Super tof! In de app kun je ze makkelijk vinden, gesorteerd op leeftijd. Vooral vanaf de leeftijd 6 jaar is het aanbod groot. Van Carry Slee tot de Zoete Zusjes, van Paul van Loon tot Manon Sikkel. De keus is enorm.

Series

Het eerste luisterboek wat ik wilde gaan luisteren, was ‘Stewardess Hannah in Parijs’ van de serie ‘Liefde in de lucht’. Dit boek was ingesproken door actrice Peggy Vrijens, ze heeft zo’n fijne stem om naar te luisteren. Het verhaal was vlot en vol humor geschreven,heerlijk om naar te luisteren. De serie bestond uit 10 korte luisterboeken van ieder zo’n 75 minuten. Ik genoot van de avonturen van stewardess Hannah en luisterde binnen een paar weken alle boeken uit.

Me time

Ik kan wel zeggen dat de luisterboeken op Nextory luisteren, mijn nieuwe favoriete manier van me time houden is. Of het nu wandelend is door het bos, of nog even in bed, vlak voor het slapen gaan. Ik vind het heerlijk om verhalen te kunnen luisteren. Ik ben helemaal verkocht.

Voor- en nadelen van Nextory

Natuurlijk heb ik ook goed uitgezocht wat er allemaal zo leuk én minder leuk is aan deze App, want dat wil jij natuurlijk ook graag weten. Daarom heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • groot aanbod aan e-books en luisterboeken (ruim 200.000 Nederlandse en Engelse boeken)
 • groot aanbod kinderboeken
 • hij heeft een slaaptimer
 • je kunt de snelheid van het voorlezen aanpassen
 • je kunt je leesgedrag volgen, super interessant en uitdagend voor een boeken challenge

Nadelen

 • de App kun je niet gebruiken op een e-reader (hopelijk kan dit binnenkort wel, want dit lijkt mij onlogisch)
 • vooral de luisterboeken zijn hierdoor interessant
 • geforceerd downloaden gaat niet (allen thuis op wifi), zodat je onderweg geen data verbruikt

Abonnement afsluiten

Een abonnement op Nextory kost €11,99 per maand voor 1 persoon. Daarnaast kun je ook een familie abonnement afsluiten voor 2-4 personen. Dit abonnement kost €14,99 – €23,99 per maand. Je abonnement is iedere maand opzegbaar, dus zit je niet vast aan bijvoorbeeld een jaarabonnement. Sluit hier jouw Nextory abonnement af.

Cadeautip

Zeker nu we veel thuis zitten tijdens deze lockdown is een abonnement voor Nextory een toffe en toepasselijke cadeautip. De eerste 14 dagen zijn gratis, wat een extra cadeautje is.

Aanmelden kan via Nextory.nl.

Kende jij Nextory al?

Nextory - onbeperkt lezen of luisteren voor de hele familie (Review)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Kirsten 24 december 2020 at 21:34

  Wat geweldig dat er ook zoveel kinderboeken opstaan! Wist ik niet maar heel leuk 😀

 • Will 31 december 2020 at 00:49

  Janske, ik wens jullie een gelukkig en vooral gezond 2021 !
  Liefs Will

  • Janske 31 december 2020 at 09:05

   Dankjewel lieve Will, jij ook de beste wensen voor 2021?

   • Will 2 januari 2021 at 10:37

    Dank je wel!