Persoonlijk

Een (nog) duurzamer leven in 2021

21 december 2020
Een (nog) duurzamer leven in 2021
Het nieuwe jaar staat voor de deur, eindelijk! Heb jij ook goede voornemens voor 2021? Wil je bijvoorbeeld gezonder of duurzamer leven? Dan is dit is het perfecte moment om je voornemens op een rijtje te zetten! dit zijn mijn goede voornemens voor 2021.

Gezondere levensstijl

Voor mij staat gezonder leven, zoals waarschijnlijk bij velen, hoog op mijn lijstje. Meer letten op je voeding, minder vlees eten en minder snoepen. Tijdens deze coronaperiode zijn de meeste van ons stiekem ook wat coronakilo’s rijker en daar zitten we natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Zeker nu we nergens meer naar binnen mogen, kunnen we alvast beginnen met vaker naar buiten te gaan. Lekker wandelen of fietsen en meteen even een frisse neus halen. Zeker met al dat thuiswerken, kom je zo even uit de sleur en heb je meteen je extra beweging gehad. Spreek een doel af met jezelf, loop een x aantal stappen per dag of ga minimaal zoveel x per week een uurtje wandelen.

Zonnepanelen kopen

In 2020 ben ik met kleine stapjes steeds duurzamer gaan leven. Want kleine stapjes zijn ook stapjes. Zo gebruik ik tegenwoordig uitwasbare wattenschijfjes en papieren wattenstaafjes. Ook plastic rietjes koop ik niet meer. Fijn om op deze manier mee te kunnen helpen aan een betere wereld. Dat wil ik zeker voort gaan zetten in 2021. Nóg duurzamer leven! Ook met kleine stapjes.

Natuurlijk kun je ook grote voornemens hebben en stappen zetten in 2021. Zo hebben we mijn ouders beïnvloed met onze zonnepanelen en gaan zij in januari eindelijk ook Greenchoice zonnepanelen kopen. Wij hebben zelf al jaren zonnepanelen en genieten nu al van de lage energierekening en het betere milieu. Ik kan het iedereen aanraden. Het is een super goede investering én duurzaam tegelijk! Dat zijn mooie pas echt grote stappen voor een duurzamer leven en mooie voornemens.

Zelfliefde

Zelfliefde. De eerste keer dat ik dit woord hoorde, voelde het zo zweverig. Wat bedoelden ze er eigenlijk mee? Inmiddels weet ik hóe belangrijk zelfliefde is. Wees lief voor jezelf en luister naar jezelf. Zorg ervoor dat je in de juiste energie blijft en gun jezelf ook de mindere momenten. Deze mogen er ook zijn. Je hoeft niet 365 dagen per jaar op standje “superwoman” te staan. Dit gaat je sowieso niet lukken, toch?

Voornemen voor volgend jaar; neem nog meer me-time. Doe dingen waar je blij van word en waar je energie van krijgt. Wees lief voor jezelf. Jij bent de basis van alles, zorg dat deze basis goed is.

2021 here we come!

Ik kan echt niet wachten tot het eindelijk 2021 is en we hopelijk een mooi jaar tegemoet mogen gaan zien. Ik ben in ieder geval van plan om 2021 te gaan rocken en ik heb er super veel zin in! Let’s do this!

Een (nog) duurzamer leven in 2021

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like