Kerst Uittip vakantie

Uittips met kinderen tijdens de kerstvakantie (coronaproof)

11 december 2020
Uittips met kinderen tijdens de kerstvakantie (coronaproof)
Jeetje mina, de kerstvakantie staat gewoon alweer voor de deur! Wat hebben we hier (vooral na dit jaar) ontzettend naar uitgekeken. De laatste weken van het meest bizarre jaar ooit. Tijd om nog een paar mooie herinneringen in 2020 te maken, samen met je gezin. Maar welke uitstapjes kunnen we tijdens deze kerstvakantie doen? Ik deel graag een aantal leuke coronaproof uittips!

Toverroute in Roermond

In de sfeervolle binnenstad van Roermond kun je t/m 31 januari de Tover Route wandelen. Bij VVV Roermond koop je voor €2,- een speciaal toverstokje, waarmee je etalageramen kunt aantikken om licht en warmte in de stad te ’toveren’. Er zijn maar liefst 40 van deze ’toverpunten’ verspreid in de stad. Super leuk én coronaproof om in de namiddag of begin van de avond te doen met kinderen.

Alle dagen in de kerstvakantie te bezoeken. €2,- per toverstokje.

Meer uittips met kinderen

Zo zijn er genoeg leuke uitstapjes tijdens de kerstvakantie die coronaproof zijn. Dure én low-budget opties. Hier vindt je nog meer leuke coronaproof uitstapjes met kinderen. Een website met genoeg inspiratie en alles over de leukste dierentuinen, pretparken en vakantieparken. Want zeg nou zelf, een weekje op vakantie aan het eind van dit bizarre jaar is natuurlijk ook heel erg fijn!

Instagram Museum LikeLand

In Eventcentre Aquabest in Best kun je tijdens de kerstvakantie naar het allereerste Instagram museum van Brabant. Trek je hipste outfit aan en maak zoveel mogelijk instaproof foto’s voor je feed, samen met je gezin. Het museum is geopend op woensdag t/m zondag en de entree kost (voor maximaal 2 uur) €19,95 p/p. Je moet vooraf een tijdslot reserveren. Check hier alle huidige info. LikeLand is geopend vanaf 11 dec t/m maart 2021.

Geopend om woensdag t/m zondag. 25 dec en 1 jan gesloten. Entree €19,95 p/p.

Naar de bioscoop

Een typisch kerstvakantie uitstapje met je gezin is toch wel een kerstfilm bekijken in de bioscoop. “De expeditie van familie Vos”, “The Witches” (9+) of “Come Away” zijn echte bioscoopfilms voor tijdens de kerstvakantie. De bioscopen zijn momenteel helemaal coronaproof én je mag zelf je eigen snacks meenemen in de zaal. Helemaal gezellig! Al kun je natuurlijk ook thuis een bioscoopeffect creëren, met een mooie kerstfilm op Netflix of Pathé Home met een grote (zelfgemaakte) bak popcorn op schoot.

Filmtijden en regels kun je checken bij je lokale bioscoop.

De natuur in

Lekker low-budget en minsten net zo gezellig is om heerlijk de natuur in te gaan met je gezin. Warme kleding aan en lekker naar buiten! Maak een boswandeling en zorg dat je thuis genoeg warme chocolademelk en koekjes klaar hebt staan om daarna weer heerlijk bij op te warmen. Fijn en gezond om even samen buiten te zijn en een frisse neus te halen. Kun je daarna meteen een gezellige kerstfilm inplannen knus onder een dekentje op de bank.

Michelle Engelberts Photography

Last minute kerst fotoshoot

Bij Shoots & More in Eindhoven kun je op woensdag 22 december een te gekke Snoowy Shoot kerst fotoshoot maken met je gezin. Wij hebben dit onlangs ook gedaan en het is echt een hele leuke activiteit om samen met je gezin te doen. Zo heb je ook meteen je last minute foto voor je (digitale) kerstkaarten. Lees hier mijn uitgebreide review voor alle info én onze kerstfoto’s van onze Snoowy Shoot.

Alleen op woendag 23 december (wees er vlug bij, want er is beperkt plek), kosten zijn €19,- per fotoshoot.

Spelletjesmiddag

Hou een spelletjes middag met je gezin en trek alle gezelschapsspellen weer eens uit de kast. Super gezellig én helemaal coronaproof. Of pak die puzzel met 1000 stukjes er eens bij. Kerstliedjes draaien op de achtergrond, kaarsjes aan en genieten maar. Het hoeft ook allemaal niet zo ingewikkeld te zijn om samen een heerlijke kerstvakantie te vieren. Zelfs niet tijdens deze coronakerstvakantie.

Genoeg inspiratie, toch? Fijne kerstvakantie!

Heb jij al plannen voor de kerstvakantie? Deel je inspiratie in de reacties!

Uittips met kinderen tijdens de kerstvakantie (coronaproof)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like