Home Home Sweet Home

7 Tips voor de perfecte keuken

25 november 2020
7 Tips voor de perfecte keuken
Wanneer mensen voor de eerste keer bij ons in huis komen, krijgen we bijna altijd complimenten over onze keuken. Onze keuken, die we helemaal naar onze eigen wensen lieten ontwerpen. Nog steeds ben ik ontzettend blij met onze keuken en zijn er weinig dingen die ik echt zou willen veranderen. Maar wat maakt een keuken dan zo perfect? Dit zijn onze tips voor de perfecte keuken!

Zelf ontwerpen

Toen wij ons huidige huis kochten moest er ontzettend veel aan gebeuren. Dus hebben we zo ongeveer ons hele huis laten verbouwen. Zo ook de keuken (bekijk hier de voor en na foto’s). Daar zat alleen één kastenblok en gootsteen in, verder helemaal niets. Toen begon onze jacht naar de ideale keuken. Zoveel keuzes, zoveel wensen. Welke kraan, ovens en koelkast willen we? Hoeveel kastjes en willen we een keukeneiland of toch niet? We zijn bij ontzettend veel keukenwinkels geweest en uiteindelijk kozen we de keuken die voor ons helemaal perfect was. Precies op maat, naar al onze persoonlijke wensen.

Eigen wensen zijn het belangrijkst

We merkten al snel dat er ontzettend veel verschil zat in de verschillende keukenwinkels. Het verschil in prijzen was soms echt lachwekkend. Wij besloten aan onze wensenlijst vast te houden en konden dit uiteindelijk realiseren binnen ons gewenste budget. Door vooraf goed te bekijken wat onze wensen en eisen waren, wisten we precies wat we wel en wat we vooral niet wilden. Door hier goed over na te denken is onze keuken voor ons, nu de perfecte keuken. Waar hebben wij op gelet om onze perfect keuken te kunnen creëren? Door o.a. hier rekening mee te houden:

Kokend water kraan

Wat voor ons een grote wens was en achteraf een echte musthave, is een kokend water kraan. Wij hebben er ook een en gebruiken hem iedere dag weer met veel plezier. Wat een fijne toevoeging is dat in je keuken. Even vlug een kopje thee maken, of wanneer je kokend water nodig hebt voor tijdens het koken van je avondeten. Ideaal! Een Quooker kopen staat daarom bovenaan ons lijstje voor de perfecte keuken. Een investering, maar wel echt eentje waar je iedere dag plezier van hebt!

Grote Koelkast

“Wow, wat hebben jullie een grote koelkast!”, is een opmerking die ik hier regelmatig hoor. We hebben inderdaad een grote koelkast. Er kan lekker veel in én is geen combi met de diepvries. Waar we het ook over eens waren, was dat we de koelkast niet zo laag boven de grond wilden hebben. Zodat je telkens op je hurken moet gaan zitten om te kijken wat er in de koelkast ligt, zo onhandig.

Genoeg opbergruimte

Wat voor ons ook erg belangrijk was, was de hoeveelheid opbergruimte. Genoeg (diepe) kasten om alle servies, pannen etc in kwijt te kunnen. Zo’n bar aan je keukeneiland is leuk, maar 5 extra kasten voor opbergruimte is misschien net wat praktischer. Want ga je ook echt aan die bar zitten om te eten, of eigenlijk nooit? Kies je de kasten tot aan het plafond of juist niet? Wij kozen hier wel voor, puur voor de extra opbergruimte, die ander toch verloren zou gaan.

Handige indeling

Wat natuurlijk ook belangrijk is, is de indeling van je keuken. Je wilt natuurlijk dat alles goed voelt en op de meest logische plekken ligt. Dat wanneer je de vaatwasser leeg ruimt, je niet aan de andere kant van je keuken je borden in een kastje hoeft te zetten. Hiervoor moet je vooraf ook rekening houden bij de logische indeling van alle lades en kastruimte. Vergeet ook zeker niet je bewegingsruimte. Kun je de vaatwasser bijvoorbeeld makkelijk open zetten én er nog omheen lopen? Tien centimeter extra ruimte kan in een keuken cruciaal zijn.

Eigen smaak

De perfecte keuken is natuurlijk voor iedereen verschillend. Ook wij hebben dingen die we achteraf misschien anders hadden gedaan. Toch zijn we nu vooral erg blij met onze kokend water kraan, ruime koelkast en diepvries, twee combiovens en mega veel opbergruimte. We hebben een open keuken met (schier)eiland, wat erg mooi en fijn is. Ik ben blij dat we nog steeds na al die jaren zoveel kunnen genieten van onze keuken!

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in de perfecte keuken?

7 Tips voor de perfecte keuken

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Kirsten 26 november 2020 at 14:13

  Zo’n heet water kraan lijkt me geweldig. Prijzig dat wel, maar ook vraag ik me dan af, hoe veilig is dat met kleine klimkabouters die alles willen ontdekken…

  • Janske 26 november 2020 at 14:59

   Heel veilig! Ze zijn beveiligd en kunnen alleen aan door ze te “ontkoppelen”, niet makkelijk voor kleine kinderhandjes dus.
   Daar is goed over nagedacht (gelukkig).