Papa test Review

Papa Test #8 – GraviTrax® Vertical PRO starter-set

20 november 2020
Papa Test #8 - GraviTrax® Vertical PRO starter-set
Knikkerbanen vinden we hier in huis allemaal fascinerend. Zeker wanneer de knikkerbaan veel verrassingen heeft en je hem ook nog helemaal zelf kunt bouwen en aanpassen. Daarom wist ik meteen dat de GraviTrax® Vertical PRO starter-set hier goed in de smaak zou vallen. Zelfs ondanks dat hij eigenlijk pas geschikt is voor kids vanaf 8 jaar. Tijd dus voor een nieuwe ‘Papa Test‘. Papa was direct enthousiast en als een kind zo blij om hem te mogen uittesten. Inmiddels hebben we hem een tijdje in huis en lees je in deze uitgebreide eerlijke review, wat wij vinden van de GraviTrax® Vertical PRO starter-set!

GraviTrax® Vertical PRO starter-set

De nieuwe GraviTrax® PRO Starter Set Vertical heeft nog meer nieuwe onderdelen en dus nog meer mogelijkheden dan zijn voorganger! Met maar liefst 153 onderdelen, kun je met de GraviTrax® Vertical PRO starter-set nóg meer toffe knikkerbanen maken.

“GraviTrax® Pro brengt je knikkerbaan naar een nieuwe dimensie: de verticale! Bouw de hoogte in en laat je knikkers steeds hoger klimmen! Het GraviTrax® Pro-systeem kan je eindeloos aanpassen en uitbreiden met de Gravitrax® uitbreidingssets. Gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!”

Voordelen

 • het is geen simpele knikkerbaan, maar heeft echt toffe uitdagingen
 • je kunt je er uren mee vermaken
 • je kunt samen wedstrijden doen (3 balletjes tegelijk)
 • door de wissels gaan balletjes niet altijd dezelfde routes
 • GraviTrax heeft héél veel toffe extra uitbreidingen te koop: loopings, trampoline, enz enz
 • je kunt eenvoudig wijziging aanbrengen aan de voorbeelden achter om het spannender te maken of langer
 • het is heel uitdagend om je eigen baan te verzinnen
GraviTrax® Vertical PRO starter-set - Review

Nadelen

 • het is vrij prijzig, zeker als je wilt uitbreiden
 • zelf iets verzinnen en bouwen is soms best uitdagend
 • de baan is fragiel, je hoeft er maar even aan te stoten en er ligt een onderdeel op tafel
 • de handleiding is soms heel onduidelijk (te klein en tonen te veel informatie)
 • niet voor kinderen onder de 8 jaar
 • de verpakking is erg onhandig en niet opnieuw te sluiten na de eerste keer openen

Wat vinden wij van de GraviTrax® Vertical PRO starter-set?

In de afgelopen maand heeft de GraviTrax® Vertical PRO starter-set hier al regelmatig op tafel gestaan. Samen met Lola heeft papa alle banen uitgetest die als voorbeeld in de handleiding stonden. Ook hebben ze er een aantal zelf verzonnen. Ze waren er samen uren zoet mee, zo leuk om te zien! Wat een concentratie en plezier zodra de eerste knikkers perfect het parcours konden afleggen. Super gaaf!

Wij vinden de GraviTrax® Vertical PRO starter-set erg tof. Je kunt hem samen met je kind maken wanneer ze iets jonger zijn (Lola is 6,5 jaar), maar vanaf 8 is inderdaad een beter moment om er mee te starten. Het is ook gaaf dat er zoveel verschillende sets zijn om de knikkerbaan uit te breiden, alleen zijn ze wel behoorlijk prijzig. Ook is het bouwen soms wat lastig omdat de baan erg fragiel is. Het zou fijner zijn wanneer hij wat stabieler in elkaar zou zitten.

Bovenal zijn we erg enthousiast over de GraviTrax® Vertical PRO starter-set. Je kunt er veel creativiteit in kwijt en telkens weer een nieuwe baan bouwen. Wanneer hij dan eindelijk klaar is kun je samen wedstrijdjes spelen. Helemaal leuk!

GraviTrax® Vertical PRO starter-set - Review

Je shopt de set én verschillende toffe uitbreidingen hier:

src=”https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js” id=”bol_1605693121423″>

Kende jij de knikkerbanen van GraviTrax al?

Papa Test #8 - GraviTrax® Vertical PRO starter-set

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like