Persoonlijk

Lieve Lola 6,5 jaar – Een persoonlijke brief

19 november 2020
Lieve Lola 6,5 jaar – Een persoonlijke brief

Lieve Lola,

Vandaag ben je precies 6,5 jaar oud. Alweer een halve verjaardag. Wat ben je weer ontzettend veel veranderd in de afgelopen 6 maanden en wat heb je veel nieuwe dingen geleerd. Wat maak je mij toch iedere dag trots op jou, lieve Lola. Je bent een geweldig kind!

Sinds eind augustus ga je naar groep 3, bij juf Angela. In het begin was het even wennen, maar nu vindt je het steeds leuker worden. Het is natuurlijk ook allemaal even anders, nu de papa’s en mama’s nog steeds niet in de klas mogen komen. Eigenlijk zou ik iedere ochtend even komen kijken en meehelpen als leesmoeder. Maar nu mag het even niet. Vanaf de eerste schooldag loop je stoer helemaal zelf de school binnen. Soms samen met je zus, maar meestal lekker zelf. mijn stoere meid!

Nu je in groep 3 een halve klas erbij hebt gekregen met nieuwe kinderen (uit groep 1/2A), zit je eindelijk ook bij je vriendjes Sofia en Lucas in de klas. Maar ook nieuwe vriendinnen Eva en Imme heb je inmiddels helemaal gevonden. Zo leuk om te zien hoe jij zoveel mooie nieuwe vriendschappen opbouwt. Je hebt het maar druk met alle playdates en bijna iedere week mag je naar een ander kinderfeestje. Fijn om te zien hoe jij zo fijn kunt samen spelen. Daar ben ik best wel trots op, lieve Lola!

In de klas gaat het ook super goed. Je kunt alles goed bijhouden en de juf ziet je graag. Je voelt je helemaal thuis in de klas en leert al zoveel nieuwe dingen. Wat geniet ik er van om je zo te zien ontdekken en groeien. Mooi is dat. Je hebt ook echt een hele fijne juf, een echte Superjuffie, zoals je zelf zegt.

Dit jaar ben ik samen met een andere mama de klassenouder van jouw klas. Ik vind het fijn om zo toch wat meer betrokken te kunnen zijn bij alles wat jullie doen in de klas. Zeker in deze gekke tijd. De tijd waarin zoveel dingen anders zijn dan anders, maar wat blijven jij en je zus je er stoer doorheen slaan. Knap hoor!

Zo ook bij de zwemles bijvoorbeeld. Nu je weer twee weken niet mag zwemmen omdat alle zwembaden gesloten zijn. Je doet zo je best en wilt zo graag dat diploma eindelijk halen. Inmiddels zijn we naar een ander zwembad verhuisd, wat natuurlijk even wennen voor je was. Ik hoop dat je snel weer mag zwemmen, zodat we eindelijk je eindelijk je diploma kunt halen, je hebt er zo hard je best voor gedaan meisje. Je verdiend het zo!

Je bent echt weer een stukje ouder, wijzer en soms ook net een puber. Sommige momenten zeg je tegen mij “je bent de allerliefste van de hele wereld” om later op de dag “idioot” of “dikzak” te roepen. Oops! Gelukkig krijgen we ook steeds meer mooie gesprekken samen. Je kunt steeds beter vertellen wat je denkt of voelt. Dit zijn fijne momenten samen, waar ik ontzettend van kan genieten. Dan merk ik echt dat je weer wat ouder wordt. Soms schrik ik weleens hoe diep je nu al nadenkt over sommige onderwerpen, al wist ik al dat jij dit al heel lang doet. Je bent ook zo’n gevoelig meisje. Dit is zo’n mooie eigenschap, maar soms ook erg lastig voor je. Ik herken steeds meer van mijzelf in jou, lieve Lola.

Zo zie je er nu, met je twee nieuwe grote mensen voortanden ook zo anders uit. Ineens is daar een heel ander snoetje. Zo bijzonder om je zo te zien veranderen. Ik noem je vaak knapzak, want wat ben je toch een knappe dame. Behalve als je scheel kijkt, met je nieuwe gekken bekken gezicht, hahaha!

Alweer een half jaar ouder, wat gaat het snel lieve schat! Wat ben ik zo ontzettend trots op jou en wat ben je toch een geweldig leuke, lieve en grappige meid! Blijf zoals je bent, lieve Lola!

Ik hou van jou, tot aan de maan en terug!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 6 jaar, 5,5 jaar5 jaar4,5 jaar4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd. Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s 6,5 jaar fotoshoot:
Lieve Lola 6,5 jaar – Een persoonlijke brief
Spread the love

You Might Also Like

  • Will 22 november 2020 at 13:47

    Wat een ontzettend leuke foto’s van je dochter Lola.
    Al weer 6.5 jaar en ze wordt steeds knapper.
    Zo’n fotoshoot is toch ontzettend leuk.
    Op naar de 7 jaar!