Persoonlijk

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)

13 november 2020
Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)
Vorige week was het tijd voor de ‘Create Your Concept’ (live)dagen van The New Business Women Academy. Ook deze keer was het helaas nog niet mogelijk om met zijn allen samen te komen. Gelukkig wisten we nu dat dit ons niet kon stoppen om er opnieuw twee fantastische dagen van te maken. En inderdaad, het waren weer twee intensieve, maar mega inspirerende dagen. Graag geef ik je een kijkje in deze twee dagen en mijn persoonlijke reis naar het vinden van mijn ‘purpose in life’.

Mastermindgroep

Zo spannend en nieuw als de eerste twee ‘Empower Yourself‘ dagen waren, zo vertrouwd voelden deze ‘Create Your Concept’ dagen. Tussendoor had ik nog een extra dag ingepland, samen met mijn mastermindgroep; Ester, Yvonne en Diana. Daar besproken we samen onze visionboards en besproken we uitgebreid waar onze persoonlijke talenten en krachten lagen. We zaten zo in een goede flow samen, dat we er uiteindelijk ruim 9 uur over deden, en afsloten met een heerlijke take-out van de Chinees. Wat een topdag!

Zo bijzonder hoe een groep van vier totaal verschillende vrouwen elkaar zo kan inspireren, begrijpen en motiveren in hetzelfde proces. Een proces waarin we ieder ons eigen avontuur beleven, met ieder onze persoonlijke uitdagingen en leerprocessen. Herkenbaar, maar toch ieder zo verschillend. Heel erg bijzonder.

Create Your Concept

Tijdens dit onderdeel ga je nóg dieper in op wat jouw krachten zijn en wat je wilt gaan doen om deze wereld een beetje mooier te kunnen maken. Wat is jouw bigger why, jouw missie? Super belangrijk en grote vragen, waardoor er al snel meer druk en verwachtingen op komen te liggen. Door deze los te laten gaat het vanzelf stromen. Super spannend, maar vooral heel erg gaaf om te mogen gaan ontdekken samen.

Dag 3

Op de eerste dag van de create your concept dagen kijken we terug op onze 3 grootste inzichten vanaf de start van deze academy. Ook nemen we de tijd om deze te delen met elkaar en ons te laten inspireren door alle inzichten van anderen. Mijn grootste inzichten tot nu toe zijn o.a.:

 • Wees liever voor jezelf en leef in het nu, kom hierdoor hoger in je energie. Verstil en denk na – “wat heb ik nu nodig”
 • Ga het gesprek aan met je Gremlin (dat stemmetje in je hoofd) en leer van hem
 • Leef vanuit vertrouwen, dan blijft het stromen

Mooie inzichten, toch?!

THRIVE

Ook gaan we aan de slag met THRIVE:

Tune into your power – in het nu zijn

Honour your big why – wat is mijn missie

Reclaim your stories – wat vertelt mijn levenservaring

Investigate your talent – je hebt een oneindigheid aan talenten en blijft hierin groeien

Value your business – verkopen en commercieel zijn

Elevate your life – je concept is helder – ga het met plezier doen

Deze komen allemaal aan bod, waardoor alle puzzelstukjes langzaam in elkaar passen en alles steeds meer vorm begint te krijgen.

Visualisaties

Tijdens de academy krijgen we regelmatig verschillende visualisaties. Sommige nog intensiever dan anderen. Zo ook deze dag. Tijdens een van deze visualisaties moet ik mijzelf over vijf jaar voorstellen. Ik zie mijzelf staan en moet mij visualiseren hoe ik er uit zie wanneer ik ben blijven hangen in het nu en mijn dromen niet heb laten uitkomen. Ik word zo verdrietig wanneer ik mijzelf zo zie staan. Daarna zie ik mijzelf over 10 en over 20 jaar. De vrouw die ik zie, is niet de vrouw die ik wil zijn. Ik merk dat het mij ontzettend raakt en voel meteen dat dit niet is wat ik wil of wie ik wil zijn. Zodra ik mijzelf mag visualiseren over vijf jaar, als trotse vrouw, die haar dromen volgt, zie ik zoveel plezier, geluk en trots. Dit is precies wie ik wil zijn! Duidelijker dan dit gevoel kan ik niet krijgen. Hier wil ik voor gaan, dit gun ik mijzelf.

Zo krijgen we die dag nog een aantal hele bijzondere visualisaties, maar deze maakte bij mij het meeste in mij los.

Tijdlijn

Ook maken we een tijdlijn van ons hele leven. Dit geeft mij ook weer veel inzichten. Je levenservaring heb je namelijk niet voor niets. Wat als je daar juist jouw levenslessen, ervaringen en dus krachten uit kunt halen. Deze kun je inzetten in jouw purpose in life. Ze zijn er dus gewoon al, zonder dat je het zelf soms in de gaten hebt. Zo zie ik dat ik vaker dan ik dacht in het diepe ben gesprongen (zonder bandjes) en dit altijd weer keihard gerockt heb. Ik ben best wel een powervrouw dus, haha!

Een geslaagde eerste dag, met veel nieuwe indrukken en mooie inzichten. Die avond ben ik helemaal op, ik heb alles gegeven.

Dag 4

Op de tweede dag kijken we naar wie onze doelgroep is (of beter gezegd, onze tribe). Wie is mijn tribe. Ik mag iemand in gedachten nemen en vervolgens haar angsten/uitdagingen, verlangens en waar ze te vinden is noteren. Ik neem een van mijn beste vriendinnen in gedachten. Vervolgens moest ik haar omschrijven aan een groep vrouwen, waarna zij samen ook vertellen hoe zij deze vriendin het beste kunnen omschrijven. Hieruit blijkt dat zij mijn tribe is. En dat klopt ook echt.

Ook gaan we nog dieper in op de overige onderdelen van THRIVE en mogen we een visual uitwerken op een groot vel papier. Zo krijgt alles nog meer vorm en vallen er steeds meer puzzelstukjes in elkaar.

Aan het eind van deze dag hebben we nog een laatste visualisatie, waarop we onszelf zien staan, omringt door alle personen die we de komende jaren mogen gaan inspireren. Wow, die komt even heel hard binnen. Alle emoties komen er letterlijk uitstromen, tot mijn mascara op mijn knieën hangt. Alle emoties komen er uit. Wow!

Mastermind meeting

Afgelopen dinsdag kwam ik samen met mijn mastermindgroep om onze visuals te bespreken en te analyseren. Het was weer een hele fijne ochtend samen. Wel merkte ik, daarvoor en daarna, dat ik toch weer erg ging twijfelen. Was mijn plan eigenlijk wel de juiste keuze, of maakte ik te snelle stappen omdat ik zo graag eindelijk wilde kiezen? Hallo Gremlin! Na een korte peptalk door tnbw coach Mabel, wist ik dat ik terug moest gaan naar het gevoel wat ik had toen ik helemaal on fire was. Toen ik wist wat ik wilde gaan doen. Want stiekem weet ik dat heel erg goed. Nu nog de juiste vorm creëren.

Daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Tot die tijd hou ik mijn plannen het nog eventjes voor mijzelf. (gemeen hè, hihi?!)

Ik hoop dat je het leuk vindt om mee te mogen kijken in mijn belevingen van the new business women academy en mijn persoonlijke reis. Hier kun je alles lezen over de eerste twee Empower Yourself dagen. Binnenkort deel ik natuurlijk meer!

Heb jij al een idee wat ik wil gaan doen?

Create Your Concept dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 16 november 2020 at 15:01

  Geen idee wat je wil gaan doen, maar als jij het wel weet: doe het.
  Ondanks dat ik je blog nou een tijdje on en off volg, weet ik eigenlijk helemaal niet waar je je mee bezig houdt. Dus ik laat me graag verrassen door jouw volgende stap! Jij maakt die keuze en jij moet je daar goed bij voelen. Dat kan niemand anders je vertellen, denk ik.
  Ik doe ook maar wat en het werkt. Succes!

  • Janske 16 november 2020 at 15:07

   Hi Daenelia,
   Dankjewel voor je lieve berichtje! 🙂
   x Janske