Books Review winactie

Sjakie en de chocoladefabriek –boek review & winactie #138

4 november 2020
Sjakie en de chocoladefabriek –boek review & winactie #138
Als kind was ik een echte boekenwurm. Bijna wekelijks was ik in de bibliotheek in ons dorp te vinden. Ik kon ik echt verdwalen in de mooiste verhalen. Een van mijn favoriete schrijvers was (geen verrassing) Roald Dahl. Nu ik zelf kinderen heb, kon ik niet wachten om zijn verhalen ook met mijn meiden samen opnieuw te kunnen lezen. Met Lola las ik de (alweer 100ste druk van) ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Een absolute musthave in iedere boekenkast!

Spannend

Een tijdje geleden vroeg ik aan Lola waarom ze altijd zo’n moeite had met het in slaap vallen. Ze vertelde mij dat ze voor ze ging slapen o.a. veel dacht aan de ‘enge’ film ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, die ze ooit gekeken had in groep 2. Ik vertelde haar dat het juist een heel erg mooi verhaal was en vroeg haar of ze graag het boek samen met mij wilde lezen. Zo konden we de enge gedachten misschien veranderen in fijne. Dat wilde ze wel graag.

100ste druk

Toen ik het boek binnenkreeg wilde Lola niets liever dan meteen beginnen met lezen. Dus dat hebben we gedaan. De eerste avond zag ik (achteraf pas), dat ik bijna een uur had voorgelezen. We zaten meteen helemaal in het boek. Zo bijzonder hoe je dat ook kunt voelen bij voorlezen. Samen op avontuur gaan en helemaal verdwalen in het verhaal. Een nieuwe ervaring voor ons beiden. Iedere achtereenvolgende avond beleefden we samen de meest verbazingwekkende avonturen van Sjakie, Willie Wonka en de Oempa-Loempa’s.

Het blijft een grappig en bijzonder boek. Het is niet voor niets alweer de 100ste druk! Wow!

Roald Dahl - Sjakie en de chocoladefabriek

Wat vinden wij van het boek?

In de afgelopen dagen heb ik het boek samen met Lola gelezen. Samen, onder de dekens op het grote bed van papa en mama. We genoten van de grappige en bijzondere avonturen van Sjakie in de geheimzinnige fabriek van Willie Wonka. Het was zelfs lastig om te stoppen en vaak lazen we stiekem nóg een extra hoofdstuk. Voor mij een fijn stukje jeugdherinnering, die ik nu kan delen met mijn dochter. Over een tijdje kan ze het verhaal opnieuw zelf lezen. Wij hebben samen erg genoten van het mooie verhaal en illustraties. Het was echt even ons momentje samen. Ik kan niet wachten om nog meer boeken van Roald Dahl samen met haar te kunnen lezen! Een absolute musthave voor in de boekenkast!

Je koopt hem nu hier:

WINACTIE (gesloten)

Namens Uitgeverij De Fontein mag ik ook aan een van jullie dit iconische boek verloten! Hoe leuk is dat?!Ben jij ook zo’n fan van Roald Dahl en wil je hem graag winnen? Volg dan de spelregels hieronder en win!

Roald Dahl - Sjakie en de chocoladefabriek

Hoe kun jij het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ winnen?

(let op: nieuwe spelregels)

 • Like Janske.nl op Facebook en/of volg Janskenl op Instagram
 • Tag iemand anders onder het originele bericht op Facebook of Instagram
 • Extra winkans: deel het bericht op Facebook of Instagram
 • Gebruik hiervoor #janskenlwinactie en tag Janske.nl, zodat ik hem makkelijk kan terugvinden

Deze winactie loopt tot en met maandag 9 november. Daarna maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina en Instagram.

Gefeliciteerd @marike_kanen (via Instagram), jij wint het boek! Veel leesplezier gewenst!

Sjakie en de chocoladefabriek –boek review & winactie #138

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 5 november 2020 at 07:01

  Betekenen de nieuwe spelregels dat ik zonder social media niet meer mee kan doen? Dat zou jammer zijn, je hebt zulke leuke winacties…
  Toevallig hebben wij de afgelopen weken het luisterboek van Sjakie en de chocoladefabriek geluisterd in de auto. Mijn zoontje vond het een tof verhaal. Ik zou het boek graag winnen om nog eens te lezen.

  • Janske 5 november 2020 at 07:36

   Jij mag ook hieronder meedoen als je geen social media hebt 😘

   • G.T. 5 november 2020 at 19:59

    Joepie! 😀

 • Jacqueline 6 november 2020 at 08:52

  Geweldig heel erg lief

 • Marian B 6 november 2020 at 09:10

  Ik doe mee voor mijn zoon om het samen met hem te lezen,. Het is lang geleden dat ik dat boek zelf heb gelezen. Ben benieuwd. Ik volg op Bloglovin, en verder niet actief op Social Media.

 • Will 6 november 2020 at 16:49

  Lief dat je toch mag meedoen ondanks de nieuwe spelregels
  Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon, die dol is op de boeken van Roald Dahl.
  Ik volg op Bloglovin, maar heb geen andere Social Media.

 • Marian zw 6 november 2020 at 23:33

  Geweldig ik heb dit boek als kind ook verslonden, leuk als mijn kids het nu ook weer kunnen lezen!

 • Marianne van den Hoek 7 november 2020 at 10:37

  Geweldig, de boeken van Roald Dahl. Dit zou ik graag willen winnen voor mijn kleinkinderen. Dan kunnen zij ook ervaren wat een geweldige verhalen Roald schrijft!

 • anja 7 november 2020 at 19:15

  erg leuk dit boek heb ik zelf vroeger ook gelezen en gun het een paar leesmonsters

 • Anneliese+de+Waal 8 november 2020 at 15:38

  Heel erg leuk boek voor de kinderen, waag graag een kans voor ze 😊😊 Groetjes Anneliese